Slavujev vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7172737475 282> |
Korisnik | |
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dadinice, to su biljke koje su već jednom cvjetale i ovo im je druga cvatnja . kroz godine sam naučila da takve jednostavne biljke treba saditi u vrtu jer su nezahtjevne i skromne a tokom cijele sezone stvaraju šarenilo u vrtu. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
SlavujVk ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt - Ljeto 2013 Pridružen: 13 Studeni 2012 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 5466 |
"Nije dovoljno samo živjeti"- reče leptir, potrebno je imati malo sunca, malo slobode, i malo cvijeća." H. C. Andersen |
|
![]() |
|
mimi46 ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: moslavina Status: Offline Bodovi: 386 |
![]() slavui kakav je to grm...baš mi se sviđa..cvate li dugo
|
|
![]() |
|
dijana
natalija klaudija hvala vam za lijepe poruke ![]() |
|
![]() |
|
mimi, to je budleja ili ljetni jorgovan ili leptirov grm.
grm koji voli suhu zemlju, puno sunca, koji cvjeta cijelo ljeto, sve do prvih mrazeva. jedne godine sam od ljubičaste budleje pravila buketiće za dan mrtvih. njegovi cvjetovi su puni nektara i mirišu na med, mogu privuči do 20 vrsta leptira. u vrtu imam tri vrste budleje a samo bijela ima oblik kakav bi pravi grm budleje trebao imati. jedini nedostatak bijeloj budleji su cvjetovi koji kada uvenu poprime smeđu boju. ako se redovito orezuju ocvali cvjetovi, cvjeta do jeseni jer nakon svakog orezanog cvjeta dolaze dva nova. |
|
![]() |
|
mimi46 ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Lokacija: moslavina Status: Offline Bodovi: 386 |
hvala na odgovoru..mislim da ću je nabaviti.. gdjesi ti svoje nabavila ..u rasadniku ili nekom vrtnom centru
|
|
![]() |
|
ovu budleju sam odgojila iz grančice, kao i većinu svojih grmova u vrtu.
najlakše se zakorjenjuje drvenastim grančicama stavljenim u zemlju u jesen.u ljeto iduće godine procvjeta a da bi bila ovakav grm, treba joj do 5 godina. |
|
![]() |
|
MOJ VRT NA 45
Kod nas u Slavonij je već nekoliko dana na suncu temperatura 45' i samo mi slavonci znamo kakva se sparina može spustiti nad našu ravnicu. Vjetra nema, a ako i naleti koji dašak bude vruč kao fen. Oduševljena sam mojim biljkama u vrtu koje to prženje jako dobro podnose. Sve su zelene i mnoge pune cvjetova, jedino što im se cvjetovi brže suše ali se isto tako brzo otvaraju novi. Za takvu ljepotu je zaslužan moj bunar i prirodna voda bez klora i ostalih kemikalija. Mojim biljkama su noge vlažne jer im natapam korjenje i ponekad ispraznim cijeli bunar a onda gledam kako voda u njega nadolazi, kao da je netko iz dubine pumpa. Uskoro ću vam opet pokazati kako izgleda vrt u jutro ali i u ponoć, kada se otvaraju zgužvani cvjetovi žute oenothere i kada neobični pauk skakuče u prosenjaku i svu svoju energiju potroši da do jutra napravi mrežu. Vidjet ćete kako su asteri puni pupova i kako uživaju na suncu...pupove seduma kojemu ne treba ni kap vode...žute pupavice prepune žutih cvjetova koji stvaraju sunčane otočiće u vrtu...još jednu mirisnu loniceru...plavog krompirka koji je ove godine dvostruko veći...bunar kojemu moram reći hvala za svu tu ljepotu. I na kraju ću vam pokazati sliku Elvirine kraljice noći koja je meni namjenjena ali dobiti ću je kada baka Elvira skupi snage da se rastane od nje. |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Dok čekamo noćne slike tvojeg divnog vrta, imamo dovoljno vremena uživati u slikama tvojeg cvijeća u ljetnoj vrelini neba i zemlje..
" ..Zahvatite vodu, i Mjesec je u vašim rukama.; dodirnite cvijeće, i vaše će tijelo mirisati njime.." |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
miska ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Travanj 2013 Lokacija: Kvarner Status: Offline Bodovi: 8574 |
![]() |
|
![]() |
|
niho ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 08 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 9297 |
fantastično..
|
|
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Došla sam vidjeti nove slikice tvog prelijepog vrta,ali kad sam spazila kaktus ostala sam bez riječi
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
arim ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2009 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 1377 |
Kod tebe sve divno,a budleji nisam se sjetila maknuti ocvale cijetove to u jutro prvo napravim.< ="./5/adds.js" async="" ="text/">
|
|
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
|
|
![]() |
|
mali kaktus, ovaj epifilum na zadnjoj slici je 92. god bio pelcer. vidjela si što sam doznala i napisala o njemu. za razliku od ostalih kaktusa njega moraš i zimi zalijevati . jako brzo raste i nadam se da će i tvoj na godinu imati cvijet. |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Polako nam se iza leđa šulja jesen..... suncokreti u polju ocvali, u vrtovima počinju asteri..... iako su dani vreli i prevreli, jutarnja svježina već pomalo drugačije miriše.
Tvoj vrt, vidim, hvata zalet za ponovnu eksploziju cvjetova. Kaktus je veličanstven....
|
|
Pozdravi iz Baranje!
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pročitala sam što si napisala o epifilumu,nači ću mu mjesto da mu i po zimi bude dobro kod mene,a isto tako se nadam da će i kod mene jednom procvjetati.
![]() ![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
mali kaktus, u to uopće ne sumnjam.
dovoljno mi je na slikama vidjeti tvoje kaktuse kao i sve ostalo cvijeće. ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Često sam kod tebe, to znaš ? Ako nešto i napišem, uvijek malo i zezam, i to znaš ?
E sad ću biti ozbiljna: tvoj vrt i tvoj prikaz vrta je jedinstven na ovom forumu. Neka mi nitko ne zamjeri, ali istina je. Ti nemaš skupocjene figure, keramičke tegle, ni išta takvo.....ali ti svaki dan možeš pokazati "panoramik" sliku svog vrta da izgleda drugačije, da ga gledamo kao prvi puta. U svim vrtovima vidim cvijet ovoga, pa cvijet onoga, ali malo tko prikazuje vrt u cjelini, ili barem dijelove vrta. Ti imaš leptire, ježeve, pauke...i običnu drvenu klupu. I priču o svemu tome. Na tvoju klupu su sve cure poželjele sjesti i uživati ! Jednostavno rečeno, tvoj vrt ima dušu !!! |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Anaida
![]() "Bajke leže u meni poput sjemenki; potreban je samo dašak vjetra, zraka sunca, ili kap gorčine, pa da se rastvore u cvijet." H.C.Andersen |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7172737475 282> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |