Pachira - Money tree |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Korisnik | |
savana ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 47 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
je taj je...,hvala!provjerila sam...i svašta mu nešto moram raditi!
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Trčim u cvjećarnu po cvijet!!!
![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
i ja mislim da je to ficus ali onaj s g....ne znam točno izgovorit.
|
|
![]() |
|
salidocarpus ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 22 |
to je ficus ginseng
|
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
[QUOTE=salidocarpus] to je ficus ginseng[/QUOTE
i ja sam mislila na njega ali ja ga zovem ficus gangster ![]() |
|
![]() |
|
Hvarka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Hvala forumasi na vasoj brzini i kvaliteti informacija. Jos bi me zanimalo za ovaj cvijet koji jos zovu i biljka novca pa u tom smjeru koji su polozaji u kuci ili sobi najbolji da bi biljka bila po feng shui-u. ( neznam jesam li ovu zadnju rijec dobro napisala pa sorry...).
Nadam se da cu uskoro moci postaviti sliku ove prekrasne biljke.
Ako je netko vec ima mozda bi mi olaksao posao....u to ime hvala.
|
|
![]() |
|
aglaja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 561 |
Ne znam da li je to po feng shui-u ili po nekom nasem verovanju ili uverenju, komsinica mi je rekla da bi krasulu kao 'drvo novca' trebala da drzim na desnoj strani ulaznih vrata i cak ju je tu i postavila
![]() poz. |
|
Aglaja
|
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Ja sam stavila grancice u vodu ali nista se ne desava samo mi oni listovi pozutili i opali.Ima li nade da pusti zile?
|
|
![]() |
|
Hvarka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 20 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 2 |
Moze li mi neko pomoci gdje bi u Splitu mogla kupiti pashiru?
|
![]() |
|
Poison Ivi ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2008 Lokacija: m Status: Offline Bodovi: 154 |
To drvce je moja tiha patnja.....
![]() ![]() ![]() stavila sam jedan list u vodu pre nekih 2 nedelje, još se drži ...al neznam da nije možda bolje da prebacim u zemlju????? ;Možda pre krene???? Imali ko iskustva s ožiljavanjem lista??? |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ja sam sa moje pachire otrgnula dva izboja sa strane ( sa dva
lista) i dugo, dugo su bila u vodi ( istina preko zime) , jedno tri
mjeseca i onda su pustili zile...posađeni su i rastu..evo sad pustaju
treci list, a cijeli je proces zapoceo negdje u listopadu...
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ovu ljepoticu sam dobila za rođendan pa je to dodatni razlog za čuvati je.
Jutros zalijevam ja a iz nje cijelo životinjsko carstvo u trku. Najbrže su bile škarice (uholaže). Na površini dodatni ukras, sićušne žute kuglice, po mojem mišljenju jaja neke od tih gadosti. Sad bih ju trebala presaditi u čistu(?) zemlju a staru potpuno skinuti s korijenja. Zanima me, ima li nešto na što moram posebno obratiti pažnju kod presađivanja da ju ne zafrknem. ![]() |
|
![]() |
|
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
joj,draga...ja imala i mogu ti reči da mi je nakon 2 godine samo počelo lišće žutiti i otpadati,nemam pojma od čega i potpuno isto se dogodilo mojoj prijateljici isto nakon 2 godine....nije bilo nikakvih nametnika...voljela bi je ponovo imati ali nekako mi se čini da će se opet isto dogoditi jer to su te isforsane ,egzotične ,uvezene biljke koje mogu jedno vrijeme kod nas preživjeti ali onda uvenu...
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Naalost je dosta toga što se nikako ne može održati. Veseliš se što ju imaš i onda samo ode.
|
|
![]() |
|
Jelena ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 29 Studeni 2007 Status: Offline Bodovi: 269 |
je,istina a baš sam je posebno voljela...još sam stavila kovanice u korijen i kad je počela venuti veli moj muž da odlaze novci iz kuče
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
Žute kuglice su vjerojatno sporo otpuštajuće mineralno gnojivo ......često se koristi u kod sobnog bilja iz uzgoja.
|
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
spring ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Listopad 2008 Status: Offline Bodovi: 786 |
Ja je kupila ove godine mamai za rođendan.. i baš sam se veselila što sam je našla!! Ja se nadam da će njezina dugo poživjeti!!
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
.. ja je imam više od 3 god ali ju ne zaljevm sa ničim osim s vodom i ponekad čajem.... i još se drži.... doduše relativno sporo raste...u to svo vrijeme narasla je cca 25 cm..... ali ju zaljevam rijetko, jako rijetko...možda 2 x mjesečno.......... ne znam zašto....ali čini mi se da tako voli... jedno vrijeme kad sam ju češće zaljevala počeli su joj padati jako listovi......i tople prosorije voli...
|
|
![]() |
|
dzomba ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 16 Kolovoz 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2454 |
..U potrazi sam za ovim cvijetom..za jednim lijepim primjerom..i s njim zatvaram krug kad su u pitanju kucne biljke..poslije kupujem samo sukuente..
![]() |
|
Ako Se Desi Da Jednog Dana
Nestanu Sva Stabla Covjeku Ce Preostati Samo Njegovo Genealosko Stablo Da Nad Njim Place.. |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Eh, moja velika patnja.Imam pachiru i ljetos mi jedna pletenica struhla i ja sam je odvojila.U poslednje vrijeme vidim da mi listovi zute i opadaju, bas kao sto mi je bilo prvi puta.Pogledam vrh pletenice i vidim da je suha grana, a listova nema.Cijelom duzinom vidim da se susi..
U pravo sam primjetila i da sa drugih grana listovi zute i opadaju.Pa ljudi platila sam je 30 eura i visoka je 1.5 m.Da li ioma nade da je spasim pa makar tri pletenice sto su ostale?
Ja mislim da to ima veze sa financijama, posto sam u financijskoj krizi i bas vidim da i ona polako umire.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |