Bugičine slatko - slane stranice |
Odgovori | Stranica <1 23456 14> |
Korisnik | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Sarice, primila na znanje... Hvala! Evo, nešto sam ti ostala dužna... kruh od najobičnijeg tijesta s kvascem
I pečen... Recept: 1 kg glatkog brašna 1 svježi kvasac sol po ukusu oko 5-6 dl mlake vode U šalicu izmrvimo kvasac, dvije žlice brašna, žlicu šećera, dodamo malo toplog mlijeka (oko 1 dl, čak i malo manje) i dobro promiješamo. U prikladnu posudu stavimo brašno, dodamo sol i izmiješamo. Kad se kvasac digne, dodamo ga u brašno i dolijemo mlaku vodu. Izmiješamo prvo kuhačom, dalje mijesimo rukama. Ako se tijesto lijepi, ruke nauljite uljem. Koji pu u toku mijesenja, slobodno tijesto dignite uvis i bacite na radnu površinu. Od te radnje, tijesto omekani i ubrzo vidite mjehuriće. Ostavite da miruje oko pola sata i još jednom premijesite, pa s time u protvanj, gdje će odležati još 15 minuta prije pečenja. Netom prije stavljanja u pećnicu, kruhić lagano premažite hladnom vodom - to mu daje boju i reš koricu. Pecite na jakoj vatri 10 minuta, smanjite temperaturu i dalje pecite dok ne porumeni. Da biste znali je li pečeno, upiknite u sredinu kruha ražnjić za roštilj - pečeno je ako je ražnjić čist kad ga izvučete iz kruha. |
|
Sponzorirani linkovi | |
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lucy
Trajnica ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ove su tvoje stranice doslovno slatke. Bugice, svaka čast!
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Eeee nema "gorega" nego u ponoć prelistavati ovu tvoju slatko-slanu temu . Sad sam tako gladna da bih najradije išla peći onaj roti kruhčić. Naravno, sve sam si receptiće spremila. Veselim se pečenju roti kruha, jer baš sam ga "mjerkala" već neko vrijeme i pregledavala neke klipove kako se radi, tako da ću s guštom napraviti po tvom receptu. I poderane gaće obavezno.
Krasna ti je torta za tvoju kćerku (btw kod mene su se sad slavila 3 ročkasa u razmacima od desetak dana ) |
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
lucy, hvala, drago mi je da ti se sviđa tema.
moon, veseli me što si se odlučila napraviti roti baš po mom receptu, a nećeš požaliti ni ako probaš poderane gaće. A torta - eh, ona se kod mene radi stalno - sedam rođendana plus šest imendana - moj ne računam jer je tada ne radim - na moru smo u to vrijeme pa odmaram. Sad smo imali dva roćkasa, a u prosincu imamo isto dva i dva imendana. Dakle, "padaju" četiri torte... ima da pečem non stop.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Monna
Trajnica 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
heheheh bravo za domacicu,....kako stvari stoje ove zime mi ne gine 5 kila gore.....
|
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala! Srećom, meni se ne prima.
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bugicaza5, može receptić za domaće mlince
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(1)
|
moon, draga, oprosti mi na kašnjenju - komp mi je bio u komi i povremeno sam se javila s posla.
Domaći mlinci - recept 300 gr brašna 3 gr soli 200 ml tople vode Prvo pomiješati brašno i sol, dodati toplu vodu te dobro zamijesiti. Podijeliti na više dijelova, napraviti loptice, svaku razvaljati što tanje i peći kratko na obrnutoj strani velikog lima u vrućoj pećnici. Paziti da ne zagore, brzo se peku. Za nas uvijek radim odjednom četiri recepta, ispadne otprilike 12 mlinaca, zavisno od toga koliko su velike loptice. |
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Hvala
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
I drugi put
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bugi sad sam slučajno zalutala ovdje i već mi žao,hihihi,odmah moram ići praviti nešto slatko a može i slano,ja sve jedem.Pitanje:uz šta jedeš ovaj indijski hljebčić?
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo me opet ,podsjetila si me na mlince pa sam ih odmah morala ići praviti,a kad je bal nek je maskenbal pa sam zamijesila i poderane gaće,tako da sam sad sjela.Umorna al prezadovoljna jer ću sutra kad dođem sa posla napraviti mlince sa mljevenim mesom.Hvala što si me podsjetila na njihdugo ih nisam pravila.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Odličan je kao sendvič: salama po izboru, sir, malo zelene salate i ajvar. To mi je najdraža kombinacija. Moji ga jedu uz svako jelo, ne biraju. U stvari, ide dobro uz sve, bila riba, meso ili varivo. A ako pri izradi staviš u tijesto malo sode bikarbone ili praška za pecivo, napuhne se pri pečenju pa se može i prerezati i puniti poput tortilla. Draga moja, ponekad zaboravimo na dobra stara jela, kolače... tako me danas Retriver Sara podsjetila na kekse iz flajšmašine - keksi mog djetinjstva, a nikad ih ne radim. Malo me sad sram. Inače kad počne advent, nekako više pečem, što kolača, što mlince, domaće rezance, čak i domaću tijesteninu jer je to kod mene u kući već postala tradicija. Mlinci su fini, ne samo uz pečenu gusku, ja ih često radim uz odojak, janjetinu, pile... Vidim da si odlučila probati nešto sa ovih mojih stranica i to mi je jako drago.
|
|
zova
Pustio korijenje Pridružen: 21 Travanj 2014 Lokacija: bihrs Status: Offline Bodovi: 319 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ponekad se zalijepim za neko jelo i onda svaki dan ,tako da mlince stvarno nisam dugo pravila a ti me podsjeti na njih.Sad su vjerovatno i oni par dana na redu u raznim kombinacijama(sir,mljeveno meso,piletina,svinjetina,...)a do tada ćeš ti izbaciti još koji recept.
|
|
bugicaza5
Cvjetni guru Pridružen: 11 Siječanj 2014 Lokacija: Karlovac Status: Offline Bodovi: 8291 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Neka, neka... mlinci su prefini. Samo, nekako sam spora s ovim stranicama, iako imam u planu puno toga ovih dana, nešto sam već napravila i poslikala, a nešto je u tijeku... Upravo mi je sinulo da sam zaboravila poslikati medenu pitu, a spremila je u škrinju.
|
|
Odgovori | Stranica <1 23456 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |