Ideje za vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 29> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trava, hajde malo navedi te paprati... ovdje sam našla puno vrsta http://www.cvijet.biz/trajnice/paprati/athyrium-niponicum-metallicum/ ali su ovo valjda samo sobne. Hvala ti na ideji ![]() Dado, zid d ne smijem farbati, moji su susjedi protiv toga da poduzimam nešto što bi makar i bilo bolje i ljepše ![]() Dado hvala na pomoći, odlična ideja za posaditi ophiopogon, ove godine ću to valjda sprovesti u djelo. Otok, imam za razdjeliti travu festuce glauce pa ću jedan busen pokušati, dok ne probam neznam hoće li opsati ![]() Samo neznam koiko ima zemlje ispod... to ću tek otkriti. |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Otok, meni je ovakav vrt san snova. Da mogu imati, samo bi sukilenti carovali u vrtu
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Otok, ja ovo mogu samo gledati i uzdisati, ali ti si već druga priča. Ti bi to stvarno mogla i imati ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Uh, što je dobra ova zadnja slika!
Izgleda kao koraljni greben. |
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
![]() |
|
Lošinj
Ne bojim se juga, ne bojim se bure, ne bojim se neba, dubine ni dna Podivljali valovi me uzalud jure, na krilima vjetra poletjet ću ja... |
|
![]() |
|
|
|
Lošinj
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Prekrasno! Hvala Andina!
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
hahaha, bravo dado
![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Zavisi u kakvoj hladovini rastu; lagano zasjenjene ispod nekog stabla je ok ali ispod stepenica bez direktnog sunca (svjetlo samo sa strane) nebi prezivjele. Festuca glauca u sjeni razvija duge izduzene vlati a busen nije ni malo kompaktan kao one koje rastu na suncu. Intenzivna plava boja dolazi do izrazaja na suncu.
|
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Moja ideja je bila da se bijelim kamenjem osvjetli prostor.
A zašto moje festuce u hladovini dobro izgledaju? |
|
Lošinj
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
grmove i veliko kamenje nema svrhe saditi i postavljati ispod stepenica. Festuka glauca u tim uvjetima nema sanse da opstane jer voli jako sunce. Ideja s papratima je odlicna pogotovo s onim koje vole suhu sjenu, uz rubove di ima vise svijetla moze se posaditi ophiopogon. Ako ne ofarbati stepenice nekom ljepom bojom i na tlo staviti kamencice odgovarajuce nijanse. |
|
Spasimo Hrvatsku kupujmo domaće!
|
|
![]() |
|
Ja bi tu išla na neko dugotrajnije i jednostavno rješenje.
Stavila bi foliju da ne raste korov, na nju sloj bijelih kamenčića, možda poneki veći zanimljiv kamen, a sredinu (ili više prema onoj strani gdje je veća visina) neki zgodan otporan grm. Tu i tamo poneki busen festuce glauce. Ili možda po rubu onu lijepu travu koju ima Belina, ne znam joj ime. |
|
Lošinj
|
![]() |
|
trava ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2010 Lokacija: Zadar Status: Offline Bodovi: 657 |
Dušu dalo za posaditi nekoliko paprati,pa oko njih još nekoliko paprati pa sve to uokviriti sa papratima.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Otok cca 3m2 , visina je na donjem dijelu cca 70cm a na gornjem cca 180cm. Svjetla ima dovoljno ali sunca baš i ne.
|
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Koliki je to prostor? Visina? Koliko ima svjetla i da li dopire sunce?
|
|
Lošinj
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Što bi vi stavili ovdje ispod stubišta i kako bi ovo uredili? Sa druge, suprotne strane je zid od zgrade. Ulaz je na sjevernoj strani tj. ovo stubište. Ovaj prostor vidim iz svoje spavaće sobe ba bih ga uredila. Molim i slikovne ideje.
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Otok
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Lošinj
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |