Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Bolesti biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Sitne bijele bubice u tlu gdje držim gliste
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Sitne bijele bubice u tlu gdje držim gliste

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Sitne bijele bubice u tlu gdje držim gliste
    Objavljeno: 25 Veljača 2012 u 18:21
U posudi gdije držim kalifornijske gliste u zemlji su se pojavile skroz sitne bijele bubice, najsličnije bi bile buhi samo sitnije i bijelei ne skaću. Probala sam tražiti po netu al nemrem naći kaj je to?
klasa optimista
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 14:04
Čini mi se da si već dobila odgovor na drugom mjestu, ali zbog ostalih: te bubice se zovu springtails.
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 138
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 21:22
 zemljane uši rješavaš tako da , crveni dio šibice, staviš u zemlju, i fosfor ih ubija. ZEMLJANE UŠI   BJELE SITNE BUBICE
 BILJNE UŠI na sobnim biljkama rješavaš da poprskaš vodom u kojoj se kuhao krumpir ili rajčica
imaš još jedno sredstvo a daje dobre rezultate mješavina kuhanog duhana
ili ostatak  cigarete ujednakom omjeru s otopinom sapuna u1/2 L vode.
 tom mješavinom treba prskati biljku, a veče listove oprati.ponavljaš nakon tjedan dana. dobro je i biljku jednom na mjesec, oprati vodom u kojoj se
kuhao peršin.

a ako imaš  kaktuse  štetočine trebaš što prije uništiti, jer se brzo množe  štapič omotaj vatom  umoči u čisti alkohol i premaži napadnuta mjesta.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 21:36
Ma ne to radit sa kalifornijskim glistama, hoćeš joj ih ukokati.LOL

Ali samu zemlju bi trebalo sterilizirati prije sadnje biljaka.

Te bubice koje je hoja navela ne pomažu u razgradnji hrane pogotovo otpadaka koje gliste ne vole (brokula, citrusi,..) kontrolišu gljivice i mikrobe.

Korisne su pogotovo kod kontroliranja gljivica (da gljivice ne preuzmu kompostnu hrpu), ali navodno u većem broju mogu živcirati gliste (ali to valjda nije nikakav problem).

Međutim mogu biti štetene za biljke i kad se prenamnože, krenuti uništavati biljke.
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 22:13
smile51smrcko
kem  sastav humusa  sadrži dušik, fosfor, kalij ,željezo, kalcij, sumpor ,bakar,  cink. nebi ih ubila 1 šibicaOuch

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Ožujak 2012 u 22:52

Evo i tebi LOL

Ja svoje gliste ne bi zalila ovim
"""" imaš još jedno sredstvo a daje dobre rezultate mješavina kuhanog duhana
ili ostatak  cigarete ujednakom omjeru s otopinom sapuna u1/2 L vode."""

Duhan se šprica sa 2000 kemikalija, bar tako kažu ako ne lažu.
Duhan ne bi u povrtnjak ni slučajno, a među zabranjenim je tvarima za kompostiranje.

A di zaliti gliste sapunom, ma nemam srca.
smiley1638.gif
Na vrh
darijaz View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje darijaz Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 00:05
Broken%20Heartpa nezaljevaš gliste sapunom, nego lišče cvijeta, imaš i rajčicui peršin.
par solucija kontaš. nezamjerEmbarrassed ps gdje si našla onog strijelcai i žabca
 baš je dobar.

smile100smile226  
Na vrh
hoya View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6573
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje hoya Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 05:24
Tema i samo pitanje započelo je ovako: "U posudi gdje držim kalifornijske gliste u zemlji su se pojavile skroz sitne bijele bubice ..."

Obzirom da i sama imam kalifornijske gliste imala sam "problem" sa tim bubicama.
Darijaz, neke druge bijele bubice rješavam na iste načine kao i ti, ali ove nisu baš za ubijanje, ove su za držanje pod kontrolom.
Za nas početnke u uzgoju glista one su nešto novo, ne baš ugodno oku, ali ih sad već gledam kao sastavni dio legla.

Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
Na vrh
Mihaela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 401
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihaela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 20:56
Puno hvala cure na odgovorima, nadam se da će bubice ostati pod kontrolom. Malo sam ih proučila i kod mene im pogoduje velika vlaga i brz razvoj gljivica u leglu jer je kanta radi topline još uvijek pokrivena dekom pa mislim da ću to izkontrolirat malo boljim prozračivanjem kad malo zatopli.
klasa optimista
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Ožujak 2012 u 22:34
Originalno poslano od člana darijaz darijaz napisao:

ps gdje si našla onog strijelcai i žabca

Eto sve smo riješili i da me nije bilo, kažem ja ne ukokati glisteLOL

-------------------

Evo ti ovdje smajlići. Sa lijeve strane imaš kategrije, u njima su ti vrste smajlića.
 Imaš veličinu smajlića gore iznad slikica (Smilies, Midis, ...)

http://www.cosgan.de/smilie.php?wahl=0&ziel=froehlich

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.