Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pozdrav iz Svicarske
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pozdrav iz Svicarske

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2880
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 23:28
Pogled s visine na Rajnu, Vaduz (gl.grad Liechtensteina) i dalje prema Bodenskom jezeru.

Mi stanujemo tu gdje je strelica.

Evo nas na vrhu...1833m

I da ne bi mislili da sam zaboravila Alvier....jednostavno mi je predivan...

Pogled s druge strane brda na gradic Sargans.

Auto-cesta za Zürich...

Mels - trzni centar

I di bi se ja drugo slikala nego tu...

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 23:20
Od restorana dalje smo isli pjeske....dio uspona....

Tu smo na povratku kupili alpskog sira...

Malo ambijenta...Alvier je inace moj omiljeni motiv....

Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 23:13
Prvi pohod na Gonzen....
Autom smo isli do restorana .... na slici oznacen slovom R LOLLOL

Pogled odozgor na Rheintal - dolinu Rajne...sa lijeve strane rijeke je Svicarska, sa desne Liechtenstein.

Pogled na vec spomenuti Balzers...

Tu kod ovog spicastog brda zavrsava Liechtenstein...dalje je opet Svicarska sa obje strane Rajne.

Alvier iz druge perspektive...

Ovo je znacilo: kad - tad .... Smile

Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2008 u 23:04
Dio Svicarske u kojem zivimo nalazi se na samom njenom istoku, na granici sa Liechtensteinom i Austrijom.
Stanujemo u jednom od malih mjesta, kakvih je Svicarska prepuna. Mjesto se zove Trübbach, sto bi u prevodu znacilo "mutni potok". I zaista kroz selo tece jedan mutni potok i mjesto je po njemu dobilo ime iako je po mom misljenju zasluzilo neko puno ljepse ime jer brda koja ga okruzuju puna su bistre planinske vode.
Samo mjesto ima oko 2500 stanovnika, cijela opcina, kako bi mi to nazvali, ima oko 5000.
Trübbach je poznat kao vjetrovito mjesto, rijetki su dani kad uopce nema vjetra, a cesti oni kad navali "fen" - topli vjetar slican nasem jugu. Taj kad pocne, ne prestaje danima i tada se na prozorima i automobilima nadje sitna zuta prasina tj. pjesak kojeg nam fen donese iz Sahare.
Mjesto je jos poznato i po Martini Hingis....ovdje je zapocela svoju tenisku karijeru.

Da vas ne davim dalje sa pricom, evo i malo slika. Ovo je pogled iz naseg stana ili sa terase na Trübbach.

....ista slika ali u zimskom ruhu....

Vrhovi koji se vide na slikama zovu se Gonzen (onaj lijevi - 1833 m) i Alvier (onaj desni - 2343 m).
Gonzen - malo blize...

Alvier...

A nije tu bas uvijek snijeg...zna biti i zeleno....

Pogled iz spavace sobe na brdo Pizol - poznato skijaliste.

Ovako je izgledalo jednog zimskog jutra....smrzla sam se dok sam ovo slikala...LOL

Pogled na Liechtenstein...mjesto Triesenberg....ispod njega uz samu rijeku Rajnu nalazi se mjesto Triesen i tvornica Swarovski...

Ovo nam je iza ledja...planine Liechtensteina...Ova planina se zove Sokolov vrh. I stvarno ih ovdje ima puno.

U samom podnozju nalazi se mjesto Balzers, to nam je susjedno mjesto, od njega nas dijeli rijeka Rajna. Dvorac na slici je kuca Gutenberg.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.