Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Amarilisi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Amarilisi

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 85>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2010 u 12:44
Pozdrav! Prekrasni amarilisi! ClapClapClap Ja imam crvene i bijele sa svijetlo crvenim, baš kao ovi na slici. Već ih uzgajam 20 godina, puno ih je, nisam ih slikala, na proljeće ću obavezno slikati i to iz svih kuteva, tako da vidite i moje. Samo da još savladam stavljanje slika.LOL
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Medica Tilica View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medica Tilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2010 u 10:39
Pozdrav svima!
Nova sam u svemu ovome i imam pitanje...
Impresionirana sam amarilisima, eh sad htjela bih da mi cvatu (ako je moguce to uopce?) ujesen sljedece godine posto se udajem u listopadu...
A s obzirom na to da su mi jedno od najdrazih cvjetova htjela bih da i oni budu uz mene ...
Jel mogu ikako "natempirat" da procvatu u listopadu, i kad ih trebam zasadit? Gdje nabaviti lukovice?
Hvala puno napomoći!
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Rujan 2010 u 20:54
Medica Tilica, ako se udaješ sada ove godine u listopadu onda ti ne preostaje ništa drugo nego ić u potragu za amarilisima po centrima, cvjećarnama i sl., kad su u prodaji već tjeraju cvijet.  Za sve ostalo je prekasno zbog toga što oni moraju imati nakon cvatnje period mirovanja te ponovnog rasta cvijeta i nakon toga lišća.  Nadam se da sam ti bar malo pomogla.   Big%20smile
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medica Tilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 09:08
Hej :)
Hvala!
Sljedece godine je vjencanje :)
Pa sam mislila ove godine imati "projekt amarilis" ..Pa eto, ikakvi savjeti otkud poceti, kako sto, (od lukovice pa do cvijeta) su mi dobrodosli HVALA!
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 09:43
jel sad već vrijeme da ih izvadim iz vrta? ove godine nije bilo ništa od cvijeta, ali imam ja vremena Wink
da ostavim da im se lišće osuši i spremim na tamno?
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medica Tilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Listopad 2010 u 15:21
Bila sam danas u poljoapoteci. gospođa mi je rekla da ih sad vec treba lagano staviti na toplo, pša pretpostavljam kontesaa da bi ih mogla staviti...
Kupila sam u konzumu kod nas 24kn/kom 1 amarilis s pupoljkom, zena tvrdi da ce se uskoro rascvjetat, i zasadila sam 1 lukovicu sve prema uputama..vidjet cemo drzte fige :)
Na vrh
oldLady View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 10
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje oldLady Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Listopad 2010 u 15:44

I ja sam jedna od onih kojima amarilis nikako ne cvijeta. Listova kao u priči, sa cvijet samo san. Barem za stare lukovice, kao da ojalove. Kupim ponekad biljku s cvijetom, ali ne ide druge godine.
Probala sam i omatati lukovice u novinski papir, prije toga im osušiti i odrezati lišće, sve, a vidim da oni koji ih imaju stalno vani, imaju cvijet. Nešto kod mene ne valja, možda prihranjivanje, neznam.

Barem gledam vaše lijepe cvijetove, i to je nešto
Na vrh
martina1306 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 189
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje martina1306 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2010 u 10:27
ajme predivni su ovo si moram kupiti Heart
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medica Tilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2010 u 19:54
Evo dragi moji..da vas obavijestim o rastu mojih cveteka :). Zaljubih se u njih! Procvali su i sad uzivam.. jedino mi je stabiljka malo "prekratka", (bila sam lijena citat detaljno prethodne postove ), a gospoda u cvjecarni mi rekla da sam trebala tu stabiljku s pupom stavit malo u sjenu pa bi ona "trazila" sunce i tako rasla.. oprostite sto ne koristim adekvatnu terminologiju, ali prvi put uopce da je nesto proklijalo mojim samostalnim radom, a jos k tome tako divno..
Ovaj jedan cvijet vec odlazi (nakon 10 dana), malo sam ih sklonila na hladnije - bili su u sobi u tegli..
Sad cekam druge cvijetove iz druge tegle. Hvala na savjetima! Pozdrav.
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2010 u 15:41
moji amarilisu sada u fazi cvijetanja jean cvijet je uvenuo e sad nisam nigdje pročitla iako vjerujem da ipak negdje piše ali evo molim da mi neko sad odgovori šat nakon ovog cvijetanja šta da uradim sa cvijetnom štapkom i kako da sačuvam ovu biljku jer je bila kod mne dvije godine a tek hje sad procvijetala,nisam joj n ikad ni vadila lukovice ni mjenjala zemlju a preko zime mi je stajala u stubištu i pomalo sam je zalijevala i imala je dva para listova .molim hitan odgovor
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2010 u 22:09
Inaja, ja maknem dio gdje se stvaraju bobice na stapci jer nemam živaca ni vremena uzgajati ih iz sjemena, traje par godina, stapku pustim da se sama osuši a neki ju režu. Amarilisi bi nakon cvatnje trebali napuniti lukovicu preko lista za sljedeću cvatnju. Nakon par mjeseci postupno ih prestaješ zaljevati te kad ti listovi klonu i osuše se ( neki ih odrežu odmah nakon klonuća),  stavljaš ih natamno i hladnije mjesto, recimo u podrum negdje gdje nema svjetlosti. Nakon recimo 2 mj. ili manje kad primijetiš da su ti počeli tjerati cvijet staviš ih na svijetlo i počinješ sa zalijevanjem i prihranom. Cvijet će ti dulje trajati ako nije na toplom mjestu i ako ga sunce ne obasjava cijeli dan. Nadam se da sam ti bar malo pomogla!
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2010 u 10:57
hvala sunce i ja ću tako uraditi znači kad cvijetovi uvehnu sklonim dio štapke sa bobicama a onda ostavim cvijet bez zalijevanja da se i listovi osuše i onda ostavim na tamno mjesto do negdje februaraili kad potjeraju nove štapke za cvijetanje.
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 12:44
Ja sam lijepo sve pročitala od prve do zadnje stranice sad koliko sam usvojila Big%20smile ok nije smješno..imam pitanjce ko i većina ovdje naime ja sam mdobila ove godine prekrasne amarilise i zaista od nekih 6 lukovica tri su mi cvala ali jednom ok mislim bolje išta nego ništa! Kako ništa nisam znala o njima mislim si ja vidi jadne amarilise pa kako su to posađeni lukovica im vani pa njima fali zemlje i natrpah ja zemlje oko njih ohoho LOL i ono mislim ja poslije vidi ti nezahvalce ja im pomogla a oni samo zelene listove puštaju i to je to.Zeleni su eno i sad počeli žutjeti pa ja išćupala i mislila valjda ih sada ni netreba toliko zaljevati i nisam im davala vode nego dvaput tjedno malo...međutim oni i dalje dosta vitalni pa vas ja pitam pošto sam napravila brdo grešaka da ne bih napravila još koju jer su živi zasad dali da im odrežem te listove(zelene) spremim ih na hladno u kutiju ili dignem na vrh tegle da se osuše prirodno (da im lukovica bude vani)..ili treća opcija presadim u treću posudu sa lukovicama vani smile40 i stavim u taman prostor u podrumu i više ne diram do proljeća tj onda kad želim da počnu tjrat listove..pomozite neznalici znam da sam dosadna ali jednostavno mi se uvijek čini da je moj slučaj drukčiji od drugih ili da nisam dobro shvatila gradivo smile58
Na vrh
Zelenka View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 207
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zelenka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:12
 Naša draga forumašica sunceeee mi je dala odgovor vezan za amarilise na pp koji sam konačno shvatila ,zahvaljujem joj se i ovim putem,draga sunceeee baš si sunce ! smile79
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 22:55
Ma nema na ćemu Zelenka, tu smo svi da si međusobno pomažemo. Vidim da se Voki ne javlja; a on je stručnjak za njih, a ja ih imam već 20 godina pa zašto da ne pomognem ako ikako mogu. 
Na vrh
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Medica Tilica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 08:14
curke super ste :)
Joj volim amarilise!!!
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Prosinac 2010 u 08:41
moja opet niej cvjetala ove godine  dajem joj jos jednu sansu ako ne odustajem od amarilisa definitivnosmile43
Per aspera ad astra.

Na vrh
makida View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2010 u 18:21
Bok. Da li netko slučajno ima za prodati sjemenke hippeastruma :( ?
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 13:22
makida, možda ti se voki javi, on je ekspert u tome!
Na vrh
makida View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 12
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Prosinac 2010 u 17:16
Originalno poslano od člana sunceeee sunceeee napisao:

makida, možda ti se voki javi, on je ekspert u tome!
ok Embarrassed
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 85>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.