Povrtlarska brbljaonica |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 381> |
Korisnik | |
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da, i ja to vidim i nije mi jasno. valjda ne znaju, nemam pojma.
bas gledam, adenium sjemenke, nakeljene sarene fotke vecinom kultivara koji uopce ne postoje pod tim imenom, slike su vidljivo doradjene i boje intenzivirane digitalno, i bez obzira na sveeee to oglas je sam po sebi cista muljaza jer se ZNA da oni ne ispadaju iz sjemena kao roditelji. i to kad bi roditelji bili takvi uopce. a cijena? prava sitnica, 30 kn 5 sjemenki! da preracunamo, to je otprilike 6$ za 5 sjemenki, a vrhunski uzgajivac sa tajvana, za kojeg se zna da rucno oprasuje biljke i relativno su bolje sanse da ces stvarno dobit nes slicno iz sjemena, naplacuje po 6$ za 15 sjemenki! sto posto sam sigurna da taj prevarant koji to prodaje kupi najjeftinije sjeme koje nadje i onda samo lijepi zgodne slikice kak mu se sprdne. uzas.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Wolsbane imaš ti puno pravo za sve ovo što kažeš, pa i to da ljudi ne spikaju engleski..ili ako i nešto razumiju to je na kapaljku.....No ono što mene zanima, sigurno ste već svi vidjeli i skužili koliko npr.sjemenja ima na Njuškalu, kupljenog vjerojatno na Ebay-u i kolika je vrtoglava cijena npr. za nekih par sjemenki, dok te se recimo te iste sjemenke, čak i više njih prodaje po duplo nižoj cijeni na Ebay-u......A to što ljudi ne razumiju baš dobro engleski, reći ću odmah, ne razumijem ga ni ja baš najbolje, ali zato postoji jako dobar translate pa stoga ne vidim u čemu je problem? ....Zar su stvarno neki ljudi ko ovce blentave pa ih se tako lako može strizati.... ![]() ![]() ![]() Evo samo jednog primjera.. ...sjemenke drvenastog šatiranog božura ( crveno rozi ) 5kom.- 30kn na Njuškalu Iste te sjemenke, njih 20kom na Ebay-u sam ja uzela za 1USD + FREE poštarina, onda možete vidjeti koliko se uopće isplati zaviriti na Njuškalo ! ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Bilo kako bilo, svačije mišljenje uvažavam, ali uzimati tuđe slike i iste lijepiti na svoj ogals, stvarno ili je stvar neukusa ili su ljudi toliko lijeni poslikati svoje biljke koje imaju i pokazati iste, čisto zbog ljudi koji nešto kupuju da vide o čemu se radi.....I na kraju naravno valjda bi im to trebalo biti važno zbog svojih ineteresa žele li nešto prodati, ovako ispada da se hvale i kite tuđim perjem što je uistinu jako, jako loše.... ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
tekel ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2013 Lokacija: Zg Status: Offline Bodovi: 112 |
ja svako malo pronađem na njuškalu svoju sliku nekog bilja,jednostavno je oglašivać skine sa mog oglasa,isto ne razumije ako ima bilje za prodaju da ne slika iste i ne stavi svoju fotku,moj princip slanja poštom je da poslikam biljke koje su narućene mailam ih narućitelju da vidi što kupuje i tu nema zabune.
A može se i prevarantima uči u trag jer svaki oglašivač mora ostaviti oib kod registracije samo niko ništa ne poduzima jedan moj susjed je dobio komad drveta umjesto mobitela
|
|
![]() |
|
Wolfsbane ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
slazem se, i zato njuskalo uopce nije dobra platforma za koristiti. ebay barem ima feedback sistem koji radi kakvu takvu povratnu spregu muljatora, ali i tamo ima svacega. medjutim,sada kada mozemo primati lovu prek paypala, i namjestiti cak i placanje prek racuna, nema razloga da se oglasava preko njuskala kad mozemo koristiti zastitu i puno naprednije mogucnosti ebaya, i to za lokalne prodaje naravno. valjda opet ono, kad nasi ne spikaju english ni nis drugo pa onda poluproizvodi kao njuskalo prezivljavaju.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
e, nije bas! pazi stos, svaka slika koju si ti npr uslikala je automatski zasticena autorskim pravima od trenutka kad je uslikana, i to ti nitko ne moze uzeti osim ako striktno ne napravite ugovor da mu prodajes/dajes prava na reproduciranje. tak da ni ebay,ni njuskalo ni nitko od njih ne smije koristiti tvoje slike bez pitanja. i generalno ti servisi reagiraju kada im se posalje zalba i micu oglase koji krse tudja prava. u ranim pocecima interneta je jos donekle bilo problema sa tim, ja crtam iz hobija i ne jednom se dogodilo da mi neko mazne sliku, ali to je u medjuvremenu postalo dosta stroze. ne sizim zbog toga dok god se ne koristi za komercijalne svrhe, kao sto su ovi buckini htjeli. ako hocete pretraziti di su sve postane vase slike,google sada nudi opcije za to: http://www.google.com/insidesearch/features/images/searchbyimage.html postoji i reverse image search preko tineye servisa, cime se isto moze traziti di je ista slika postana. i jos nesto, svaka fotka se moze skinuti, na ovaj ili onaj nacin, ako se moze pokazati na monitoru moze se skinuti. medjutim, moze se u fotku umetnuti watermark ili samo copyright tekst sa imenom autora, onda ako ju netko hoce pripisati sebi treba imati ipak malo bolje vjestine sa digitalnom obradom fotografija da to makne, iako ni to nije nemoguce.
|
|
velika gorica
|
|
![]() |
|
Nažalost draga Njuškalo je prepun takvih oglasa gdje se uzimaju tuđe slike..... i ne samo to, nego ima i jako puno prevara gdje na kraju ljudi ostaju bez novca, a policija je nemoćna ući u trag lopovima ....bilo je to i u jednoj emisiji Provjerenog...Isto jedan slučaj takve kupovine, nije kod nas, ali svejedno.....Dečko je preko internet oglasa kupio laptop, skupo platio, a kad je stigla pošiljka unutra je bio komad drveta... Isto kad su ljudi kupili novu odjeću i obuću preko internet oglasa, a dobili staru pohabanu odjeću i obuću , za baciti .........eto vidiš, s pravom kažeš da ljudi poslije dobiju tko zna što.... Čast poštenim ljudima, ali oprez od lopova!.....A takvi i jesu najgori, izgube se među poštenim ljudima i nitko im ništa ne može.... ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
ma znam da nisu zasticena, ali svejedno me to razljutilo jako...pa zar je tako tesko uslikati ono sto ti prodajes...
Ovako je to na neki nacin lazan oglas, jer prodaje nesto sto nije na slici... Znaci netko tko gleda oglas, vidi sliku mojeg cesnjaka koji je takvog izgleda kao za izlozbu, naruci da mu posalje i dobije tko zna sta... |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Buckić, nažalost reći ću ti nešto što možda ne znaš....Njuškalo, Aukcije, Ebay smiju se služiti bilo čijim slikama, osim ako te iste nisu zaštićene autorskim pravima...tako da vjerojatno ti je razlog taj što ti nisu ništa odgovorili....Ako si nekad skidala neke fotke i lijepila ih ovdje, znat ćeš o čemu pričam...Neke se daju bez probelma skinuti i zalijepiti ne samo ovdje, nego bilo gdje, no one koje su zaštićene pravima autora nećeš moći nikad skinuti i negdje zalijepiti, ostane ti uvjek prazan prostor... |
|
![]() |
|
![]() |
|
huskybucka ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 20 Kolovoz 2010 Lokacija: VelikoTrgovišće Status: Offline Bodovi: 234 |
Poslala sam mail direktno oglasu - ljudima koji su mi ukrali sliku....
Nisu mi nista odgovorili, samo su u roku 5min promijenili sliku... Moj cesnjak je moj ponos ![]() Toliko sam se iznervirala da bi im bila doma isla
![]() |
|
![]() |
|
Smail ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2010 Lokacija: Dugo Selo Status: Offline Bodovi: 2345 |
Dragi moji povrtlarci, eto baš mi je drago da ste i svojim slikama uneli malo vedrine na ove naše stranice, baš sam se nasmijala sa svim babama, strinama, bratom i šogoricom, takve vas sve volim.
-Bucka moja draga nemoj se previše sekirati, njuškalo je jedno obično .......... da ne navodim pogrdne riječi na ovim našim vedrim stranicama, mislm da se tamo ne može kupovati nešto što se ne vidi, pa tako i luk, slike se stavljaju od svakuda.
![]() |
|
Zadržite samo vesele prijatelje.
|
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Draga moja! To ne smiješ prešutjeti!!!
Obrati se uredništvu oglasa, objasni, priloži svoju sliku kao dokaz, uputi ih na ove slike koje si od početka stavljala ovamo. A javi se i gospodinu oglašivaču, uljudno ga zamoli da makne tvoju sliku iz svog oglasa.
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
Eh da se malo pojadam...Sto me sad jedan oglas na njuskalu izbacio iz takta...
Ljudi prodaju cesnjak, a u oglas stavili moju sliku cesnjaka...kao da necu prepoznati sliku koju sam ja uslikala... Ne znam uopce odakle im... Stavi sliku svoju onoga sto prodajes...a ne stavili moj cesnjak, ekstra klasu, jer naravno njegovog se valjda fotoaparat boji...
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
desert rose ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2547 |
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
brat i šogorica su na god.odmoru
![]() |
|
|
|
![]() |
|
evo i strina je tu
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Iiiiii ....evo ga ! ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6263646566 381> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |