Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ferocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ferocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 12>
Korisnik
Poruka
Astrophytum View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 119
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2011 u 21:20
F. fordii
Gospod e GOLEM!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Siječanj 2011 u 21:24
Ferocactus cylindraceus
Gospod e GOLEM!
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 92
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 18:09

Vidim da  ferocactus ima bijele dlačice oko podnožja bodlji, ali ovaj moj ima to isto na sredini u brazdama, jel to normalno? Kako da razlikujem te dlačice od nametnika? 

Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Siječanj 2011 u 21:54
Dobro bi dosla slika!Smile
Gospod e GOLEM!
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 09:26

Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 09:27
Pokušala sam ih pomaknit štapićem za uši al mi se čini da su ipak njegove.
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 12:32
Smile To su areole, sastavni deo svakog kaktusa, kod nekih kaktusa su vishe izrezene a kod nekih manje! Wink
Gospod e GOLEM!
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 12:59
Iz tih areola će s vremenom kako kaktus napreduje porasti bodlje a istovremeno će se stvarat nove areole
Ta pojava je izraženija na mlađim primjercima kaktusa
Na vrh
joope View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje joope Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Siječanj 2011 u 17:49
Ooo super super!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2011 u 21:27

Sredinom Prosinca je MBM Lučko prodavao kaktuse (najvjerojatnije vlastite proizvodnje) u teglama promjera   16 cm !!! po cijeni od 20 Kn. Prvo sam kupio 2 a tjedan dana poslije još 4 ferokaktusa .
Samo usporedbe radi Bauhaus prodaje kaktuse u tegli od 8 cm po 24 – 35 Kn.
Svaka čast MBM-u !

Hvala Miss M. za identifikaciju mojih kaktusa na prethodnom postu.
Razliku između pojedinih rodova kaktusa sam donekle savladao ali razlikovati vrste kaktusa ( recimo ferokaktuse) unutar pojedinog roda mi izgleda kao Sizifov posao. A vama?
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Siječanj 2011 u 21:36
Kod mene na žalost nema ni MBM ni Bauhaus,ali ima jedan privatni rasadnik,doduše nemaju vlastiti uzgoj kaktusa,ali imaju ih jako puno,svaki put kad idem tako barem jednog kupim,cijene su umjerene.

Pinus prelijepi su ti kaktusiClap
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 187
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2011 u 21:21
a di je taj privatni rasadnik ako nije tajna...
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2011 u 21:44
Nije tajna,u Međimurju je
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2011 u 21:57
daleko....od mene....
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2011 u 23:27
MBM-ovo cviječe je i po trgovinama jeftinije od ostalih dobavljača
Kaktusi u teglicama od 12-14cm su po dvadesetak kuna
Na vrh
tara2009 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tara2009 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2011 u 11:19
kod nas ima u osijeku mbm ali ponuda..katastrofalna
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2011 u 11:39
Zmaj,znaš li u kojim trgovinama?
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Siječanj 2011 u 11:57
Vidio sam njihove bilke u Pevecu u Koprivnici, imali su ljepe primjerke kaktusa
Prije nekih dva tjedna vidio sam nešto kaktusa u Metrou u Sesvetama, kao i u nekim Intersparovim trgovinama
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Astrophytum Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Siječanj 2011 u 21:24
Ferocactus santa-maria
Gospod e GOLEM!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2011 u 11:18

Kaktuse svaki dan iznosim na sunce. Navečer vračam u kuću.

Malo po malo i stigao sam do desetog Ferokaktusa. Sada ne bi bilo slabo kada bi uz vašu pomoć bar neke uspio identificirati.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 23456 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,405 sekundi.