Amarilisi |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 85> |
Korisnik | |
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pozdrav! Prekrasni amarilisi!
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Medica Tilica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
Pozdrav svima!
Nova sam u svemu ovome i imam pitanje... Impresionirana sam amarilisima, eh sad htjela bih da mi cvatu (ako je moguce to uopce?) ujesen sljedece godine posto se udajem u listopadu... A s obzirom na to da su mi jedno od najdrazih cvjetova htjela bih da i oni budu uz mene ... Jel mogu ikako "natempirat" da procvatu u listopadu, i kad ih trebam zasadit? Gdje nabaviti lukovice? Hvala puno napomoći! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Medica Tilica, ako se udaješ sada ove godine u listopadu onda ti ne preostaje ništa drugo nego ić u potragu za amarilisima po centrima, cvjećarnama i sl., kad su u prodaji već tjeraju cvijet. Za sve ostalo je prekasno zbog toga što oni moraju imati nakon cvatnje period mirovanja te ponovnog rasta cvijeta i nakon toga lišća. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.
![]() |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
Medica Tilica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 5 |
Hej :)
Hvala! Sljedece godine je vjencanje :) Pa sam mislila ove godine imati "projekt amarilis" ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
jel sad već vrijeme da ih izvadim iz vrta? ove godine nije bilo ništa od cvijeta, ali imam ja vremena
![]() da ostavim da im se lišće osuši i spremim na tamno? |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Bila sam danas u poljoapoteci. gospođa mi je rekla da ih sad vec treba lagano staviti na toplo, pša pretpostavljam kontesaa da bi ih mogla staviti...
Kupila sam u konzumu kod nas 24kn/kom 1 amarilis s pupoljkom, zena tvrdi da ce se uskoro rascvjetat, i zasadila sam 1 lukovicu sve prema uputama..vidjet cemo drzte fige :) |
|
![]() |
|
oldLady ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 10 |
I ja sam jedna od onih kojima amarilis nikako ne cvijeta. Listova kao u priči, sa cvijet samo san. Barem za stare lukovice, kao da ojalove. Kupim ponekad biljku s cvijetom, ali ne ide druge godine. Probala sam i omatati lukovice u novinski papir, prije toga im osušiti i odrezati lišće, sve, a vidim da oni koji ih imaju stalno vani, imaju cvijet. Nešto kod mene ne valja, možda prihranjivanje, neznam. Barem gledam vaše lijepe cvijetove, i to je nešto |
|
![]() |
|
martina1306 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 29 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 189 |
ajme predivni su ovo si moram kupiti
![]() |
|
![]() |
|
Evo dragi moji..da vas obavijestim o rastu mojih cveteka :). Zaljubih se u njih! Procvali su i sad uzivam.. jedino mi je stabiljka malo "prekratka", (bila sam lijena citat detaljno prethodne postove
![]() ![]() Ovaj jedan cvijet vec odlazi (nakon 10 dana), malo sam ih sklonila na hladnije - bili su u sobi u tegli.. Sad cekam druge cvijetove iz druge tegle. Hvala na savjetima! Pozdrav. |
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
moji amarilisu sada u fazi cvijetanja jean cvijet je uvenuo e sad nisam nigdje pročitla iako vjerujem da ipak negdje piše ali evo molim da mi neko sad odgovori šat nakon ovog cvijetanja šta da uradim sa cvijetnom štapkom i kako da sačuvam ovu biljku jer je bila kod mne dvije godine a tek hje sad procvijetala,nisam joj n ikad ni vadila lukovice ni mjenjala zemlju a preko zime mi je stajala u stubištu i pomalo sam je zalijevala i imala je dva para listova .molim hitan odgovor
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Inaja, ja maknem dio gdje se stvaraju bobice na stapci jer nemam živaca ni vremena uzgajati ih iz sjemena, traje par godina, stapku pustim da se sama osuši a neki ju režu. Amarilisi bi nakon cvatnje trebali napuniti lukovicu preko lista za sljedeću cvatnju. Nakon par mjeseci postupno ih prestaješ zaljevati te kad ti listovi klonu i osuše se ( neki ih odrežu odmah nakon klonuća), stavljaš ih natamno i hladnije mjesto, recimo u podrum negdje gdje nema svjetlosti. Nakon recimo 2 mj. ili manje kad primijetiš da su ti počeli tjerati cvijet staviš ih na svijetlo i počinješ sa zalijevanjem i prihranom. Cvijet će ti dulje trajati ako nije na toplom mjestu i ako ga sunce ne obasjava cijeli dan. Nadam se da sam ti bar malo pomogla!
|
|
|
|
![]() |
|
inaja ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 1007 |
hvala sunce i ja ću tako uraditi znači kad cvijetovi uvehnu sklonim dio štapke sa bobicama a onda ostavim cvijet bez zalijevanja da se i listovi osuše i onda ostavim na tamno mjesto do negdje februaraili kad potjeraju nove štapke za cvijetanje.
|
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Ja sam lijepo sve pročitala od prve do zadnje stranice sad koliko sam usvojila
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zelenka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 207 |
Naša draga forumašica sunceeee mi je dala odgovor vezan za amarilise na pp koji sam konačno shvatila ,zahvaljujem joj se i ovim putem,draga sunceeee baš si sunce !
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ma nema na ćemu Zelenka, tu smo svi da si međusobno pomažemo. Vidim da se Voki ne javlja; a on je stručnjak za njih, a ja ih imam već 20 godina pa zašto da ne pomognem ako ikako mogu.
|
|
|
|
![]() |
|
curke super ste :)
Joj volim amarilise!!! |
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
moja opet niej cvjetala ove godine dajem joj jos jednu sansu ako ne odustajem od amarilisa definitivno
![]() |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
makida ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 12 |
Bok. Da li netko slučajno ima za prodati sjemenke hippeastruma :( ?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
makida, možda ti se voki javi, on je ekspert u tome!
|
|
|
|
![]() |
|
makida ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 17 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2829303132 85> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |