Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rijeka
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rijeka

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 58>
Korisnik
Poruka
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2011 u 12:58
Originalno poslano od člana freeland44 freeland44 napisao:

Mari, uživala sam u šetnjici Trsatskim stubama!!!!  Prvi put kada dođem u Rijeku, voljela bih se popeti ali i spustiti stubama!!!!

tako jeClap jer ovo mjesto bi bilo šteta zaobić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2011 u 22:17

Sada ništa ne razumijem... Ova tema je postojala a u novoj Primorsko-goranska županija u slikama bi se opet trebale naći iste slike ili???? Trebaju li se spojiti teme ili je ovo u redu? Nebih da me prozivate ako sam pogriješila stavljajući slike svugdje LOL

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2011 u 20:20
Miro, ja mislim da je moon to zamislila drugačije. Da bi se u novu temu PGŽ stavljale slike zelenila, cvijeća i pejsaža iz mjesta naše županije, a mjesta koja već imamo, a naročito naš grad i ostale gradove nećemo nikako dirati.
Osim toga osobno volim kad je kraj slike makar kratak tekst, da se zna gdje se nalazi i što predstavlja.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Siječanj 2011 u 20:58
Evo danas sam ja bila u akciji i opet malo slikala.
Kako je bilo prehladno za šetnju, više smo "šetali" auto, nego nas same, pa evo zamisao je bila da vam predstavim riječke crkve.

Nisu ovdje sve, ali biti će.

Počet ću sa istočnim djelom grada Rijeke, to je Sušak, inači bakin dio grada.

Tu je župa Sv. Ćirila i Metoda i pripadajuća crkva

Ispred vrlo uredan okoliš i predivno !"grlo" neke stare šterne.

Penjući se prema Trsatu naizalimo na srpsku pravoslavnu crkvu sv. velikomučenika Georgija, koja se adaptira, no svejedno evo slike.

Dolazimo do trsatskog svetišta i Crkve gospe trsatske

Na Trsatu malo niže još jedna crkva i to crkva sv. Jurja

Sa Trsata na Vežicu i to veselo obojena crkva Svete Terezije od malog Isusa

Spuštamo se u grad i tu u centru srpska pravoslavna crkva sv. Nikole (nekad u davno vrijeme tu je bilo more), a legenda kaže da su gradski oci na traženje da se izgradi pravoslavna crkve i pitanje gdje će biti, bacili kamen u more i tako označili mjesto izgradnje. Krajolik je izmjenio i na tom mjestu je stvarno izrasla crkva i evo je

Ima tu u Starom gradu još nekoliko crkvi, ali mi idemo obalom i dolazimo do kapucinske crkve, kojoj nikad nije izgrađen toranj, ali je bez obzira na to najatraktivnija crkva u Rijeci

Dalje prema zapadnom djelu grada obnovljena crkva koja je dugo bila bez tornja, koji je sagrađen naknadno, pa se ne drži crkve, već je s njom povezan mostićem.
Župna crkva svetog Nikole biskupa

Ova će crkva u skoroj budućnosti doživjeti procvat jer se neposredno pored nje gradi veliki trgovački centar.

U ovom djelu grada malo više ima još nekoliko crkava, a jedna je u župi sv. Josipa  , pa i crkva nosi isti naziv, dakle Sv. Josipa (ogromna crkva, koju do danas nisam nikada niti vidjela)

I opet jedna sv. Nikole Tavelića, a to je ujedno i novija crkva u Rijeci vrlo modernog dizajna, sagrađena 1986.g.

i naravno ispred nje ponosni kip Sv, Nikola

Počeo se polako spuštati mrak, pa više slike nebi bile tako zanimljive, pa vam predstavljam još jednu u mom djelu grada na Kozali  Crkva sv. Romualda i svih svetih

Šetnja gradom za danas je završena.
Nemojte zamjeriti ako ima kakvih grešaka, jer kao ateist, ovo baš i nije moj fah, no kako volim kulturne spomenike, palo mi je na pamet da bi bilo baš zgodno predstaviti riječke crkve.

Ima ih još nekoliko, ali to u slijedećoj šetnji gradom.

RIJEKA

Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 14:53
Prošetala sam Rijekom,gradom koji"živi"!Penjala se(zahvaljujući slikama)trsatskim stubama i divila se glamuroznim građevinama ,jednako,onima iz povjesti kao i ovim novijimasmile71
Na vrh
vanja View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4968
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vanja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 15:03
   smile141smile99smile113
Na vrh
Tija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6510
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 16:02
Koliko Rijeka ima crkvi? Dobra reportažica Triša!
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 16:08
ClapClapClapTriša!
Eto ja spadam u župu prve crkva, koja je ispod mene,Dolazi se k menim mimo pravoslavne Sv.Georgija, iznad "glave" mi je Trsatsko svetište a isto iznad malo niže Sv.Juraj!Ovaj je dio doista "gusto naseljen" crkvama!WinkBig%20smile 
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 16:54
Nakon ovolikih crkvi našu će Trišu Bog čuvati. I neka, zaslužila je. Lijepa reportaža
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 17:30
Volim gradove u kojima ima sta da se vidi, a Rijeka je nesumnjivo jedan od takvih. Hvala za prikaze!
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 18:43
Lijepa reportaža!Clap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 19:16
Hvaa vam svima, ima još crkava u Rijeci, barem nekoliko, nemam slike od svih, pa kada saberem, pokazat ću vam ih, sa zadovoljstvom.
Samo u Starom gradu su tri, pa jedna kod naše Drenove, na Drenovi, pa kod Hoye, Jagode na Zametu, još jedna na Banderovu, ako mi je još koja promakla biti će i ona tu, sasvim sigurno!
RIJEKA

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 19:29
ali niti jedna nije tako značajna koliko Trsatsaka
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 19:36
Naravno Mari, iako trsatska nije sigurno najljepša crkva u Rijeci, ali naravno da svi vjernici bez obzira kojoj crkvi pripadali nikada ne propuštaju posjet Trsatu, to je ipak za riječane nešto tradicionalno.
RIJEKA

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 19:52
...bravo,  Trisa...

...volim i sama snimati  crkve, svaka  je  drukcija a arhitektura  se mijenja  ovisno  o  vremenu  i  zemljopisnom  polozaju....

....vrlo volim  i  moderne  crkve...smile55
Na vrh
BLANKA C. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BLANKA C. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 23:22

Crkve u Rijeci  - ima ih puno;
- na Kantridi-crkva sv. Ante .
- na Zametu dvije.
-na Krnjevu dvije,
- na Turniću dvije,
- Kozala,
- sv. Vida i Kosi Toranj -u starom gradu,
- Vežica,
- Trsat dvije ,jedna do druge,
 - Kapucinska crkva.
 ima ih ,mislim 23 katoličke i 7 ili 8 drugih vjera.

Triša ,ako ih sve snimiš,dobra si.Voziš,pa ti neće biti problem.

Pozdrav...Blanka
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Siječanj 2011 u 23:32
...pa Crkva Sv Josipa u Čandekovoj, pa jedna na Banderovu....Ima ih i oko mene...Samo ti šetaj i slikaj [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" />

Nastojat ću i ja dati doprinos slikama Rijeke. Imam ihdosta s početka prošlog stoljeća i razgledna. Moram pohgledati izabrati i onda vas počastim sieniranim crno bijelim slkicama.......

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 07:08
Originalno poslano od člana OTOK OTOK napisao:

Nakon ovolikih crkvi našu će Trišu Bog čuvati. I neka, zaslužila je. Lijepa reportaža

Smile Tako je, Otok!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 08:17
Originalno poslano od člana BLANKA C. BLANKA C. napisao:

Crkve u Rijeci  - ima ih puno;
- na Kantridi-crkva sv. Ante .
- na Zametu dvije.
-na Krnjevu dvije,
- na Turniću dvije,
- Kozala,
- sv. Vida i Kosi Toranj -u starom gradu,
- Vežica,
- Trsat dvije ,jedna do druge,
 - Kapucinska crkva.
 ima ih ,mislim 23 katoličke i 7 ili 8 drugih vjera.

Triša ,ako ih sve snimiš,dobra si.Voziš,pa ti neće biti problem.

Pozdrav...Blanka
Blanka baš ti hvala, evo nisam ni znala da Kantrida ima crkvu,. Dakle moj slijedeći pohod je Kantrida, Zamet, ima jedna mala na gornjem Zametu, pa ne znam kakva je situacija na Srdočima, ali svakako će biti još puno slikica.

I u Starom gradu osim ove dvije koje si nabrojila ima još jedna kraj socijalnog, isto nisam imala pojma, ali mm zna.

Dakle vidimo se uskoro!
RIJEKA

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 09:18
Najstarija župna crkva u Rijeci, Uznesenja Blažene Djevice Marije ili popularno Stara crikva kod kosog tornja

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.