Moja povrtna razbibriga |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Korisnik | ||
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Draga bucka nisam niti ja znala da se zaperci trgaju, moja mama je uvijek klasično uzgaja papriku, a onda čitajuči i guglajuči forume, naišla sam na podatak kod uzgajivača paprike da se trgaju zaperci i da se vrh paprike pncira, tj. otkida tako da ostanu samo tri grane, i paprika cvate krupnim cvjetovima i ima krupne plodove. Već dvije godine radim tako i parika je stvarno puno krupnija. Pokušat ću ako budem imala vremena slikovito pokazati kada još mrvicu poraste paprika izgled prije i poslije trganja zaperaka i vrhova.
|
||
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
|
možda zbog toga nikad nemam krupnu papriku, naime bude previše plodova , pratim te i probat ću ove godine
![]() |
||
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
||
![]() |
||
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Draga Smail, posjetila sam i tvoj povrtnjak. Stvarno imaš dosta prostora i još k tome i plastenik. Puno posla ali i puno zadovoljstva. Nekada sam imala i ja povrtnjak ali čempresi su učinili svoje tj. narasli, napravili hladovinu i ništa više od povrtnjaka. Tvoj pelin me podsjetio na vrt moje bake u kojem je rastao ogroman pelin kojeg sam kao dijete čupkala i mirisala. Ona je kraj njega posadila crvene makove. Iako je mokro i kiša uživala sam šetajući i prizivajući slike djetinjstva. Tako će i ovaj tvoj mali ljubičasti cvijetić.
|
||
![]() |
||
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
|
Draga Karmen, baš si srce, toliko si me nahvalila. Ma vrt i nije tako veliki, ali budući da sve sama štiham meni je ogroman, toliko toga sam još htjela posaditi ali začas sam potrošila gredice predviđene za vrt, još si mislim negdje ugurati patliđane pa mak stavljala svagdje po jedan.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Eto drago mi je da sam uvela nekakav novitet barem kod mene i tebe, ne znam možda još neko od naših forumaša to radi ali nije spomenuo.
|
||
|
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
||
![]() |
||
![]() |
||
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
|
Patliđani!!!
![]() |
||
![]() |
||
|
|
||
|
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
Ja ne volim patlidzane sem u ajvaru,moze li mi ko napisati barem jedna fin recept od njega,mozda mi se i svidi?
|
||
Trud je uzaludan, ako se priroda protivi.
Seneka |
||
![]() |
||
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
|
Pustilka , a pohani patliđani?
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
|
pisi kako ih pohas,mozda nasjednem na klopku
![]() |
||
Seneka |
||
![]() |
||
|
Narežeš ih na tanje kolutiće, povegetiš, ako voliš možeš staviti i malo bibera..Kad malo odstoje tako, tj. kad se lagano usole, izmutiš jaja, uvaljaš ih u oštro brašno, pa u jaja i krušne mrvice i pohaš na vrelom ulju....meni osobno su tako fini...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
mons imaj milosti.sline mi cure.tako ja volim tikvice njam,njam...
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
Seneka |
||
![]() |
||
|
Ja patliđane obično punim sa mesom, prerežem po pola, izdubim malo žicom sredinu, posolim ih stavim da odstoje dok popržim crveni luk da malo omekša, dodam mljeveno meso, obično koristim puretinu (inače za sve ) i onaj dio patliđana koji sam žlicom uzela i jedan paradajz izrezan na kockice, naravno začini po želji, sol, papar, vegeta, origano ili majč. dušica, kada je sve gotovo patliđane malo ocijedim da ne budu premokri, stavim u lađice smjesu pa u pečnicu, pred kraj dodam ribani parmezan, pa kada se zažuti gotovo, mljac, mljac. Varijacije mogu biti različite, može se dodati vrhnje, prezle, bijeli luk, šampinjoni, šunka, .... i sve što mašta dozvoljava
.
Ili rižoto od patliđana, sve isto kao i meso samo stavim patliđane. Najbolji su mi narezani kao čips, posolim ih i poslažem na žicu u pečnici i ispečem, kada su govovi nasjeckam list peršina, bijeli luk i maslinovo ulje pa posipam po patliđanima i naravno dobar tek. To su neki osnovni recepti koje radim uz naravno pohane.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Gladna sam!!!
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
||
![]() |
||
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
|
Prekrasan ti je plastenik draga Smail, a tek mala pomagačica,
![]() Bit će izobilja u tvom vrtu
![]() |
||
Lipik
|
||
![]() |
||
|
I meni su isto tako tikvice dobre, mogu čak reći da su mi bolje od patliđana...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
|
da malo promjenim temu.
imam osjećaj,ili sam samo nestrpljiva ,da mi u vrtu sve nekako sporo raste.ove godine sam koristila mineralno gnojivo pošto imam jako puno voluharica.(mislim da sam ih navukla organskim tvarima.)
u zemlju sam dodala npk 20 20 20.kad su biljke porasle dodala sam malo kan-a pod svaku biljku.
nekako nisam baš zadovoljna.možda je to zbog ovih hladnih noći,a možda bih ja samo htjela da je sve bujnije.što mislite da dodam još kan-a ili da pokušam s koprivama.imam rastopljeno i kokošje gnojivo.možda da probam. uh koliko dilema
|
||
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |