Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Slavujev vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Slavujev vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 282>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 5 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt - Ljeto 2013

Status: Offline
Bodovi: 5466
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:55
Originalno poslano od člana dadinica dadinica napisao:

Skabioza je jako lijepa, tako nježne boje.... a lonicera mi izmamila osmjeh. 
Ramblerica je priča za sebe...

dadinice, to su biljke koje su već jednom cvjetale i ovo im je druga cvatnja .
kroz godine sam naučila da takve jednostavne biljke treba saditi u vrtu jer su nezahtjevne i skromne a tokom cijele sezone stvaraju šarenilo u vrtu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 21:59
Originalno poslano od člana Leona31 Leona31 napisao:

favoritClap

"Nije dovoljno samo živjeti"- reče leptir,
potrebno je imati malo sunca, malo slobode, i malo cvijeća."
                                                         H. C. Andersen
Na vrh
mimi46 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 22:03

slavui kakav je to grm...baš mi se sviđa..cvate li dugo
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 22:27
dijana

natalija

klaudija

hvala vam za lijepe poruke
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 22:49
mimi, to je budleja ili ljetni jorgovan ili leptirov grm.
grm koji voli suhu zemlju, puno sunca, koji cvjeta cijelo ljeto, sve do prvih mrazeva.
jedne godine sam od ljubičaste budleje pravila buketiće za dan mrtvih.
njegovi cvjetovi su puni nektara i mirišu na med, mogu privuči do 20 vrsta leptira.
u vrtu imam tri vrste budleje a samo bijela ima oblik kakav bi pravi grm budleje trebao imati.
jedini nedostatak bijeloj budleji su cvjetovi koji kada uvenu poprime smeđu boju.
ako se redovito orezuju ocvali cvjetovi, cvjeta do jeseni jer nakon svakog orezanog cvjeta dolaze dva nova.
Na vrh
mimi46 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimi46 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 22:58
hvala na odgovoru..mislim da ću je nabaviti.. gdjesi ti svoje nabavila ..u rasadniku ili nekom vrtnom centru
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Kolovoz 2013 u 23:24
ovu budleju sam odgojila iz grančice, kao i većinu svojih grmova u vrtu.
najlakše se zakorjenjuje drvenastim grančicama stavljenim u zemlju u jesen.u ljeto iduće godine procvjeta a da bi bila ovakav grm, treba joj do 5 godina.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 09:13
MOJ VRT NA 45

Kod nas u Slavonij je već nekoliko dana na suncu temperatura 45' i samo mi slavonci znamo kakva se sparina može spustiti nad našu ravnicu.
Vjetra nema, a ako i naleti koji dašak bude vruč kao fen.
Oduševljena sam mojim biljkama u vrtu koje to prženje jako dobro podnose.
Sve su zelene i mnoge pune cvjetova, jedino što im se cvjetovi brže suše ali se isto tako brzo otvaraju novi.
Za takvu ljepotu je zaslužan moj bunar i prirodna voda bez klora i ostalih kemikalija.
Mojim biljkama su noge vlažne jer im natapam korjenje i ponekad ispraznim cijeli bunar a onda gledam kako voda u njega nadolazi, kao da je netko iz dubine pumpa.
Uskoro ću vam opet pokazati kako izgleda vrt u jutro ali i u ponoć, kada se otvaraju zgužvani cvjetovi žute oenothere i kada neobični pauk skakuče u prosenjaku i svu svoju energiju potroši da do jutra napravi mrežu.
Vidjet ćete kako su asteri puni pupova i kako uživaju na suncu...pupove seduma kojemu ne treba ni kap vode...žute pupavice prepune žutih cvjetova koji stvaraju sunčane otočiće u vrtu...još jednu mirisnu loniceru...plavog krompirka koji je ove godine dvostruko veći...bunar kojemu moram reći hvala za svu tu ljepotu.
I na kraju ću vam pokazati sliku Elvirine kraljice noći koja je meni namjenjena ali dobiti ću je kada baka Elvira skupi snage da se rastane od nje.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 10:53
Dok čekamo noćne slike tvojeg divnog vrta, imamo dovoljno vremena uživati u slikama tvojeg cvijeća u ljetnoj vrelini neba i zemlje..

" ..Zahvatite vodu,

i Mjesec je u vašim rukama.;

dodirnite cvijeće,

i vaše će tijelo mirisati njime.."

"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 15:29

Na vrh
miska View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miska Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 15:31
smile227 Draga Slavuj,pa tebi je i pauk fotogenican!Sve je ko u raju a on ima ukusa!
Na vrh
niho View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 9297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje niho Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:28
fantastično..
** Svaki miris novog cvijeta uljepša mi dan.**
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:37
Došla sam vidjeti nove slikice tvog prelijepog vrta,ali kad sam spazila kaktus ostala sam bez riječiTongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:48
Kod tebe sve divno,a budleji nisam se sjetila maknuti ocvale cijetove to u jutro prvo napravim.< ="./5/adds.js" async="" ="text/">
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 22:54
Originalno poslano od člana mali kaktus mali kaktus napisao:

Došla sam vidjeti nove slikice tvog prelijepog vrta,ali kad sam spazila kaktus ostala sam bez riječiTongue

mali kaktus, ovaj epifilum na zadnjoj slici je 92. god bio pelcer.
vidjela si što sam doznala i napisala o njemu.
za razliku od ostalih kaktusa njega moraš i zimi zalijevati .
jako brzo raste i nadam se da će i tvoj na godinu imati cvijet.
Na vrh
dadinica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5177
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dadinica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 23:00
Polako nam se iza leđa šulja jesen..... suncokreti u polju ocvali, u vrtovima počinju asteri..... iako su dani vreli i prevreli, jutarnja svježina već pomalo drugačije miriše.
Tvoj vrt, vidim, hvata zalet za ponovnu eksploziju cvjetova.
Kaktus je veličanstven.... 

Pozdravi iz Baranje!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 23:03
Pročitala sam što si napisala o epifilumu,nači ću mu mjesto da mu i po zimi bude dobro kod mene,a isto tako se nadam da će i kod mene jednom procvjetati.TongueHvala ti.Tongue
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 23:09
mali kaktus, u to uopće ne sumnjam.
dovoljno mi je na slikama vidjeti tvoje kaktuse kao i sve ostalo cvijeće.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 23:22
Često sam kod tebe, to znaš ? Ako nešto i napišem, uvijek malo i zezam, i to znaš ?
E sad ću biti ozbiljna: tvoj vrt i tvoj prikaz vrta je jedinstven na ovom forumu. Neka mi nitko ne zamjeri, ali istina je. Ti nemaš skupocjene figure, keramičke tegle, ni išta takvo.....ali ti svaki dan možeš pokazati "panoramik" sliku svog vrta da izgleda drugačije, da ga gledamo kao prvi puta.
U svim vrtovima vidim cvijet ovoga, pa cvijet onoga, ali malo tko prikazuje vrt u cjelini, ili barem dijelove vrta. 

Ti imaš leptire, ježeve, pauke...i običnu drvenu klupu. I priču o svemu tome. Na tvoju klupu su sve cure poželjele sjesti i uživati !

Jednostavno rečeno, tvoj vrt ima dušu !!!

...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
SlavujVk View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SlavujVk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2013 u 23:25
Anaida

"Bajke leže u meni poput sjemenki;
potreban je samo dašak vjetra,
zraka sunca,
ili kap gorčine,
pa da se rastvore u cvijet."

H.C.Andersen
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7172737475 282>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15