Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sobne lisno dekorativne biljke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Pachira - Money tree
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pachira - Money tree

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 14>
Korisnik
Poruka
savana View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 47
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje savana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Ožujak 2008 u 00:10
je taj je...,hvala!provjerila sam...i svašta mu nešto moram raditi!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Travanj 2008 u 14:50
Trčim u cvjećarnu po cvijet!!!smile114
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2008 u 06:18
i ja mislim da je to ficus ali onaj s g....ne znam točno izgovorit.
Na vrh
salidocarpus View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 22
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje salidocarpus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2008 u 13:34
to je ficus ginseng
Na vrh
lana_1 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1069
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana_1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Travanj 2008 u 13:41
[QUOTE=salidocarpus] to je ficus ginseng[/QUOTE
i ja sam mislila na njega ali ja ga zovem ficus gangster pa zato pravi naziv nisam ni znala.
Na vrh
Hvarka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hvarka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2008 u 14:17
Hvala forumasi na vasoj brzini i kvaliteti informacija. Jos bi me zanimalo za ovaj cvijet koji jos zovu i biljka novca pa u tom smjeru koji su polozaji u kuci ili sobi najbolji da bi biljka bila po feng shui-u. ( neznam jesam li ovu zadnju rijec dobro napisala pa sorry...).
Nadam se da cu uskoro moci postaviti sliku ove prekrasne biljke.
Ako je netko vec ima mozda bi mi olaksao posao....u to ime hvala.
Na vrh
aglaja View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 561
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aglaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2008 u 19:27
Ne znam da li je to po feng shui-u ili po nekom nasem verovanju ili uverenju, komsinica mi je rekla da bi krasulu kao 'drvo novca' trebala da drzim na desnoj strani ulaznih vrata i cak ju je tu i postavilaBig%20smile Meni ne smeta. Valjda nece ni krasuli.

poz.

Aglaja
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Travanj 2008 u 21:59
Ja sam stavila grancice u vodu ali nista se ne desava samo mi oni listovi pozutili i opali.Ima li nade da pusti zile?
Na vrh
Hvarka View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 2
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hvarka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2008 u 20:17
Moze li mi neko pomoci gdje bi u Splitu mogla kupiti pashiru?
Big%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smileBig%20smile

Na vrh
Poison Ivi View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 154
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Poison Ivi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2008 u 14:20
To drvce je moja tiha patnja.....StarStarStar
 stavila sam  jedan list u vodu pre nekih 2 nedelje, još se drži ...al neznam da nije možda bolje da prebacim u zemlju????? ;Možda pre krene????

Imali ko iskustva s ožiljavanjem lista???
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2008 u 00:00
 ja sam sa moje pachire otrgnula dva izboja sa strane ( sa dva lista) i dugo, dugo su bila u vodi ( istina preko zime) , jedno tri mjeseca i onda su pustili zile...posađeni su i rastu..evo sad pustaju treci list, a cijeli je proces zapoceo negdje u listopadu...
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:03
Ovu ljepoticu sam dobila za rođendan pa je to dodatni razlog za čuvati je.

Jutros zalijevam ja a iz nje cijelo životinjsko carstvo u trku. Najbrže su bile škarice (uholaže). Na površini dodatni ukras, sićušne žute kuglice, po mojem mišljenju jaja neke od tih gadosti. Sad bih ju trebala presaditi u čistu(?) zemlju a staru potpuno skinuti s korijenja.

Zanima me, ima li nešto na što moram posebno obratiti pažnju kod presađivanja da ju ne zafrknem.

Na vrh
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:22
joj,draga...ja imala i mogu ti reči da mi je nakon 2 godine samo počelo lišće žutiti i otpadati,nemam pojma od čega i potpuno isto se dogodilo mojoj prijateljici isto nakon 2 godine....nije bilo nikakvih nametnika...voljela bi je ponovo imati ali nekako mi se čini da će se opet isto dogoditi jer to su te isforsane ,egzotične ,uvezene biljke koje mogu jedno vrijeme kod nas preživjeti ali onda uvenu...
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:38
Naalost je dosta toga što se nikako ne može održati.  Veseliš se što ju imaš i onda samo ode.
Na vrh
Jelena View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Jelena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2008 u 12:43
je,istina a baš sam je posebno voljela...još sam stavila kovanice u korijen i kad je počela venuti veli moj muž da odlaze novci iz kuče
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Listopad 2008 u 17:53
Žute kuglice su vjerojatno sporo otpuštajuće mineralno gnojivo ......često se koristi u kod sobnog bilja iz uzgoja.
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
spring View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 786
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje spring Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 08:13
Ja je kupila ove godine mamai za rođendan.. i baš sam se veselila što sam je našla!! Ja se nadam da će njezina dugo poživjeti!!
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Listopad 2008 u 12:04
.. ja je imam više od 3 god ali ju ne zaljevm sa ničim osim s vodom i ponekad čajem.... i još se drži.... doduše relativno sporo raste...u to svo vrijeme narasla je cca 25 cm..... ali ju zaljevam rijetko, jako rijetko...možda 2 x mjesečno.......... ne znam zašto....ali čini mi se da tako voli... jedno vrijeme kad sam ju češće zaljevala počeli su joj padati jako listovi......i tople prosorije voli...
Na vrh
dzomba View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2454
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzomba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2008 u 22:03
..U potrazi sam za ovim cvijetom..za jednim lijepim primjerom..i s njim zatvaram krug kad su u pitanju kucne biljke..poslije kupujem samo sukuente.. Tongue
Ako Se Desi Da Jednog Dana

Nestanu Sva Stabla

Covjeku Ce Preostati

Samo Njegovo Genealosko

Stablo Da Nad Njim Place..
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Studeni 2008 u 18:40
Eh, moja velika patnja.Imam pachiru i ljetos mi jedna pletenica struhla i ja sam je odvojila.U poslednje vrijeme vidim da mi listovi zute i opadaju, bas kao sto mi je bilo prvi puta.Pogledam vrh pletenice i vidim da je suha grana, a listova nema.Cijelom duzinom vidim da se susi..
U pravo sam primjetila i da sa drugih grana listovi zute i opadaju.Pa ljudi platila sam je 30 eura i visoka je 1.5 m.Da li ioma nade da je spasim pa makar tri pletenice sto su ostale?
Ja mislim da to ima veze sa financijama, posto sam u financijskoj krizi i bas vidim da i ona polako umire.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7891011 14>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.