Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 84>
Korisnik
Poruka
Anson View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anson Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2012 u 12:54
o ovoj je riječ ova u zelenom pitariću

stvarno nisam očekivala da će mi netko maznut cvijet
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2012 u 10:04
Toliko je lijep da bi i meni došlo da ti ga maznem.Wink Šalim se.Imam krasule na bacanje.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2012 u 10:15
I ove godine cvjeta.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
dada zd View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada zd Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2012 u 13:59
moja krasula nije još nikad cvjetala a imam je godinama.Možda jer je bila stalno u kući.Vani bi mi uvik neko cviče nestalo ili bi mi pokidali mladice.Sad napokon imim ograđeno dvorište pa jedva čekam proljeće da svoje biljkice iznesem vani.Kiki-Ko krasula ti je predivna.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Veljača 2012 u 20:44
moja isto još nije cvjetala ali se nekako iskrivila pa mi lići na bonsai
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
bili cvitak View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bili cvitak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2012 u 21:11
Pozdrav svima, moja ostala vanka preko zime, na natkrivenoj teraci a neko jutro hm sva u snigu.. unesena je unutra , nadam se da ju to nece unistit, a pelcer sam maznula hahah šefu.. btw firma prepuna cvića ali većina ogromni primjerci pa mogu samo parit oči..
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
Na vrh
bili cvitak View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bili cvitak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2012 u 22:11

eto kako je izgledala sirota  
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 15:00
Krasula rosularis dugo, dugo s e sprema cvjetati

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 18:46
Ma sa svim sukulentima je tako, od pupoljka do cvijeta - treba se naoružati strpljenjem
Lošinj

Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna
Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja...
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2012 u 15:59
čak i bez cvijeta crassule su mi predivne..i nešto gledam sad slike od ljetos što sam stavljala ,nevjerovatno brzo rastu
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
frances View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 34
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frances Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 13:40
molim sve koji uzgajaju crassula orbicularis da mi daju savjet oko uzgoja i zalijevanja, primjecujem da ne voli vodu, da ju izrazito ne voli, vrlo brzo ropadne kad ju zalijevam, ali onda opet susi se kad ju ne zalijevam, ne znam voli li svjetlo, ako da, koliko. evo imam vec trecu kuci i ova ce mi, cini mi se, propasti, ne znam kako da ju spasim. pokusala sam ju razdijeliti medutim ni to mi nije uspjelo iako pise da se odvajaju odvojeni "cvijetovi" i to izgleda vrlo jednostavno, ali kad ga odvojim tamo gdje izlaze korjencici taj se nikad ne primi nego propadne. kako se razmnozavaju i dijele?ovo je jedna od najkompliciranijih i najosjetljivijih biljaka koje sam ja ikad imala, a imam ih jako puno razlicitih, ovu jednostavno nikako da prokuzim. da postavim sliku?ne sjecam se kako se postavljaju slikeConfused
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 215
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 09:19
Na mojoj crassuli su se pojavile neke crne mrlje,sad iz jedne takve mrlje vire 2 listća.Malo mi je lošija slika ,ali možete bar vidjeti položaj toga na listu.Može li mi netko reći što je to i da li trebam otkinuti taj list.Imam još 3 lista na kojima su se počele pojavljivati te mrlje.
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Ožujak 2012 u 09:31
opet mi je velika slika,koja je veličina ovih slika gore?
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:33
Originalno poslano od člana frances frances napisao:

molim sve koji uzgajaju crassula orbicularis da mi daju savjet oko uzgoja i zalijevanja, primjecujem da ne voli vodu, da ju izrazito ne voli, vrlo brzo ropadne kad ju zalijevam, ali onda opet susi se kad ju ne zalijevam, ne znam voli li svjetlo, ako da, koliko. evo imam vec trecu kuci i ova ce mi, cini mi se, propasti, ne znam kako da ju spasim. pokusala sam ju razdijeliti medutim ni to mi nije uspjelo iako pise da se odvajaju odvojeni "cvijetovi" i to izgleda vrlo jednostavno, ali kad ga odvojim tamo gdje izlaze korjencici taj se nikad ne primi nego propadne. kako se razmnozavaju i dijele?ovo je jedna od najkompliciranijih i najosjetljivijih biljaka koje sam ja ikad imala, a imam ih jako puno razlicitih, ovu jednostavno nikako da prokuzim. da postavim sliku?ne sjecam se kako se postavljaju slikeConfused

jeli to ova crassula....neznam kako mislis da ne voli vodu,po zimi naravno ne voli vodu,ja sam je tek povremeno zalivala ovu zimu jer mi je bila u maloj teglici i brzo se sasuši sepstrat ..a sukulenti manje više svi vole svjetlo i sunce

Vir
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:36
zaboravila sam sliku stavit

Vir
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:45
nina ja bi otkinula te listice izniknut ce ti novi ,a ti sa flekicama ce i tako kad tad otpasti..zasto ti je tako blijeda ta crassula,to je ovata sto ne?moja je lijepo prezimila i sad se pomalo navikava na sunce
crassula ovata

ovo je crassula argentea mislim..ona mi lošije podnosi privikavanje na sunce

Vir
Na vrh
Nina22 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nina22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 07:29
Otkinula sam joj te listiće i danas ide pomalo na sunčanje.Hvala na odgovoru,ja nemam iskustva sa sedumima i kaktusima pa me strah da ih ne upropastim.Tvoje imaju lijepu boju,nadam se da će i moja tako izgledati,očito joj je nedostajalo sunca.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Ožujak 2012 u 07:40
da,kad je na suncu rubovi joj poprime crvenkastu boju a kad je vise u hladu onda bude zelene boje ..pomalo je privikavaj a kad se navikne stavi je na direktno sunce i vidit ces kako ce bit lijepa 

Vir
Na vrh
Herz kamenjari View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Herz kamenjari Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 12:09
E ovako,ja imam krasule vec tri godine. Ni jedanput mi nisu cvatale... Prekrane su mi narasle,bas kao grmovi... Nedavno mi je s jedne pocelo lisce opadati,ne znam sta da radim??????????   Hoce li prezivjeti .........    Help ;(((((
Na vrh
Herz kamenjari View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Herz kamenjari Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2012 u 12:50
Pozdrav.... Jel se biljka moze oporaviti i ako joj otpadnu listovi...u ovom slucaju------ Krasula---
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.