Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rainovi vrtni prijatelji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rainovi vrtni prijatelji

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 39>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2010 u 18:26
Baš i ja mislim da si originalna, ima nekih biljaka za koje nisam nikad čula, a tako su lijepe. obzirom da su radovi u toku, možemo očekivati nastavak-baš se radujem.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 08:29
Lijapo je meni i posebno SVE što sam kod tebe vidjela - ali ova slikica
criptomeria japonice ,mi je predivna i to zbog ove "ogrlice", "revera", "obruba" (ne znam kako nazvati...) koja se proteže.
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 09:58
I ja se upisujem među one koje su vijdle biljke koje do sada nisu vidjele. A sve tako lijepe, posebne. Naravno, oko mi tapne uvijek na žutom i plavom i onom što ima šarene listove, a kod tebe togaaaa ...!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 10:21
Pa ja sam već šetala jučer al' se nisam oglasila.A toliko toga imaš različitog.
A danas opet malo pogledala nove slike i naravski pljesak za ovu zadnju biljku....Stvarno je neobična.Thumbs%20Up
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 10:31
To je Criptomeria japonica chrystata,ove zanimljive grančice se zovu kriste,po njima se kultivar i zove,i zbog njih je osobito zanimljiva.Općenito su sve kriptomerie neobične i lijepe biljke,zbog svojih grana neuobičajenog oblika.poz!
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 11:20
kakve biljke!!!! Divota.... ajde odaj kakva ti je to orhideja u tegli?
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 11:49
Vrtna,ne znam kak se zove,dobila je iz Slo.
Na vrh
hana View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 14:07
možda je neka vrsta Pleione?
Na vrh
Flavia View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3344
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Flavia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 16:15
I mene se baš dojmila cryptomeria cristata, baš je posebna! A i jedva čekam da procvatu orhideje....živo me interesira kak izgledaju u cvatu. Pozdrav za tebe i četveronožnu ekipicu smile79
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 22:16
Mislim da nisu Pleione,ove imaju grozdasti cvat sa malim cvjetićima.Bumo vidli kad ,i ako procvatu,nadam se da ih presađivanje ne bu spriječilo u cvatnji.
Flavia,a dvonoški šipak,a?
Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Travanj 2010 u 23:58
Predivan vrt. Koliko vrsta hosta, bijela bergenija i drugo bilje za neke nisam ni čula. smile141
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 00:47
Toliko raznovrsnih, rijetkih i većini nama nepoznatih biljaka...prepredivno, ali imaš i vrijedne rukeClapClap

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 07:14
Fakat, kak bi rekli naši stari, ne samo vrijedne ruke nego i veliku ljubav prema svojim zelenim i kućnim ljubimcima. A tek kad posadi novopridošle..., pa 'proradi' jezerce, jedva čekam.
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 10:45
BB,još bum pocrvenila pod stare dane .
E,kad proradi jezerce-lavor,onda bu fešta!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 12:08
rain sad sam preletila tvojim vrtom i naužiivala se gledajući tvoje prekrasne biljke i ljubimce
a mogu ti i slikovno pokazati svoju reakciju smile39 i smile227  i smile94 i smile141 i smile211

stvarno ne znam što bih izdvojila - sve mi je super
jedino da te priupitam - imam malenu vrbicu, kupljena pod nazivom salix patio (niska, cijepljena), nisam je nikad orezivala jer nisam znala ni kad ni kako i sva je već kuštrava
vidim da si ti svoju orezala - znači sad je vrijeme za to Question

Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 12:11

Već sam treći put danas u tvom vrtu i moja reakcija nije ništa manja nego Natalijina......koliko biljki koje prvi put vidim smile227.

Kod mene je cornus kousa bijeli tek počeo listati a tebi rozi već cvate..... kad ti je brže prolistao ??
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 12:17
sve pohvale rain Clap
hoste su me oduševile smile39
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 15:25
Natalija,vrbice se režu odmah nakon cvatnje,čisto na kratko-2,3 pupa se ostave,još uvijek stigneš.Hvala za reakciju,baš sam se nasmijala.
Korijenko,crveni cornus sam kupila nedavno,imal je taj 1 cvjetić,a bijeli c.cousa mi isto cvate,on je već 5 godina star.Prve zime se je smrznuo,pa je moral ispočetka,tak da je visok oko 60cm.
Nekidan sam ulovila c.cousa chin. sa varijegiranim lišćem,on je malecki,40cm.Kad vidim cornuse,zaboravim kolko love nemam.A kaj mogu,radije cornus nego cipele ili torba!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 17:45
Pa ja ovu biljku još nisam nigdje vidjela -prekrasna je smile57
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2010 u 19:14
uvijek nesto interesantno se pronadje u tvom vrtu
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 39>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.