Sitne bijele bubice u tlu gdje držim gliste |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 25 Veljača 2012 u 18:21 |
U posudi gdije držim kalifornijske gliste u zemlji su se pojavile skroz sitne bijele bubice, najsličnije bi bile buhi samo sitnije i bijelei ne skaću. Probala sam tražiti po netu al nemrem naći kaj je to?
|
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Čini mi se da si već dobila odgovor na drugom mjestu, ali zbog ostalih: te bubice se zovu springtails.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
zemljane uši rješavaš tako da , crveni dio šibice, staviš u zemlju, i fosfor ih ubija. ZEMLJANE UŠI BJELE SITNE BUBICE
BILJNE UŠI na sobnim biljkama rješavaš da poprskaš vodom u kojoj se kuhao krumpir ili rajčica imaš još jedno sredstvo a daje dobre rezultate mješavina kuhanog duhana ili ostatak cigarete ujednakom omjeru s otopinom sapuna u1/2 L vode. tom mješavinom treba prskati biljku, a veče listove oprati.ponavljaš nakon tjedan dana. dobro je i biljku jednom na mjesec, oprati vodom u kojoj se kuhao peršin. a ako imaš kaktuse štetočine trebaš što prije uništiti, jer se brzo množe štapič omotaj vatom umoči u čisti alkohol i premaži napadnuta mjesta. |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Ma ne to radit sa kalifornijskim glistama, hoćeš joj ih ukokati.
![]() Ali samu zemlju bi trebalo sterilizirati prije sadnje biljaka. Te bubice koje je hoja navela ne pomažu u razgradnji hrane pogotovo otpadaka koje gliste ne vole (brokula, citrusi,..) kontrolišu gljivice i mikrobe. Korisne su pogotovo kod kontroliranja gljivica (da gljivice ne preuzmu kompostnu hrpu), ali navodno u većem broju mogu živcirati gliste (ali to valjda nije nikakav problem). Međutim mogu biti štetene za biljke i kad se prenamnože, krenuti uništavati biljke. |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
darijaz ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 138 |
![]() kem sastav humusa sadrži dušik, fosfor, kalij ,željezo, kalcij, sumpor ,bakar, cink. nebi ih ubila 1 šibica ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Evo i tebi ![]() ![]() Ja svoje gliste ne bi zalila ovim """" imaš još jedno sredstvo a daje dobre rezultate mješavina kuhanog duhana ili ostatak cigarete ujednakom omjeru s otopinom sapuna u1/2 L vode.""" Duhan se šprica sa 2000 kemikalija, bar tako kažu ako ne lažu. Duhan ne bi u povrtnjak ni slučajno, a među zabranjenim je tvarima za kompostiranje. A di zaliti gliste sapunom, ma nemam srca. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() par solucija kontaš. nezamjer ![]() baš je dobar. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Tema i samo pitanje započelo je ovako: "U posudi gdje držim kalifornijske gliste u zemlji su se pojavile skroz sitne bijele bubice ..."
Obzirom da i sama imam kalifornijske gliste imala sam "problem" sa tim bubicama. Darijaz, neke druge bijele bubice rješavam na iste načine kao i ti, ali ove nisu baš za ubijanje, ove su za držanje pod kontrolom. Za nas početnke u uzgoju glista one su nešto novo, ne baš ugodno oku, ali ih sad već gledam kao sastavni dio legla. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
Puno hvala cure na odgovorima, nadam se da će bubice ostati pod kontrolom. Malo sam ih proučila i kod mene im pogoduje velika vlaga i brz razvoj gljivica u leglu jer je kanta radi topline još uvijek pokrivena dekom pa mislim da ću to izkontrolirat malo boljim prozračivanjem kad malo zatopli.
|
|
klasa optimista
|
|
![]() |
|
Eto sve smo riješili i da me nije bilo, kažem ja ne ukokati gliste ![]() ------------------- Evo ti ovdje smajlići. Sa lijeve strane imaš kategrije, u njima su ti vrste smajlića. Imaš veličinu smajlića gore iznad slikica (Smilies, Midis, ...) http://www.cosgan.de/smilie.php?wahl=0&ziel=froehlich ![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |