Silvekin dnevnik |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 47> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Malo sam pritisnuta drugim obavezama i ne stignem baš sve redovno pratiti na forumu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ako je kod tebe proljeće, znači da ćemo uskoro gledati šarenilo tvojih biljkica, voćki, povrćki, a i ja moram ići u sjetvu nečeg što si mi poslala.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Nemam vremena za pisanje, ali to ne znači da ne radim
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
silvek dala si mi super ideju sa crijepovima u vrtu
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
uh ti si prava vrijednica- ja stalno nešto budem i stalno ni pola od planiranoga
![]() zato ću ja kod tebe svratiti uživati u plodovima tvoje muke
![]() |
|
Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
|
![]() |
|
DANČI ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 378 |
sve pet,čekamo slikice kada to sve procvate
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Znamo mi da ti ne miruješ - to nebi nikako bilo tebi slično.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Jučer sam podigla kod Shashe pošiljku od Lantane i Cvtlin - danas radna akcija. Promrzla sam se sve do kosti, vani je stvarno tak gadno i vjetrovito, ali skoro sve biljčice su posađene, kineski šaš orezan, čak sam uspjela i posaditi smokvu koja mi je u tegli već 2 godine, sad je dobila mjesto na južnoj strani pred kućom
![]() A za sutra planiram još jednu rundu sjetve u teglice. |
|
![]() |
|
Grrrr, opet snijeg, ma krasan početak proljeća
![]() Obećala sam sliku nove gredice, danas sam ju uslikala, malo je već bilo mračnije ali se nekak vidi: ![]() |
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
kad se to rascvjeta bit će milina za gledati
![]() |
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Pa nije ni čudo da lomiš motičice kad radiš dok se ne pregriju... da mi je samo vidjeti što će sve ročkas dotepsti na ovu terasu!
|
|
![]() |
|
Danas sam posijala drugu turu graška - prvu su očigledno ptičice papale
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ti ćeš već papati svoj češnjak i luk, a moj je još u vrećici zapakiran.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Danas sam malo navirila u obližnji vrtni centar - dovoljno da kupim 2 brusnice, 2 ogrozda i jednu trešnju
![]() Danas sam dobila od kolegice na poslu i nešto visibaba i žutih vulgaris jaglaca, nisam te jaglace do sad imala, tak da sam i to nabrzak posadila. |
|
![]() |
|
Mamaa ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 07 Veljača 2009 Status: Offline Bodovi: 4461 |
Ti radiš sto na sat- polako mi još nismo ni krenuli.
Ali drago mi je što si si ispunila želju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Već sam 2 dana u velikim radovima - jučer sam cijelo poslijepodne sadila kupljene ogrozde, lukovice i radila novu gredicu uz drugi dio septičke (gore slika, nije terasa nego veeelika septička koja bude jednom dok se prikopčamo na kanalizaciju spremnik za oborinske vode za zalijevanje - ali puno bu to logistike dok to ostvarim
![]() Uglavnom, ukopala sam crijepove, sve lagano ručnom motičicom razrahlila, povadila korijenje pirike, dobričicu i travu te veliko kamenje, pazila na gliste kojih je jako mnogo, njih sam ukopavala u zemlju, te nakraju posadila 2 grma - potentillu žutu i deutziu koje sam kupila u plodinama, 2 tratinčice iz kauflanda, irise, ljiljane, ixie, zephranthes, croccosomiu, nerine, ranunculuse....Naravno, poslije sam išla čitati temu o nerinama i vidjela da sam zeznula stvar, nerinama treba temp. iznad 10 stupnjeva - danas sam ih izvadila i presadila u teglu. Danas sam presadila papaver orientale i phlox visoki s tegle u tavanu van, te nešto kokotića jednogodišnjih. Zatim me je kiša otjerala nutra, tako da sam nastavila u mačjoj sobi. Ovako je u jednom trenutku izgledalo: ![]() Rasadila sam rajčice, osteospermume, kućnu sreću koja je napravila invaziju u par tegli, presadila hibiskuse i nešto pokušavam zakorijeniti grančicama, par kućnih biljki u veće tegle, posadila lukovice u tegle koje ću kasnije saditi van, ali da ne stoje u pakiranjima - kane, haemanthus, Hymenocallis festalis - i to odnjela na tavan da nebi opet macama palo na pamet pišati u velike tegle - naravno, za to vrijeme su mace skakale po tavanu i prekopale mi teglu u koju sam pred par dana posijala noćurak - sad bum vidla kaj bu iz toga ![]() Ovako izgleda jedan dio na tavanu: ![]() Folija na kutijama je postavljena zato da reflektira svjetlost, pa tako biljčice u kutiji nisu izdužene i nagnute prema prozoru jer imaju svjetlost s svih strana. ![]() A sad idem još malo sijati u teglice. ![]() |
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() ![]() vidim da vredno radis ![]() |
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Koliko si toga napravila ma bravo
![]() Ova maca mi je famozna kako samo znatiželjno gura glavu u vreću, mogu zamisliti kakav ti nered napravi
![]() Da i ta folija pa to je super, dobra ideja!!
|
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Bravo za tebe, ideju s folijom i prekrasnu mica macu
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Ajme Silvek, ti stvarno imaš rasadnik!!!
A kako čitam jaaako si vrijedna...
A reci...ova kućna sreća ti je ovako lijpo bogata iz sjemena???
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |