Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Osteospermum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Osteospermum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 18>
Korisnik
Poruka
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 20:24
Na koji razmak sadite ostice?

Merci.
Aglaja
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 22:21
Hmmm,ne znam baš,nešto si mislim da bi im stajsko gnojivo bilo prejako.To je prvo,drugo je da ste ih  posadile u  kupovnu zemlju,kompost koji ima dovoljno,no ne previše ko stajsko gnojivo,određenih vitamina i minerala i šta ti ja znam čega sve ne,što treba takvoj biljci. Ono što taj kompost kupovni,a ni stajsko gnojivo nemaju to ima u toj prihrani koju dodajemo.
Jedno je gnojidba cvijeta a drugo prihrana,pogotovo za bolji cvijet.
Aglaja,ja ih najčešće sadim svakog u posebnu teglu,no ako idu zajedno onda barem 30-ak cm.razmaka ostavim da se lijepo razrastu.
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 22:50
nisu moji u kompostu u posudi nego su posađeni u vrt u zemlju
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 23:50
I ja sam 3 biljkice posadila u vrt, baš da vidim kako će se razvijati! Srećom da ih dovoljno niknulo od dobivenih sjemenki!!!! Tongue
Na vrh
maso View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1048
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maso Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 15:31
....Lano1 samo da ti javim da su moji ostici odjednom poceli cvjetati, pojma nemam sta im je jednostavno su buknuli....vjerojatno im je trebalo vrijeme da se prilagode .....tako da znas, i tvoji ce ne brini samo ih pisti da se ustabile tu gdje jesu ....drzim ti fige !
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Svibanj 2008 u 21:52
Za osteospermume važi da vole sunce, a evo moji su na sjevernoj strani na lođi, gdje samo ujutro dobiju sunce, ali unatoč tome svake godine jako lijepo rastu i cvjetaju

Triša već će i tvoji nadoći, treba ima malo vremena dok se adaptiraju i krenu, a onda budu super.
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Svibanj 2008 u 23:04
Istina je što lana2 govori... Moji koje sam kupila za 5 kn u Konzumu izgledali tako žalosno, a da ih vidite sada, oba dva su - jedan u vrtu, jedan u teglici - puni pupoljaka. A ja ih već smile220
Mladi, koje sam dobila iz sjemenki će vjerujem procvjetati kad ovi budu van snage! smile187
Na vrh
nela View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2008 u 18:11
I ja sam si napokon kupila osteospermum...u konzumu. Posadila ih u tegle i stavila na terasu. I isto su mi jedno vrijeme bili pupovi pa uvenuli, da nisu ni procvjetali. Ali kad sam ih premjestila na prozor, sad su prekrasni...
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 08:23
Prekrasni su, ja sam svoje jučer odmah stavila na sunce, i gledala sam puni su pupova, valjda budu uskoro i procvjetali???
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Svibanj 2008 u 08:43
proljeće moji cvjetaju na faze. kad sam ih nabavila bili su svi u cvjetu osim onih iz konzuma. nakon tjedan dva prestali su cvjetati i imali otprilike isto dugo razdobblje bez cvjetova, sad su opet svi počeli cvjetati, tako da sam sigurna da će i tvoji skoro početi
Na vrh
Lavandablue View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 601
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lavandablue Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Svibanj 2008 u 15:59
Predivni su vam osteospermumi, a narocito su mi za oko zapali zutismile79smile79smile79
Saznala sam da se jos naziva Africka margareta.

Da li postoje osteospermumi narandzaste bojeQuestion

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Svibanj 2008 u 07:24
Lavandablue,postoji. Pogledaj malo po forumu,imaš i pod slike cvijeća ostiće.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 19:31
Da li netko zna da li svi osteospermumi imaju iste sjemenke? Danas sam skupila sjemenke ljubičastog s posebnim laticama, velike su, a pratim bijeli i nema naznaka tako velikim sjemenkama? 
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Lipanj 2008 u 23:15
Ja sam tokom zime dobila sjemenke od Donate i sve su bile iste veličino, ali sa različitih boja cvjetova. Jedina razlika koju sam vidjela nijansa na vanjskom dijelu sjemenke! Wink
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 11:57
Šta se već mogu skupljati sjemenke, sa ostića???
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 12:09
može proljeće....samo pustiš ocvali cvjetić da se osuši do kraja :)
ali nije još hitno :) ima vremena
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2008 u 14:15
A joj, a joj, a ja ih kidam!!!

Bit će toga na kile kod mene izgleda, to jest  nadam se!!!
Hvala Iris!!!
Na vrh
sabaheta View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 41
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sabaheta Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 12:27
e pa da znate oduševljena sam je još nikad nisam vidjela ovaj cvjetić malo mi liči na lijepe kate ili ma neznam ni ja pre prelijep je moram ga nabaviti nisam sve čitala ali čini mi se da ga ima kupiti u sjemenu pa vidjet ćemo sledećeg ljeta kako će uspjeti jer sam sad očigledno zakasnila šta bi ja da mi nije vas da na ovaj način upoznam i neke za mene nove vrste HVALA
ensar
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 12:38
imaš i gotove sadnice i još se mogu naći u cvjećarama (bar kod mene)budu prelijepe.
Na vrh
aurora2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2880
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aurora2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Lipanj 2008 u 20:32
Ja ih jednostavno obozavam. Primjetila sam da svako malo imaju nekakav period kad miruju...dakle, ima vrlo malo ili nimalo cvjetica na njima. I onda se  odjednom rascvjetaju i jednostavno su prekrasni.
Kad pocnu cvjetati, nemoj zaboraviti uklanjati ocvale cvjetice. Jedino ako hoces sakupljati sjeme ali ja bi to tek tamo pred jesen, tako da ne trose sad snagu na stvaranje sjemena.
Posto ih sijes, ako hoces sjemena od nekog od ovih sa slike, kazi mi pa cu ti sacuvati. Wink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 18>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.