Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Jesenske lukovice
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Jesenske lukovice

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 22>
Korisnik
Poruka
Plantlover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 544
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Plantlover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 22:20

A takve u vrt,ne znam kak se zovu
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
mima View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 320
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mima Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2008 u 22:21
ova predzadnja slika mi je skoro zamirisala Big%20smile  predivan cvijet
greška Angry
sviđa mi se ona bijela...dok sam ja pisala, plant je stavio 3 slike

Ažurirao mima - 07 Siječanj 2008 u 22:28
Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2008 u 12:17
ja se moram pohvaliti
od 6 lukovica narcisa koje sam inače prvi put sadila, 5 je izniklo već
nadam se da će i šesti, ali ako i ne iznikne, nema veze
za prvi put, presretna sam
3 su mi vani u vrtu, a ostali na balkonu u tegli
smile126
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Siječanj 2008 u 17:59
meni su izvirile visibabe, ali nikako da ih slikam

moram to sutra napraviti, inace prosa vlak...
Na vrh
alkemicar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alkemicar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2008 u 10:04
evo mog narcisa
od 6 lukovica, 5 ih je izniklo (3 su u vrtu, 3 u pitaru)
ovaj u pitaru je najveći

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Siječanj 2008 u 16:30
evo moje visibabe

bilo ih je jos, a nadam se da ce jos koja izniknuti
Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1192
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2008 u 01:02
coool Thumbs%20Up

Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2008 u 10:03
smile89Joj kako ih ja volim.Tu oko mene ih nešto nema(osim kod mene u vrtu)ali kod mame uživam. Nekoliko desetaka metara je rijeka i oko nje je sve bijelo od visibaba. Kod nas je zato od drijemovca sve bijelo.
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2008 u 19:52
Drijemovci su prekrasni! Shasha, kada zabele u martu, slikaj nam za album.
Aglaja
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Veljača 2008 u 23:18
Aglaja,već ih ima.Nisam stigla danas ići no sutra ako nebude kiše skoknem  da ih uslikam
Na vrh
Dalmax22 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 665
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dalmax22 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Ožujak 2008 u 14:23
Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Ožujak 2008 u 23:57
ljudi, zna li ko šta da radim sa ocvalim šafranima?
negdje sam pročitala da ih se presadi u vrt, a ja ga nemam. moji su u pitarima....
da ih redovito zalijevam i čekam da propadne lišće pa da ih povadim i spremim na tamno mjesto?
pomagajte......

Na vrh
kika View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 969
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kika Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2008 u 00:06
Zalijevaj ih i prihranjuj, a kasnije (7 mj) obustavi zalijevanje i prihranjivanje i pospremi ih. Možeš i sa teglom, a možeš ih i izvaditi iz zemlje.
Na vrh
Arwen View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Arwen Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2008 u 00:11
ovo je bilo brzo, HVALA!

Na vrh
ljiljana3 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 197
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ljiljana3 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2008 u 08:32
Ja bih u vrt (u Zagrebu) posadila šafrane, visibabe i posijala bi tratinčice i ljubičice.
Kada je najbolje vrijeme za to?
Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2008 u 13:40
Visibabe sam ja preselila iz prirode kad su cvale, znači proljeće. E sad za šafrane znam da postoje jesenski i proljetni. nisam nikad probala sijati već sam ih rasađivala sa gomoljima. Isto tako je bilo i sa ljubicama, onak cijeli busen sam preselila, a tratinčice se ja mislim rasijavaju cijelu godinu.

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Kolovoz 2008 u 22:16
Sada će uskoro biti u prodaji lukovice raznog cvijeća, a mislim da ćeš naići na lukovice šafrana i visibaba. One se mogu saditi najesen ili u proljeće, prema mojem iskustvu čak bolje u jesen, pa će ranije cvasti na proljeće.
Na vrh
domingo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 602
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje domingo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2008 u 10:18
cure, dečki, imate li neki veči vrt ?
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2008 u 10:49
pozdrav domingo....malo pregledaj forum pa ćeš viditi da imamo svih veličina vrtova Smile
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Kolovoz 2008 u 15:52
Originalno poslano od člana ljiljana3 ljiljana3 napisao:

Ja bih u vrt (u Zagrebu) posadila šafrane, visibabe i posijala bi tratinčice i ljubičice.
Kada je najbolje vrijeme za to?

šafrani i visibabe se i sade na jesen
od rujna pa do studenog - ovisi kad u tvom kraju počinje hladnije doba - ne možeš saditi u zamrznuto tlo
a i lukovice moraju proći "hladnu" fazu (ne znam kako se to stručno zove)

za tratinčice i ljubičice ne znam
i ja sam ljubičice presađivala kao gotovu biljku
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 22>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.