Cvijetomanijakov vrckav vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Korisnik | |
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bit ce cvijeca ,i to puno vise nego do sada ...planiram ove godine napravit sarenilo od vrta ,ali to sve sijem naknadno ,posto vecinom tog cvijeca ide u zemlju nakon mrazova .Cak i vrt planiram prosirit ,radi cvijeca ( Otac ce me ubit ,hehe,on bi zasadio maline a ja bi cvijece)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Ako znaš gdje je viksa Džimija Stanića - tam sam ti ja. Mogla bi na proljeće, kada budemo tamo, provozati se bajkom do moga brega... |
|
![]() |
|
Cvijetomanijak ![]() Mladi grm ![]() ![]() *moderator - povrća Pridružen: 31 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 496 |
Kaze decko da zna di je njegova viksa,i da kao i ja znam da mi je rekao 10 puta ...al ja naravno pojma nemam ...Al do proljeca cu saznat ,naravno mogla bi doc u setnju tvojim vrtom :-)
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
![]() |
|
Cimicifuga ,Znam za tu sliku na kuci ...ma kad dodje proljece vec cu ja nekako naci sve i doci sa bajsom.
Eto danas sam malo radila ,pripremam se vec tjedan dana posijat sjeme ,al nikak da krenem pa eto danas me ovo sunce puno ljubavi izmamilo iz mog mracnjaka kako naziva otac moju sobu. Prvo sam prije 2 dana namocila sjeme na salveti ![]() Sjeme je ljepo nabubrilo,i cak sam se i zacudila al paradajz koji sam dobila od sveki ,domace je cak i malo proklijalo. Posijala u kontenjere ,napisala imena . Otac mi je slozio kutiju od stiropora ,kupio zarulju za uzgoj bilja po lampom ..te prvo smo misli sve to staviti na tavan ali temperatura se ne dize vise od 17C ,pa cu ja svoje male biljkice uzgajiti u svojoj sobi ,di cu im mo pruzit temperatut oko 25C. No to je sve samo privremeno ,cim malo vise zatopli ,preselit cu ih na terasu u limenu kutiju pod staklom. ![]() Ovako izgleda kada je sve gotovo ,prekirveno najlonom,kraj radijatora ,i naravno sve dobro zaliveno s vodom. ![]() Posto sam kupila nesto sjemena od kaktusa ,ali tek kasnije saznala da mi treba malo vise od zemlje i tegle ,odlucila sam pricekat sa sijanjem dok ne nabavim sve potrebno kako mi nebi propali. AAALIII,ja nisam mogla docekat nabavku pa sam piknula u zemlju 2 sjemenke Lithopsa i 1 sjemenku stapelie i pogledajte slikicu ![]() Crveno je stapelia ,a ovo malo malo sitno je moj prvi zivi kamen . A sto se tice povrca ,mislim da ce ove godine biti jakoo puno svega .Posijala sam 3 vrste paradajza (rozi veliki domace sjeme ,crveni veliki-domace sjeme ,i kupovno rajčica marglobe),3 vrste paprike (botinečka žuta,quadrato dasti giallo,i slatka roga) patliđan,celer,i malo salate koja bi treba u zemlju u 3mj.Nazalost mjesta nema za cvijece ,ali vec cu ja nesto smisliti .Puno vas pozdravljam ,Želim vam sretno valentinovo !!¨! |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Ovo je za svaku pohvalu
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Pa ti si prava vrednica, a na povrtnjaku bi ti i profici pozavidili.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Zadivljujuće je koliko se trudiš oko rasporeda biljčica u vrtu, ali najviše si me raznježila onim urednim kontejnerićima sa sjemenjem u svojoj sobi!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Hvala vam curke na pohvalama.
Mali kaktus - ja ti imam vec par godina nekoliko kaktusa ,i kako sam primjetila da im se svidja kod mene ,nedavno sam odlucila nabavit malo povecu kolekciju posto imam uvijete,mjesta a i slobodnog vremena za brigu . Ali dok nisam pocela malo vise citati nisam bila pretjerano upoznata s PRAVILNIM supstraktom za sadnju i ostalim.Tako da vec mjesec dana citam ,ispitujem i ucim se kako bi mogla sto vise pruzati svojim novim ljubimcima .A sto se tice imena mislim da je M.Backebergiana al imam jos imena kojoj joj slice ) misty-da -Trudim se sto vise pravilno uzgajat povrce ,postujem susjede i sve to treba odredjenoj biljci,sad e tak na papiru ,al sad ide tezi poso to rasporedit pravilno po zemlji,a to je malo teze pogotovo ako vrijeme nije kako spada ..al potrudit cu se . ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Sve kaj sam god kod tebe vidla jako jako mi se dopalo ! Zelim ti da ti svako i najmanje sjeme proklija i svaki i najmanji cvijetic procvijeta !
![]() |
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Vidim da ovo zimsko vrijeme koristiš za sijanje i planiranje izgleda i rasporeda biljaka u svom vrtu. Koliko se sjećam jednom sam gledala Korneliju u Plodovima zemlje kako raspoređuje biljke u miješanim gredicama. Sad se radujem da ću u tvom vrtu to moći pratiti i naučiti prednosti takvog vrtlarenja.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Gute fee i lucy ,drago mi je da vam se dopada.i hvala na ljepim zeljama ..nadam se i ja da ce ova sezona biti bolja nego prosla .Samo se molim samoj sebi da ne izgubim volju ,posto sutra idem na razgovor za posao i kazu da sam sigurno primljena,pa se bojim da posao umor kuca nece me previse umorit i da cu imat snage i volje sve odrzavat kako sam planirala do sada .Ali ako ima posla im i novih biljkica koje cu si moci priustit .Ali kolika god besparica bila ovo su tri moja noviteta iz Konzuma .
![]() ![]() ![]() Ovako eto izgledaju moji sijanci,maje bebe ,lithops i stapelia ![]() ![]() A ovo su moji paradajzeki ,paprika nije jos niknula al nadam se da ce uskoro ![]() Za sada sve ide kako bi trebalo ,zemlja se susi pa cu presaditi kaktuse ,a paprike ŠTA CEKATE VISEE!! Nadam se da ce uskoro i one van . |
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
jedva čekamo kad dođe proljeće da to vidimo zeleno i cvijetno
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Stapelijice su ti krasne
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Tako mlada a tako spretna,samo napred,i puno uspeha u nadolazecoj sezoni
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Lijepo si osmislila povrtnjak, ko pravi stručnjak. Kad krenu plodovi u gredicama prošaranim cvijećem, bit će čaroban. Vjerujem da ćemo i to vidjeti.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Evo da vam se malo javim s blatnjavim rukama ...prije nego sto je sunce zaslo kliknula sam i par fotki .Vec dva dana radim od jutra do mraka,nekako nemogu biti u kuci ,iako me jucer vjetar dobro propuhao .
Posijala sam ljute paprike koje sam dobila od clana Andreja,petunije ,nizozemski mak ,te sijeme sto sam prosle godine prikupila s pelargonija ,pa da se iskusam i njima ... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Al nije to sve,ja sam danas i posijala na 3 gredice grasak ,okopala i razrijedila rotkvicu ,te izmedju redova spinata posadila cesnjak . Radilo se jos ..ali ostale slike stavim tokom sutrasnjek dana a sad odoh kuhat veceru ..Puno pozdrava vam saljem i preljepo proljece vam zelim. |
|
![]() |
|
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
Pa ti si prava vrijednica.Mislim da se možeš ponositi svojim radom,a biljke ti to osjete i zato ti sve lijepo napreduje.Samo tako nastavi.
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 12> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |