Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 243> |
Korisnik | |
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jel mi može netko reći koje su to "sesvečke" ruže???moja baka stalno priča o njima a ja nemam blage ideje koje su to
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Krizanteme možda, one su aktualne za Sve svete, ako sam dobro razumjela pitanje.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mira - gledam svog pa ovu tvoju sliku i ja bi rekla da to i je spatifilum
![]() a na drugoj slici po listu je pasiflora - isusova kruna |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
I ja sam mislila da je to spatifilum i ima isti cvijet ali nigdje nisam vidjela tako debele grane.. Hvala ti na pomoći draga Natalija...
Da, druga bi stvarno mogla biti pasiflora - isusova kruna. Tretirat ću je tako pa ćemo vidjeti!!! Poslat ću nove slike kad ojača...
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
ovo nije spatifilum već aglaonema modestum
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
evo ipak se javio stručnjak i ispravio me
doduše nisam ni gledala stabljiku - samo list ![]() |
|
![]() |
|
tanjica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 07 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 235 |
hm, moguće, naći ću sliku pa ću joj pokazat i pitat je jel to to .. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Koja je ovo biljka?
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Tropi, to je ta biljka!!!!!!!!! Baš sam sretna što si je otkrio!!!! Kod mene divno raste i cvjeta, valjda joj sve paše. Gusta je i jaka i već sam je nekoliko puta presađivala, djelila svima koji su htjeli. Eto, preporučam se društvo za pokloniti kome treba! Posebno tebi Tropi ako želiš kao i Nataliji koja se je potrudila. Ostavite adresu na pp! pozdravljam vas srdačno!
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Našla sam ove slike Aglaonema, nisam znala da postoje i u crvenoj boji.. Divne su! Moram nabaviti još i ovo KOCHIN SUPERED
http://www.itrademarket.com/eco-living/624666/aglaonema-classic-collection.htm
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Puzavac: scindapsus pictus .Imam ga i ja i vrlo je lijepa i napredna biljčica. Mogu vam poslati reznice, svima koji to žele..:) PP..
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Otok mene je tvoja biljčica odmah asocirala na neku paprat. Pteris ensiformis možda, a možda sam i na sasvim krivom tragu. Znat će Tropi sigurno.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Hvala Horti, pronašla sam slike na netu i to je taj
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Draga Tanjica, Horti je apsolutno u pravu, ne da je moguće nego jest - "sesvečke" ruže (rože), su razne vrste margareta i gumbeka, koje su oduvijek rasle u vrtovima naših baka, ne u tolikom broju raznih boja i oblika , kao danas, i koje su se nosile na groblje za Sve Svete.
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Molila bih vas da mi pomognete u identifikaciji ove biljke, koju sam vidjela prošle godine u Bosni. Rečeno mi je da je divlja penjačica, ali meni izgleda baš lijepo i dekorativno.
![]() |
|
![]() |
|
majka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
http://plusmood.com/wp-content/uploads/2009/11/Piuarch-DG-plusMOOD-08.JPG, molim vas za pomoć, koja je ova zimzelena vrsta?
|
|
![]() |
|
majka ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
molim pomoć...ponovno ne znam šta sam sijala i sadila
![]() vjerojatno su trajnice jer su prezimile....samo kako se zovu?
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4243444546 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |