Albizia julibrissin - Albicija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
neznam lorica ako hoćeš da bude preko zime vani onda ga posadi u zemlju
Fatka to je moja albicija imaš pravo neće ona tu ostati dok ojaća ide na ulicu pred kuču ovako dok je mala djeca bi ju išćupala to mi se već događalo |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Mari,5510, nisi bas izabrala mjesto za albiciju.To je za nju malen prostor, to ce ona da digne, taj zidic, cigle.
|
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
a da posađeno sjeme u lončanici ostavim vani, ili da stavim na prozorsku dasku? i zaljevam kad se zemlja posuši?
|
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
lorica ako imaš sjeme posadi ga odmah tako sam ja napravila niša posebno nisam radila samo sam ih do proljetos držala u lončanici i zimi unosila unutra ovu zimu ih planiram ostaviti u zemlji nadam se da su ojačale dovoljno
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
Kada se može posijati sjeme albicije, mogu sada ili da pričekam proljeće, u kakvu zemlju da posadim, zaljevanje, svjetlost??
|
|
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
|
![]() |
|
i ja se nadam imam ovakve dvije nikle mi iz sjemena
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
voki, super ti je lophanta.Moja isto je napupala ali brzo raste.Moracu vrh zasjeci posto necu mocu u kucu smjestiti.Kada se posije cvjeta iste godine, pošsto ona kasno pocinje sa cvjetanjem.
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
O albiciji sam pročitala da jako dobro podnosi orezivanje pa joj se na taj način može i ograničavati rast, tako da ostane omanje stabalce.
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Ja sam sjeme posijala i izasle su njezne biljcice , sad ih imam u 4-uglastoj tegli ! Kad ih moram rasaditi ? Hvala unaprijed za savjet !
PS sutra cu staviti slicice |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Albizia lopantha sprema se za cvetanje ![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Fatka, nisam šišao grane, samo sam odrezao vrhove koji su se smrzli i osušili.Ništa drugo.A ja sam opet negdje pročitao da dobro podnosi orezivanje.Na proljeće neču ništa ni pipniti pa da vidimo.
|
|
![]() |
|
Tako se i meni desilo sa mojom albicijom.Razmisljala, razmisljala i dosla do zakljucka: te godine godine mi je toliko porasla da su grane stkljale na ulicu.Te grane sam odsjekla i naredne godine nije bilo ni cvjetica.Ove godine je prepuna cvjrtova.Procitala sam negdje da ne voli sisanje.
|
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Ljudi, imam pitanje.Prije tri godine sam posadio albiciju visine 2 metra a kupio sam je u rasadniku.Posadio sam je u kasnu jesen.Prvu godinu je lijepo procvjetala i imala je cvijet cijelo ljeto.Prošle godine nije imala ni jednog cvijeta.Ove godine ništa.Kad u gradu prođem pored jedne albicije koja je prepuna cvijeta ja poludim.Inače moja albicija dobro napreduje, raste i jača.
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ja bih pažljivo odrezala sasušeno drvo par milimetara iznad mlade grančice i namazala rez voćarskim voskom. Ostale grančice bi otrgnula. Mladu grančicu bi pričvrstila u okomit položaj i od nje formirala stablo.
|
|
![]() |
|
Djibril ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 189 |
Pozdrav ljudi!
Imao bih neka pitanja pa ako bi mi netko iskusan u tome mogao pomoći, bio bih mu jako zahvalan! Posadio sam jesenas Albiziu, ali nažalost osušila se (pretpostavljam da se smrzlo stablo). ![]() A evo i slika... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pročitala sam nešto što od vlasnika i poznavatelja ovog stabalca nisam čula, a to je da se cvijetovi albicije suše i upotrebljavaju za čaj, a listovi se mogu pripremiti i na salatu. Isto tako pročitala sam da Albiciju može napasti vrsta cikade (nametnik) koji buši stablo i živi od njegova soka i izlučuje suvišnu vodu, a ako se nametnici namnože u velikom broju, pod krošnjom se čini kao da pada kiša. Otud i engleski narodni naziv "kišno drvo". Možda su to ljepljive kapljice koje su neki spomenuli??? Ako je tako, možda te albicije samo treba izliječiti? |
|
![]() |
|
Brzo raste ne brini, ima da se zacudis.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |