Gymnocalycium |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
novi hladni val - zadnji ove zime najavljuju oko 20 ožujka
silvy nadam se da nije gotov |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Slažem se sa Malim Kaktusom da je još prerano za zalijevanje. Neka prođu minisu pa onda polako. Nikad mi se kaktus nije osušio zbog premalo vode i topline. Vlaga i zima naprotiv su uzele svoj danak. Ja ih sad neke rasađujem jer im je korijen još uvijek u fazi mirovanja.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Boravim na relaciji Podravina - Moslavina. Ovi Gymnići su u Moslavini, kao i još nekih čtrdesetak bodljića. Glavnina kolekcije je u Podravini na zimovanju u svjetloj prostoriji na 8 stupnjeva. Ovdje sam eksperimentirao sa zimovanjem u stanu na sobnoj temperaturi 18-22 stupnja na prozorskim policama. Zimovanje na ovaj način je prošlo uz gubitak, za sada jednog bodljića što je odlično. Nisam ih zaljevao od početka 11. mjeseca. Kako koji pokazuje znakove buđenja tako ih pomalo počinjem i zaljevat, nijednog nisam namjerno budio ni poticao na vegetaciju. Ovakvim tretmanom omogučio sam im fazu mirovanja i pokazalo se da zimovanje na niskim temperaturama nije ključno za obilnu cvatnju. Najbitnije je da imaju fazu mirovanja što sam im omogučio. Na Gymnićima pupovi napreduju, a i drugi rodovi su počeli stvarati pupove. |
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
Zmaj, čestitke, svakako nam poslikaj ove tvoje "gymniće" u punom cvatu, ne zaboravi!
Pozdrav.......schumy |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Prekrasni gymnocalyci
![]() A tako lijepi cvijetići,a bodljikavci!
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Bit će cvjetića , a i njihovih slikica.
Još neki Gymnići su počeli formirat pupove. |
|
![]() |
|
![]() Evo počeo se otvarati prvi pup. Sada samo da je sunca i otvorit će se. Gymnićima treba puno izravnog sunca da potpuno otvore cvjetiće. Prognoze nisu obečavajuće, ali nikad se nezna, možda nas sunce iznenadi i ogrije. |
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
I moji gimnaći već pokazuju pupove još da nam je malo sunca i topline.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
Pinus vauuuu ja mogu samo sanjati o tvojim primjercima...sve bolje od boljeg
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,krasan je,moj je malo manji i također ima cvjetni pupoljak,ali je još uvijek u garaži.ne mičem ga dok se ne steknu uvjeti da ga iznesem van.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Pinus,pa ti nas bas razveselis sa ovim ljepotanima....!
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
pinus prekrasan je,
na prvi pogled nikad ne bih rekla da spada u gymnocalyciume, ali ne ide mi baš id kaktusa pa nije ni čudo |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Jako je lijep Pinus. Kod moga nema nikakve naznake da će cvjetati.
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
![]() Evo malo sunca i cvijetovi se polako otvaraju. Preljepo ih je vidjeti kad procvatu. |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Preslatki su
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
zmaj stvarno su slatki ovako na hrpi
|
|
![]() |
|
![]() Evo i sunca pa su moji Gymnići konačno uspjeli otvoriti svoji cvjetove. Sada su još ljepši. |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Prekrasno Zmaj!!
![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 9> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |