Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj i njegov vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj i njegov vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 137>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 12:14
Originalno poslano od člana Medvjed34 Medvjed34 napisao:

lijepo lijepo! ali Mari, ne stavljaj ježa! misliš li da će ugodno biti sjesti na kamen ako se tamo nađe jež?

baka, Triša pa ima bijelih ljubičica oko kamena, bili su i neki sukulenti ali sada ih ne vidim, valjda je Danijela pokosila
hoja
mali kaktus, lilie, bergenija, bigmamma
niho gdje si
mira021 imaju moji prvi susjedi svaki po jednog Dona, lijevi je neki strašan, pit bul a desni je mješanac i oba imaju ime Don!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Lipanj 2010 u 12:26
Nema straha za kamen, kako ćeš ga maknuti ako ima 500 kila smile70
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 09:25
OTOK

..jedan ugao kud se penje lozica

smokvica preselila iz Katuna u Istri u - Kutinu

graničica (sve nešto u deminutivu
)

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 09:49
sinoć sam već po mraku sadila ljiljane, liliehvala, nakon što su prošli kroz ulicu sa strojem i zaprašili protiv komaraca.. bilo je, inače nemoguće boraviti u vrtu kolko su dosađivali
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 10:02
Tvoj ugao kuće sa lozicom odaje dojam romantike,o Mari imaš i smokvuClap
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 10:13
Sedum Hermelica

novi pupoljci

i još jedna u gro planu

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 11:25
Mira021 imam i pelin, palmu od banane,čemprese ali opet
nešta fali, miris mora

Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 11:46
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

Mira021 imam i pelin, palmu od banane,čemprese ali opet
nešta fali, miris mora

smile39

A smokvicu makni dalje od kuće, obavezno!
Dobro da ništa nisi stavila na taj kamen, dok prođem kroz sve tvoje vrtove moram malo sjesti i odmoriti Tongue
Time is something you can never get back..
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 13:23
zašto bi maknula smokvu, oprosti ali neću, pa ne živimo na moru, kod nas je jaka zima i ovdje joj je ugodno, i zaštićena je od hladnog vjetra i sniježnih zapuha već smo prije imali tako smokvu koja je rodila divnim plodovima, mislim da je bila petrovka, smokve su bile krupne tamnoljubičaste
Na vrh
bigmamma View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bigmamma Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 20:32
Mari, draga, mislim da ti je misty htjela reć da ODMAKNEŠ, a ne makneš smokvu. Smokva ima tako jako korijenje da diže temelje od kuće, znaš koju štetu ti može napravit.
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 21:30
Opa, vidim istarskih smokvica! Bravo!Tongue
Bigmama i misty-da imaju pravo - smokva zaista izraste velika i ima jako korijenje!
Iz kojeg Katuna je smokvica? Mi ih u Istri imamo punoSleepy, a ja sam kurijoža!
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 23:25
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Mari, draga, mislim da ti je misty htjela reć da ODMAKNEŠ, a ne makneš smokvu. Smokva ima tako jako korijenje da diže temelje od kuće, znaš koju štetu ti može napravit.
ma kakvi, ova kuća je stara 100 godina, neće joj biti ništa, prije će smokva uginut, već ih je nekolko bilo koje su tako rasle, rodile plodovima i uginule, u ovih 35 godina kolko se ja sjećam.. ma tu kuću bi trebalo ionako srušit ili obnovit
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 23:27
bergenia, nisam znala da ima više Katuna, ovaj je u parku prirode, kod mjesta Kožljak
Na vrh
anči39 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3042
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje anči39 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 23:27
Krasni cvijeteki
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 23:31
hvala Anči
još uvijek vidim čitat bez naočala, hvala Bogu, a neki tu na mene galame
Na vrh
lucy View Drop Down
Trajnica
Trajnica
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 2541
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lucy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 23:32
Lijepo će biti sjesti u hladovinu ispod smokve i sladiti se slatkim plodovima. I ja imam jednu smokvu udaljenu dva metra od istočnog zida kuće. Kući do sada nije ništa, a smokva tu raste 20 godina.
Sutra je novi dan.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Srpanj 2010 u 23:38
Originalno poslano od člana lucy lucy napisao:

Lijepo će biti sjesti u hladovinu ispod smokve i sladiti se slatkim plodovima. I ja imam jednu smokvu udaljenu dva metra od istočnog zida kuće. Kući do sada nije ništa, a smokva tu raste 20 godina.
lucy mala je smokvica, da bar hoće narasti što prije, ja bi bila presretna, ali strpljenja, bit će, a kuća je sva od cigle, a cigla je od ilovače napravljena, pa može još biti za prihranu jadnoj smokvici ne ureklo je
Na vrh
misty-da View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje misty-da Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 07:46
Originalno poslano od člana bigmamma bigmamma napisao:

Imala sam prilike gledati takve štete, raspucane fasade, čak i podignute drvene podove u prizemlju starih kuća. Treba računati da smokva pušta (iznimno jako i debelo!) korijenje u širinu čak i pet - šest puta šire od svoje krošnje! A iz korijenja može izrasti nova smokva, čak i usred kuće!
Time is something you can never get back..
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 10:07
Mari draga,vidim ja da ti voliš mediteransko bilje i imaš onaj profinjeni duh za svaku biljkicu i svaku jednako cjenišsmile99Moram ti i ja reći da su cure u pravu što se tiće smokve,ona ima jako korjenje koje zna napraviti štetu.Ja imam sličan problem i to sa palmomUnhappyOna isto zna kad je u blizini kuće podkopati temelje i vidila sam te situacije,a moj muž ko tvrdoglavo magare neda je i povuci-potegni sa njime,ali morat ču to nekako rješitiWink
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Srpanj 2010 u 11:20
I ja sam vidjela lijepu smokvicu,graničicu.....smile71
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3738394041 137>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.