Dipladenia |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 46> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Imam obe već nekoliko godina i vjeruj mi na riječ, obe se pentraju
![]() Već sam na ovoj temi pisala o tome i o razlici između te dvije biljke. Dipladenija ili Sundaville ima glatko lišće i nešto sitnije od Mandeville, dok ova druga ima veće i "naborane"listove i "nešto" veće cvjetove.
Evo i fotke:
Dipladenija - Sundaville
Dipladenia - Mandevilla (klik na fotku)
|
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
....Neman sad poima..tako san pročitala na netu...
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
hmm učim se....ima dipladenija- raste kao penjačica i ima dipladenija mandevilla koja raste kao grm...nabavila sam i jednu i drugu ...kad sve lipo smistin stavit ću slikicu.... dobro je znati koja se penje a koja ne...
|
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Koje ljepotice,,,svaka cast na uzgoju.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Bebolina, kak se drže bebe sijanci i bebe reznice???
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Lijepa biljčica
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
3 dana i 6 noći sam čitala i čitala, vaša iskustva, sva sam se oznojila, i naravno uvidjela svoj greške. Nisam ju nikad orezala, previše sam ju zalijevala mislim da je to bio problem. Hvala cimi, tvoji su mi savjeti zlata vrijedni.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
a cure moje ja sam do sad 2 godine za redom kupovala, i nijedna mi zimu nažalost nije preživjela. Sad sam nažalost shvatila da sam ih ja spremala na ipak prehladno mjesto za njih ( ili hodnik ili negrijana prostorija ). Iako sam sama sebi rekla da ju neću više uzimati- naravno da nisam odolila. Kupila sam jednu tamno roza .
![]() By belicasmelica at 2012-05-04 sad se samo nadam da ću ju ipak uspijeti zimi održati. |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
ljuba 12 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
moja je crvena, mislim daje najčešća pa možda zato i jeftinija, gospođa koja prodaje imala je jednu veću kao ogledni primjerak,bila je predivna i procvjetala ali nije ju prodavala. Moja dobro napreduje ima sad već i pupove a raste očigledno. samo da ju ne napadne neka bolešćina.
|
|
![]() |
|
....a ja danas u Merkura platila 60 kn ,,, nema ni cvijeta ni pupa na njoj... na etiketi je bijela i ima dvije grane dužine cc 20cm ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ljuba 12 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3 |
I ja sam se danas počastila ovom prekrasnom biljkom.Bile su rijetke i skupe prije par godina , dok ih sad ima skoro svaki rasadnik.U zagrebu ispred gl. kolodvora prodaju ih po 20 kuna što zaista nije skupo u odnosu kakva je biljka lijepa .
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Sve je ljepša ..... ![]() Uploaded with ImageShack.us .....a baca mlade grane kao velika !!! |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Još uvijek držim fige i čekam proljeće, a da se uveselim u čekanju, da mi ne padne teško čekanje, nabavila sam si jednu slatku balavicu!!! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
I Cimi i Bebolina, hvala na uputama!! Čekamo proljeće!!! I držimo fige!!!
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Drugu sam unijela u malo topliji prostor, nisam je orezivala do prije mjesec dana. Ta je podivljala, izbacila brdo tankih izboja, ma šuma. Sve sem to orezala, ali ona je nastavila s novim, tankim izbojima, koje svakodnevno recnem.
Treća je ostala vani, zaštićena od buretine i izgleda baš kao ova tvoja. Nisam je sklonila, jer maja draga kčer ni jednu ih zimu ne sklanja, ne orezuje do proljeća, čak ni ove ofurene listove ne odvaja, ali njene cijelo ljeto cvatu ko velike. Napominjem da sam ja na moru, da je klima puno blaža nego kod Vas na kontinentu.
Nakon svih ovih isprobanih tehnika, draga @free ne tuguj, biljka će se oporaviti s prvim toplijim danima.
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |