Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Silvekin dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Silvekin dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 47>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2009 u 23:01
Malo sam pritisnuta drugim obavezama i ne stignem baš sve redovno pratiti na forumuCry I radovi mi po vrtu malo stagniraju...uspjela sam posaditi amarilis i spreklie u tegle, a danas nisam mogla izdržati: spazila sam 2 krtičnjaka na gredici uz kuću, a sve počelo nicati - brže bolje motičica u ruke i na izravnavanje, pa sam usput skupila i sve suho granje koje je štitilo biljčice od zime, te malo opljevila veći korov...mislim da je proljeće tuSmile
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2009 u 09:06
Ako je kod tebe proljeće, znači da ćemo uskoro gledati šarenilo tvojih biljkica, voćki, povrćki, a i ja moram ići u sjetvu nečeg što si mi poslala.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 19:47
Nemam vremena za pisanje, ali to ne znači da ne radimBig%20smile Konstantno nešto sijem po teglicama, premještam po prozorima i tavanu. Danas je bio prekrasan dan i iskoristila sam ga za izradu nove gredice  - prekopala sam 4 metara sa pola metra, povadila busenje i korijenje pirike, ukopala crijepove uz rubove da mi se opet ne širi trava i prirka - e to je bio posao, kopati za postaviti crijepove u zemlju s malom motičicom usko u zemljismile46 No uglavnom, gredica ne samo što je gotova, već je i (pre)puna posađenih lukovica, božura i kukurijekaBig%20smile - mislim, lijepo je to kupovati lukovice, ali prave muke i dileme nastaju kad sve to treba posaditi...počela sam s nekim zamišljenim redom kak bi to trebalo izgledati, na kraju se je već počelo smračiti, i samo sam gledala prazno mjesto da još nekaj ubacim - a kak bu to izgledalo...biti će iznenađenje i za mene LOL Uglavnom sam posadila sve ljiljane koje sam kupila, i to sve u mreže, njih je već bilo hitno za posaditi. Slika sutra, danas mi je prerano pao mrakTongue
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 20:37
silvek dala si mi super ideju sa crijepovima u vrtu Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4461
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2009 u 20:58
uh ti si prava vrijednica- ja stalno nešto budem i stalno ni pola od planiranogaSmile
zato ću ja kod tebe svratiti uživati u plodovima tvoje mukeWink
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
Na vrh
DANČI View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 378
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANČI Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2009 u 14:02
sve pet,čekamo slikice kada to sve procvateClapClap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2009 u 20:09
Znamo mi da ti ne miruješ - to nebi nikako bilo tebi slično.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2009 u 20:39
Jučer sam podigla kod Shashe pošiljku od Lantane i Cvtlin - danas radna akcija. Promrzla sam se sve do kosti, vani je stvarno tak gadno i vjetrovito, ali skoro sve biljčice su posađene, kineski šaš orezan, čak sam uspjela i posaditi smokvu koja mi je u tegli već 2 godine, sad je dobila mjesto na južnoj strani pred kućomTongue
A za sutra planiram još jednu rundu sjetve u teglice.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2009 u 22:30
Grrrr, opet snijeg, ma krasan početak proljeća Unhappy

Obećala sam sliku nove gredice, danas sam ju uslikala, malo je već bilo mračnije ali se nekak vidi:

Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2009 u 22:32
kad se to rascvjeta bit će milina za gledati Smile
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Ožujak 2009 u 21:26
Pa nije ni čudo da lomiš motičice kad radiš dok se ne pregriju... da mi je samo vidjeti što će sve ročkas dotepsti na ovu terasu!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2009 u 21:48
Danas sam posijala drugu turu graška - prvu su očigledno ptičice papaleLOL, jer nigdje u zemlji nema sjemenki...ah dobro, valjda ova tura bude. Zemlja je fenomenalna za obrađivanje, samo je još prerano, malo sam samo opljevila gredicu s češnjakom i lukom Smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2009 u 15:56
Ti ćeš već papati svoj češnjak i luk, a moj je još u vrećici zapakiran.
RIJEKA

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2009 u 21:02
Danas sam malo navirila u obližnji vrtni centar - dovoljno da kupim 2 brusnice, 2 ogrozda i jednu trešnju Tongue MM je iskopao rupu na predviđenom mjestu i skupa smo je posadili - sad KONAČNO imam i trešnju, već si ju par godina pikiram i nikak da ju kupim. Imam prilično prostora predviđeno za voćnjak, ali nikak vremena da probam razraditi ideju kak bi to izgledalo pa da konačno počnem i saditi - to je plan za iduću godinu.
Danas sam dobila od kolegice na poslu i nešto visibaba i žutih vulgaris jaglaca, nisam te jaglace do sad imala, tak da sam i to nabrzak posadila.
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2009 u 21:08
Ti radiš sto na sat- polako mi još nismo ni krenuli.
Ali drago mi je što si si ispunila željuSmile
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 21:24
Već sam 2 dana u velikim radovima - jučer sam cijelo poslijepodne sadila kupljene ogrozde, lukovice i radila novu gredicu uz drugi dio septičke (gore slika, nije terasa nego veeelika septička koja bude jednom dok se prikopčamo na kanalizaciju spremnik za oborinske vode za zalijevanje - ali puno bu to logistike dok to ostvarim LOL)
Uglavnom, ukopala sam crijepove, sve lagano ručnom motičicom razrahlila, povadila korijenje pirike, dobričicu i travu te veliko kamenje, pazila na gliste kojih je jako mnogo, njih sam ukopavala u zemlju, te nakraju posadila 2 grma - potentillu žutu i deutziu koje sam kupila u plodinama, 2 tratinčice iz kauflanda, irise, ljiljane, ixie, zephranthes, croccosomiu, nerine, ranunculuse....Naravno, poslije sam išla čitati temu o nerinama i vidjela da sam zeznula stvar, nerinama treba temp. iznad 10 stupnjeva - danas sam ih izvadila i presadila u teglu. Danas sam presadila papaver orientale i phlox visoki s tegle u tavanu van, te nešto kokotića jednogodišnjih. Zatim me je kiša otjerala nutra, tako da sam nastavila u mačjoj sobi. Ovako je u jednom trenutku izgledalo:

Rasadila sam rajčice, osteospermume, kućnu sreću koja je napravila invaziju u par tegli, presadila hibiskuse i nešto pokušavam zakorijeniti grančicama, par kućnih biljki u veće tegle, posadila lukovice u tegle koje ću kasnije saditi van, ali da ne stoje u pakiranjima - kane, haemanthus, Hymenocallis festalis - i to odnjela na tavan da nebi opet macama palo na pamet pišati u velike tegle - naravno, za to vrijeme su mace skakale po tavanu i prekopale mi teglu u koju sam pred par dana posijala noćurak - sad bum vidla kaj bu iz togaConfused Selila sam biljčice s tavana i na tavan - naravno da još uvijek imam samo ljestve o kojima skačem gore-dolje, ali dobro, MM sad postavlja vani ogradu pa se ne ljutim radi toga što još nema stepenica. Uglavnom, sve je puno teglica, sijem svako malo nešto u male teglice.
Ovako izgleda jedan dio na tavanu:

Folija na kutijama je postavljena zato da reflektira svjetlost, pa tako biljčice u kutiji nisu izdužene i nagnute prema prozoru jer imaju svjetlost s svih strana.Wink
A sad idem još malo sijati u teglice.Smile
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2009 u 22:22
to s folijom je bas
vidim da vredno radis
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 11:30
Koliko si toga napravila ma bravo Clap, za usporedbu od mene koja sam se jučer zbog grozne kiše vukla od kauča do fotelje.
Ova maca mi je famozna kako samo znatiželjno gura glavu u vreću, mogu zamisliti kakav ti nered napravi Wink
Da i ta folija pa to je super, dobra ideja!!
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Mamaa View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mamaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 12:55
Bravo za tebe, ideju s folijom i prekrasnu mica macu ClapSmile
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2009 u 13:51
Ajme Silvek, ti stvarno imaš rasadnik!!!
A kako čitam jaaako si vrijedna...

A reci...ova kućna sreća ti je ovako lijpo bogata iz sjemena???
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 47>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.