Bazga – Sambucus ssp |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 234 |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Baš ti hvala, sok od cvijeta mi nije dobar , ali od bobica je fantastičan. Nisam mogla vjerovati da je to od iste biljke.
Ima dosta bazge u okolici Rijeka, pa možda tvoj recept posluži.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Ivan ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Autor ljekovitog bilja Pridružen: 24 Travanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1213 |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Ovdje sve,zahvaljujući Ivanu,lijepo piše http://www.cvijet.info/savjeti/kategorije/11/savjet/152.aspx No ja ću nadodati meni omiljene sokove od bazge ibazginih bobica.Mislim da svi mi i bazgu,uz čaj,najviše znamo po soku.pa evo..... SOK OD BAZGINIH BOBICA
3l.vode i 45dag.bazginih bobica kuhati 1sat.Propasirati i dodati 3kg.šećera.
To kuhati 20-ak minuta i dodati 60g.limunske kiseline.Ja dodam umijesto imunske kiseline sok limuna.Naravno da njega puno više treba(10ak limuna) no meni je bolje.
I to je to[IMG]http://www.cvijet.info/forum/smileys/smiley2.gif" height="17" width="17" align="absmiddle" alt="Wink" />
SOK OD CVIJETA BAZGE
60cvjetova potopiti u 4l.vode i ostaviti 24 sata.
Ocijediti i dodati 4kg.šećera i 10dag.limunske kiseline(ili sok limuna,barem 3kg limuna),i sok od 4limuna.
Ostaviti da stoji još 24 sata,uz povremeno mješanje da se šećer otopi. Ocijediti i spremiti u flaše.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 234 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |