Osteospermum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 18> |
Korisnik | |
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na koji razmak sadite ostice?
Merci. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Hmmm,ne znam baš,nešto si mislim da bi im stajsko gnojivo bilo prejako.To je prvo,drugo je da ste ih posadile u kupovnu zemlju,kompost koji ima dovoljno,no ne previše ko stajsko gnojivo,određenih vitamina i minerala i šta ti ja znam čega sve ne,što treba takvoj biljci. Ono što taj kompost kupovni,a ni stajsko gnojivo nemaju to ima u toj prihrani koju dodajemo.
Jedno je gnojidba cvijeta a drugo prihrana,pogotovo za bolji cvijet.
Aglaja,ja ih najčešće sadim svakog u posebnu teglu,no ako idu zajedno onda barem 30-ak cm.razmaka ostavim da se lijepo razrastu.
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
nisu moji u kompostu u posudi nego su posađeni u vrt u zemlju
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
I ja sam 3 biljkice posadila u vrt, baš da vidim kako će se razvijati! Srećom da ih dovoljno niknulo od dobivenih sjemenki!!!!
![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
....Lano1 samo da ti javim da su moji ostici odjednom poceli cvjetati, pojma nemam sta im je jednostavno su buknuli....vjerojatno im je trebalo vrijeme da se prilagode .....tako da znas, i tvoji ce ne brini samo ih pisti da se ustabile tu gdje jesu ....drzim ti fige !
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
Za osteospermume važi da vole sunce, a evo moji su na sjevernoj strani na lođi, gdje samo ujutro dobiju sunce, ali unatoč tome svake godine jako lijepo rastu i cvjetaju
Triša već će i tvoji nadoći, treba ima malo vremena dok se adaptiraju i krenu, a onda budu super.
|
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Istina je što lana2 govori... Moji koje sam kupila za 5 kn u Konzumu izgledali tako žalosno, a da ih vidite sada, oba dva su - jedan u vrtu, jedan u teglici - puni pupoljaka. A ja ih već
![]() Mladi, koje sam dobila iz sjemenki će vjerujem procvjetati kad ovi budu van snage! ![]() |
|
![]() |
|
nela ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 26 |
I ja sam si napokon kupila osteospermum...u konzumu. Posadila ih u tegle i stavila na terasu. I isto su mi jedno vrijeme bili pupovi pa uvenuli, da nisu ni procvjetali. Ali kad sam ih premjestila na prozor, sad su prekrasni...
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Prekrasni su, ja sam svoje jučer odmah stavila na sunce, i gledala sam puni su pupova, valjda budu uskoro i procvjetali???
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
proljeće moji cvjetaju na faze. kad sam ih nabavila bili su svi u cvjetu osim onih iz konzuma. nakon tjedan dva prestali su cvjetati i imali otprilike isto dugo razdobblje bez cvjetova, sad su opet svi počeli cvjetati, tako da sam sigurna da će i tvoji skoro početi
|
|
![]() |
|
Lavandablue ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Travanj 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 601 |
Predivni su vam osteospermumi, a narocito su mi za oko zapali zuti
![]() ![]() ![]() Saznala sam da se jos naziva Africka margareta.
Da li postoje osteospermumi narandzaste boje
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Lavandablue,postoji. Pogledaj malo po forumu,imaš i pod slike cvijeća ostiće.
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Da li netko zna da li svi osteospermumi imaju iste sjemenke? Danas sam skupila sjemenke ljubičastog s posebnim laticama, velike su, a pratim bijeli i nema naznaka tako velikim sjemenkama?
|
|
![]() |
|
Ja sam tokom zime dobila sjemenke od Donate i sve su bile iste veličino, ali sa različitih boja cvjetova. Jedina razlika koju sam vidjela nijansa na vanjskom dijelu sjemenke!
![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Šta se već mogu skupljati sjemenke, sa ostića???
|
|
![]() |
|
iris ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4502 |
može proljeće....samo pustiš ocvali cvjetić da se osuši do kraja :)
ali nije još hitno :) ima vremena
|
|
![]() |
|
A joj, a joj, a ja ih kidam!!!
Bit će toga na kile kod mene izgleda, to jest nadam se!!!
Hvala Iris!!!
|
|
![]() |
|
sabaheta ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 02 Lipanj 2008 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 41 |
e pa da znate oduševljena sam je još nikad nisam vidjela ovaj cvjetić malo mi liči na lijepe kate ili ma neznam ni ja pre prelijep je moram ga nabaviti nisam sve čitala ali čini mi se da ga ima kupiti u sjemenu pa vidjet ćemo sledećeg ljeta kako će uspjeti jer sam sad očigledno zakasnila šta bi ja da mi nije vas da na ovaj način upoznam i neke za mene nove vrste HVALA
|
|
ensar
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
imaš i gotove sadnice i još se mogu naći u cvjećarama (bar kod mene)budu prelijepe.
|
|
![]() |
|
aurora2 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 22 Lipanj 2007 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 2880 |
Ja ih jednostavno obozavam. Primjetila sam da svako malo imaju nekakav period kad miruju...dakle, ima vrlo malo ili nimalo cvjetica na njima. I onda se odjednom rascvjetaju i jednostavno su prekrasni.
Kad pocnu cvjetati, nemoj zaboraviti uklanjati ocvale cvjetice. Jedino ako hoces sakupljati sjeme ali ja bi to tek tamo pred jesen, tako da ne trose sad snagu na stvaranje sjemena. Posto ih sijes, ako hoces sjemena od nekog od ovih sa slike, kazi mi pa cu ti sacuvati. ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 18> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |