Rainovi vrtni prijatelji |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 39> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš i ja mislim da si originalna, ima nekih biljaka za koje nisam nikad čula, a tako su lijepe. obzirom da su radovi u toku, možemo očekivati nastavak-baš se radujem.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lijapo je meni i posebno SVE što sam kod tebe vidjela - ali ova slikica
criptomeria japonice ,mi je predivna i to zbog ove "ogrlice", "revera", "obruba" (ne znam kako nazvati...) koja se proteže.
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
I ja se upisujem među one koje su vijdle biljke koje do sada nisu vidjele. A sve tako lijepe, posebne. Naravno, oko mi tapne uvijek na žutom i plavom i onom što ima šarene listove, a kod tebe togaaaa ...!
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Pa ja sam već šetala jučer al' se nisam oglasila.A toliko toga imaš različitog.
A danas opet malo pogledala nove slike i naravski pljesak za ovu zadnju biljku....Stvarno je neobična.
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
To je Criptomeria japonica chrystata,ove zanimljive grančice se zovu kriste,po njima se kultivar i zove,i zbog njih je osobito zanimljiva.Općenito su sve kriptomerie neobične i lijepe biljke,zbog svojih grana neuobičajenog oblika.poz!
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
kakve biljke!!!! Divota.... ajde odaj kakva ti je to orhideja u tegli?
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Vrtna,ne znam kak se zove,dobila je iz Slo.
|
|
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
možda je neka vrsta Pleione?
|
|
![]() |
|
Flavia ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3344 |
I mene se baš dojmila cryptomeria cristata, baš je posebna! A i jedva čekam da procvatu orhideje....živo me interesira kak izgledaju u cvatu. Pozdrav za tebe i četveronožnu ekipicu
![]() |
|
![]() |
|
Mislim da nisu Pleione,ove imaju grozdasti cvat sa malim cvjetićima.Bumo vidli kad ,i ako procvatu,nadam se da ih presađivanje ne bu spriječilo u cvatnji.
Flavia,a dvonoški šipak,a? |
|
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Predivan vrt. Koliko vrsta hosta, bijela bergenija i drugo bilje za neke nisam ni čula.
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Toliko raznovrsnih, rijetkih i većini nama nepoznatih biljaka...prepredivno, ali imaš i vrijedne ruke
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Fakat, kak bi rekli naši stari, ne samo vrijedne ruke nego i veliku ljubav prema svojim zelenim i kućnim ljubimcima. A tek kad posadi novopridošle..., pa 'proradi' jezerce, jedva čekam.
|
|
![]() |
|
BB,još bum pocrvenila pod stare dane
![]() E,kad proradi jezerce-lavor,onda bu fešta! |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
rain sad sam preletila tvojim vrtom i naužiivala se gledajući tvoje prekrasne biljke i ljubimce
a mogu ti i slikovno pokazati svoju reakciju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() stvarno ne znam što bih izdvojila - sve mi je super jedino da te priupitam - imam malenu vrbicu, kupljena pod nazivom salix patio (niska, cijepljena), nisam je nikad orezivala jer nisam znala ni kad ni kako i sva je već kuštrava vidim da si ti svoju orezala - znači sad je vrijeme za to ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Već sam treći put danas u tvom vrtu i moja reakcija nije ništa manja nego Natalijina......koliko biljki koje prvi put vidim Kod mene je cornus kousa bijeli tek počeo listati a tebi rozi već cvate..... kad ti je brže prolistao ??
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
sve pohvale rain
![]() hoste su me oduševile ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Natalija,vrbice se režu odmah nakon cvatnje,čisto na kratko-2,3 pupa se ostave,još uvijek stigneš.Hvala za reakciju,baš sam se nasmijala.
Korijenko,crveni cornus sam kupila nedavno,imal je taj 1 cvjetić,a bijeli c.cousa mi isto cvate,on je već 5 godina star.Prve zime se je smrznuo,pa je moral ispočetka,tak da je visok oko 60cm. Nekidan sam ulovila c.cousa chin. sa varijegiranim lišćem,on je malecki,40cm.Kad vidim cornuse,zaboravim kolko love nemam.A kaj mogu,radije cornus nego cipele ili torba! |
|
|
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
Pa ja ovu biljku još nisam nigdje vidjela -prekrasna je
![]() |
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
uvijek nesto interesantno se pronadje u tvom vrtu
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 39> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |