Echeveria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 52> |
Korisnik | |
sukulentljubac ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hvala moon, danas se bacam na posao
nadam se da ću ovaj put uspjeti. možete li mi reći gdje nalazite sve te vrste sukulenata, jer vidim na forumu neke koje nikad nisam vidjela po vrtnim centrima. hvala unaprijed za info ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
sukulentljubac ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 4 |
pod nalazite mislim na - kupujete, nabavljate
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Ljepota sukulenata vidi se iz tvog objektiva i svatko tko ih zaobilazi kad ovo vidi poželi da ih vidi u svojij kolekciji
![]() |
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
tangerina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
ljudi, help! mislim da sam ubila svoj prvi sukulent
![]() tj, nisam ga još pokopala, još vjerujem da će se možda nešto spasiti. naime, kupila sam nedavno u cvjećarnici eševeriju agavoides, sirotu sam prvo šokirala jer sam je naglo izložila suncu pa je završila s opeklinama, nakon toga sam je makla u sjenu, pa polusjenu. priznajem da sam je prošli tjedan zalila dvaput u razmaku od možda 4 dana, ali dosta je toplo i ostali se nitko nije bunio. jučer vidim, a njoj srednja stapka cijela mekana i mokra, listovi postali na krajevima nekako želeasto prozirni i većina ih je otpala na dodir. sačuvala sam gornji dio rozete koji je u nešto boljem stanju, da se posuši na dnu pa ću ga stavit na zemlju, ako slučajno misli preživjeti, i korijen sam ostavila. kakva su vaša iskustva, ima li nade i što ju je ustvari dotuklo, previše zalijevanja ili te opekline ili oboje? |
|
![]() |
|
tangerina ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 14 Listopad 2013 Status: Offline Bodovi: 58 |
moon, predivne su
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
tangerina, definitivno voda
od sunčevih opeklina se sukulenti oporave, ali od viška vode, teško i nikako zasuši taj dio koji ti se čini zdrav, ali odvoji sve što je meko i mljackavo, da se trulež ne proširi, ostavi na zraku nekoliko dana nakon toga ga samo "sjedni" na zemlju, bez ukopavanja i zalijevanja, ako je ok, pustiti će korjenčiće do proljeća zalijevanje svedi na minimum, najsigurnije je da ih zaliješ odozdola, tj. uliješ im vode u podložak pa ih pustiš neko vrijeme da se napiju, a onda im makneš podložak do idućeg zalijevanja (kad će to biti ovisi u kakvim uvjetima će zimovati) |
|
![]() |
|
hvala, natalija, to sam i slutila da je bio problem, previše sam je pokušavala spašavati. skinula sam gornju rozetu, ima možda 5-6 manjih listića koji još nisu uhvatili trulež, pa ću je probati spasiti. Kod mene su svi sukulenti još vani i tu će ostat još neko vrijeme, živim u Dalmaciji i imam veliku natkrivenu terasu okrenutu prema jugu, tako da imaju puno sunca, ne pada kiša i ne puše, a i temperature su još uvijek 17-22 tako da svi još rastu u biti :)
|
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() Evo nekoliko mojih na zimovanju |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Camellia
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Krasne su! Moji svi sukulenti još uvijek uživaju vani na suncu. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
ajme obožavam ju (naročito s velikim širokim listovima) al meni uvijek propadne po zimi, dosta je osjetljiva
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Pinus prekrasno
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Krasna je ! |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Moon i Camellia, divne su vam. Moon, koje boje, očito zima već daje svoj prilog. Camellia, slatki mali aranžmani, i ja ih obožavam raditi. Za tren oka se ožile i počnu rasti i popunjavati se.
Pinus, kod tebe su uvijek primjerci za izložbu.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Pinus, divne su
![]() nbjelovu, hvala, lijepo poprimaju zimske boje, dok jedne cvjetaju, duge se spremaju cvjetati, baš uveseljavaju, uglavnom sukulentni vrtići su stalno aktivni |
|
![]() |
|
JEKA FRA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 710 |
JELENA FRANIC
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3536373839 52> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |