Ferocactus |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 12> |
Korisnik | |
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
F. fordii
![]() ![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Astrophytum ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Ferocactus cylindraceus
![]() ![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
Vidim da ferocactus ima bijele dlačice oko podnožja bodlji, ali ovaj moj ima to isto na sredini u brazdama, jel to normalno? Kako da razlikujem te dlačice od nametnika? |
|
![]() |
|
Dobro bi dosla slika!
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
joope ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 92 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pokušala sam ih pomaknit štapićem za uši al mi se čini da su ipak njegove.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Iz tih areola će s vremenom kako kaktus napreduje porasti bodlje a istovremeno će se stvarat nove areole
Ta pojava je izraženija na mlađim primjercima kaktusa |
|
![]() |
|
Ooo super super!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Sredinom Prosinca je MBM Lučko prodavao kaktuse (najvjerojatnije vlastite proizvodnje) u teglama promjera 16 cm !!! po cijeni od 20 Kn. Prvo sam kupio 2 a tjedan dana poslije još 4 ferokaktusa . Samo usporedbe radi Bauhaus prodaje kaktuse u tegli od 8 cm po 24 – 35 Kn. Svaka čast MBM-u ! Hvala Miss M. za identifikaciju mojih kaktusa na prethodnom postu. Razliku između pojedinih rodova kaktusa sam donekle savladao ali razlikovati vrste kaktusa ( recimo ferokaktuse) unutar pojedinog roda mi izgleda kao Sizifov posao. A vama? |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kod mene na žalost nema ni MBM ni Bauhaus,ali ima jedan privatni rasadnik,doduše nemaju vlastiti uzgoj kaktusa,ali imaju ih jako puno,svaki put kad idem tako barem jednog kupim,cijene su umjerene.
Pinus prelijepi su ti kaktusi
![]() |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
a di je taj privatni rasadnik ako nije tajna...
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nije tajna,u Međimurju je
|
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
daleko....od mene....
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
MBM-ovo cviječe je i po trgovinama jeftinije od ostalih dobavljača
Kaktusi u teglicama od 12-14cm su po dvadesetak kuna |
|
![]() |
|
kod nas ima u osijeku mbm ali ponuda..katastrofalna
|
|
![]() |
|
Zmaj,znaš li u kojim trgovinama?
|
|
![]() |
|
Vidio sam njihove bilke u Pevecu u Koprivnici, imali su ljepe primjerke kaktusa
Prije nekih dva tjedna vidio sam nešto kaktusa u Metrou u Sesvetama, kao i u nekim Intersparovim trgovinama |
|
![]() |
|
Ferocactus santa-maria
![]() |
|
Gospod e GOLEM!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() Kaktuse svaki dan iznosim na sunce. Navečer vračam u kuću. Malo po malo i stigao sam do desetog Ferokaktusa. Sada ne bi bilo slabo kada bi uz vašu pomoć bar neke uspio identificirati. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |