Lastovo
Web: Cvijet.info
Kategorija: Cvijeće - Forum o cvijeću
Ime foruma: Moj grad u slikama
Opis foruma: Slike cvijeća, parkova i uređenih trgova u Vašem mjestu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3544
Datum ispisa: 03 Srpanj 2025 u 00:05 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Lastovo
Objavio: montokuc
Tema: Lastovo
Datum objave: 12 Srpanj 2009 u 09:30
Prosle sam godine ljetovao na Lastovu,prekrasan otok,evo nekoliko impresija!
|
Odgovori:
Objavio: AgavaL
Datum objave: 12 Srpanj 2009 u 09:33
Prekrasno!!! Ah to naše divno more, i ja sam zaljubljena u njega!
|
Objavio: stefkaja
Datum objave: 12 Srpanj 2009 u 17:50
Objavio: minimode
Datum objave: 12 Srpanj 2009 u 23:10
slike su ti savršene!
------------- «Ljudi se doživljavaju previše ozbiljno. To je nasljedni grijeh. Da su se pećinski ljudi više smijali, vjerovatno bi svjetska povijest drugačije izgledala.»
O. Wilde
|
Objavio: Tweety
Datum objave: 13 Srpanj 2009 u 12:48
Prekrasne slike i savrsen krajolik, ja san tamo bila dva puta ali zimi, slavila san Novu tamo.. I opet bi isla, ali isto zimi, kad nema guzve, nego samo mir, tisina, more, i biljcice posvuda..
|
Objavio: manči
Datum objave: 13 Srpanj 2009 u 13:11
...slike su vrhunske!!!!!!!!!
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 13 Srpanj 2009 u 14:03
Prekrasan otok i prekrasne slike...
|
Objavio: baka
Datum objave: 13 Srpanj 2009 u 14:18
Prekrasno.Hvala sa slikice!
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Objavio: kamilica
Datum objave: 13 Srpanj 2009 u 14:36
Ajmo se bućnuti!!!!!!
|
Objavio: FranjicaZG
Datum objave: 13 Srpanj 2009 u 18:59
Bravo, bravo, imamo novo umjetničko oko, prekrasne fotkice
|
Objavio: montokuc
Datum objave: 24 Siječanj 2010 u 10:09
Jos jedno Lastovo,pogled iz Lucice prema Korculi!
|
Datum objave: 24 Siječanj 2010 u 12:28
Je l' ti to nas tješiš ovom lijepom morsko/ljetnom slikom u ove hladne zimske dane?
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Objavio: ivna
Datum objave: 24 Siječanj 2010 u 13:29
Ovih dana sam se pitala gdje si nam monty na ovim stranicama.Prekrasno! Nemoj više štrajkati monty,uskraćuješ nam prekrasne slike tim .
|
Objavio: vera4
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 22:01
Prije sam se ugurala Lantani na Mljet, a sada ću Montyju na Lastovo. Evo kako MM opisuje moj prvi pogled na Passadur: "Obično je ne možeš isključiti! Stalno nešto priča! Izvuci kabel iz zida, ali ona melje i dalje. Idemo mi prema Malom lagu a ona sve tiša i tiša. Na koncu je ostala bez riječi i tako dvi ure. A onda se sabrala"
Zaista mi je Lastovo jedno od najljepših mjesta na Jadranu. Nije neki zemljopis, ali odiše mirom. Spušta se neki mir i zadovoljstvo na dušu.
Ovo je Mali Lago, zaliv na sj. strani Pasadura.

Ovo je most između Lastova i otočića Prežba

A iza njega je Velji Lago. To su zalivi a ne jezera kako im ime kaže.

U pozadini se vide kuće naselja Ubli.

------------- Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 22:05
Malo o naseljima na Lastovu. U Pasaduru je jedan hotel i jedan kafić I točka. U Ublima je pumpa i market. I točka. Zaklopatica ima dva bajna restorana i opet točka. U Skrivenoj Luci je par restorana. U svim tim mjestima ima jedan red kuća, poglaviti vikendice. Nema ulica, uzbrdo nizbrdo i slično. Jedan red kuća, dulji ili kraći uz cestu uz more i to je to. Jedino naselje u pravom smislu je Lastovo, glavni grad.
------------- Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 22:10
Ovo sam ja na terasi konobe tog hotela

A ovo zamka za ose.

|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 22:14
Evo nekih korova koji rastu uz cestu, ne u vrtovima

|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 22:26
Sad slijede slike mjesta Lastovo, ili "Sela" kako ga zovu na otoku. To je, kažu, jedino centralno mjesto na našim otocima koje nije na moru. U kotlini je na vrhu brda i do nedavno uopće nije bilo vidljivo s mora. Kuće su se gradile isključivo na unutrašnjoj padini. Tako su najlakše sprečavali neželjene posjetioce. Sad ih ima na brdu, pa se vide s mora. Topografija je ubitačna za debele bez kondicije. Sve ceste idu dolje i završavaju u nečijem dvorištu. Jako ih je malo popriječnih. Morate točno znati gdje idete da bi krenuli pravom cestom, inače nazad uzbrdo, pa opet nizbrdo dok ne napipate pravu.

|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 22:29

|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 23:09
Ovo su bile slike od lani, a sad tri ovogodišnje.
"kržljavi" oleandar

Otočići Lastovnjaci. U 8 ujutro je bilo tako toplo da je bila izmaglica nad morem

Najdonji broj je temperatura mora. Pa neka i koji stupanj krivo pokazuje...

|
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 23:11
Između Lastova i Mljeta. Kao Pale sam na svijetu.

|
Objavio: natalija
Datum objave: 11 Rujan 2011 u 23:58
vera prekrasno izgleda i "zvuči" iz tvoje tipkovnice hvala što si nam približila ovu oazu mira
-------------
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 12 Rujan 2011 u 06:59
Vera hvala puno na divnim slikama i životnom opisu!!
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Objavio: Triša
Datum objave: 12 Rujan 2011 u 09:49
Vera iako su već neki komentirali tvoje slike, ja osjećam kao da je ovo ipak namjenjeno "samo meni", e jesam faca a?
Hvala ti puno. Oduvijek taj otočić doživljavam kao nešto nestvarno i već valjda 50 godina želim otići na njega. E ove godine, sada baš za koji dan putujem na Lastovo. Neću tamo biti dugo, ali vidjet ću sigurno djelić onoga što si i ti vidjela i ostvariti tu dugogodišnju želju.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Datum objave: 12 Rujan 2011 u 10:44
Nisam napisala najbitnije. Vjerojatno je lokalnom stanovništvu teško palo 50 godina izolacije (JNA). Al je barem spriječilo uništavanje otoka. Ono što je ostalo od kasarni propada i ne vidi se pa nije kao trn u oku.
|
Objavio: Olja
Datum objave: 12 Rujan 2011 u 12:08
Svaka cast Vera na ovoj divnoj reportazi...
|
Datum objave: 12 Rujan 2011 u 13:11

|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 12 Rujan 2011 u 21:29
Predivna reportaža! Hvala!!
|
|