nešto za kamenac
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostale biljne vrste - Forum o biljkama
Ime foruma: Začinsko i ljekovito bilje
Opis foruma: Ljekovi i začini u mome vrtu.
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=187
Datum ispisa: 14 Srpanj 2025 u 06:57 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: nešto za kamenac
Objavio: Nina
Tema: nešto za kamenac
Datum objave: 30 Svibanj 2007 u 17:57
jedna susjeda je neki dam imala bolove u stomaku pa joj je liječnik rekao da ima kamenac u bubregu. ima li neki čaj kojeg bi mogla piti da ga izmokri?
|
Odgovori:
Objavio: dina
Datum objave: 30 Svibanj 2007 u 19:03
preslica,brusnica, toplo pivo,uvin caj
ja sam to koristila za pjesak mozda ima isti efekat i na kamenac samo vjerovatno zavisi od velicine kamena
|
Objavio: Ivan
Datum objave: 01 Lipanj 2007 u 10:59
dina napisao:
preslica,brusnica, toplo pivo,uvin caj ja sam to koristila za pjesak mozda ima isti efekat i na kamenac samo vjerovatno zavisi od velicine kamena | Da, i od veličine ali je bitno i znati je li kamenac oxalatni ili silikatni, razlika je u sastavu kamenca i njegovom "razbijanju" odnosno uklanjaju. Ukoliko je mali moze s epiti puno (do 2 litre tokom dana) uvinog caja, ili pak od nekih cajnih mjesavina. Ne zelim se reklamirati, mozes mi se obratiti na mail pa cu detaljnije odgovoriti. I.
-------------
|
Objavio: Ivan
Datum objave: 27 Lipanj 2007 u 13:19
Ivan napisao:
dina napisao:
preslica,brusnica, toplo pivo,uvin caj ja sam to koristila za pjesak mozda ima isti efekat i na kamenac samo vjerovatno zavisi od velicine kamena | Da, i od veličine ali je bitno i znati je li kamenac oxalatni ili silikatni, razlika je u sastavu kamenca i njegovom "razbijanju" odnosno uklanjaju. Ukoliko je mali moze s epiti puno (do 2 litre tokom dana) uvinog caja, ili pak od nekih cajnih mjesavina. Ne zelim se reklamirati, mozes mi se obratiti na mail pa cu detaljnije odgovoriti. I. | jel se toj prijatelj liječi od kamenca ili još bol boluje ?
-------------
|
Objavio: Šeflera
Datum objave: 24 Siječanj 2008 u 07:40
Vrijesak otapa kamenac u bubrezima, i tjera pjesak(šoder) van. Kad cvate - nabrati cvjetiće i osušiti. Već nakon prvog ispijanja čaja kreće akcija u bubrezima- zato ga nemojte piti ako idete nekamo. Bolje ga u miru pocuclajte, pa lezite da se ne vrtite u krug kad kamički krenu!
Ili dogovorite s nekim kome treba malo šodra za dvorište ili kamenjar pa lezite kod njega!

|
Objavio: griva1978
Datum objave: 04 Srpanj 2008 u 11:17
...ne bim se štela mješati i proturoječiti drugima ali.....
..definitivno trba koristiti bilje koje će lgano topiti kamenac jer ako je reltivno velik a količina tekućibne ( uvin čaj) ga pokrene i on se zaglavi u cijevi.... morat podhitno u bolnicu se bi oglo biti svega...
|
Objavio: proljeće
Datum objave: 01 Rujan 2008 u 15:18
Šeflera napisao:
Vrijesak otapa kamenac u bubrezima, i tjera pjesak(šoder) van. Kad cvate - nabrati cvjetiće i osušiti. Već nakon prvog ispijanja čaja kreće akcija u bubrezima- zato ga nemojte piti ako idete nekamo. Bolje ga u miru pocuclajte, pa lezite da se ne vrtite u krug kad kamički krenu!
Ili dogovorite s nekim kome treba malo šodra za dvorište ili kamenjar pa lezite kod njega!

|
Šeflera, dugo se nisam ovako nasmijala.... 
|
Objavio: Fermina-Daza
Datum objave: 04 Rujan 2008 u 00:17
Ja sam prošle zime svaki dan pila čaj od preslice (radi kostobolje ) a u proljeće izbacila - pijesak.
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 26 Rujan 2008 u 23:11
Receptura za kamenac i pijesak. 1/2 litre maslinovog ulja, 1/2 kg limuna samljet sa korom, 1/2 kg meda, 1/2 kg šećera kao prah kocka. Uzima se 1 žlica ujutro i 1 naveče. Limun otapa kamence, čak su pojedine osobe samo sa limunadom i maslinovim uljem uspjeli otopiti kamence.
U apotekama imaju i biljne kapsule sa nekakvim uljima za one koji ne smiju toliko šećera ili im se neda pravit pripravke, tvrde da uspijeva. I sama sam ih pila, pijesak je nestao.
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Objavio: Mamaa
Datum objave: 18 Lipanj 2009 u 22:39
čaj od peteljki trešanja (pomaže ko dupale bubrega i mokračnog mjehura, bubrežnih i mokračnih kamenaca, zastoj amokraće, proljeva i protiv celulita);
2 žlice usitnjenih peteljki trešanja
2,5 dl vode ili mlijeka
-usitnjene peteljke preliti vodom ili mlijekom, zakipiti i lagano kuhati 2-3min. Pokriveno treba oadstajati 2-3min, procijediti i uzimati toplo 3x na dan poslije jela.
------------- Kako odgojiti dva mala bića u pristojne muškarce?
|
Datum objave: 18 Lipanj 2009 u 22:43
Tinktura od jezgri trešnjinih koštica (za razbijanje bubrežnih i mokraćnih kamenaca i za jačanje spolne moći)
8-10 žlica zdrobljenih jezgri
7dl rakije (vinjak, votka ili standarno alkohol)
zdrobljene jezgre preliti rakijom u flaši, nakon šta zatvorene odstoje 14 dana uz povremeno protresanje procijediti. Uzimati 3x na dan po 10-15 kapi na kocki šečera ili u malo vode poslije jela (za odrasle osobe).
Može se jesti i 6 svježih jezgri dnevno..no proces je dugotrajniji.
|
Datum objave: 18 Lipanj 2009 u 22:48
nda - ne povećavati doze i ovo je uspješno kod manjih i srednjih kamenaca, za razbijanje većih treba malo duže ali djeluje. Napomena- kod prekoračenja doza može doći do pomicanja kamenca pa se može zaglaviti- u tom slučaju hitno u bolnicu.
Čisto kao opaska za one koji bi to htjeli riješiti preko noći.
Ako treba imam postupak za izbacivanje kamenaca veličine cca zrna kuruze- izrazito bolan (24h) ali garantirano djeluje- ako kome treba šaljem na pp.
|
Datum objave: 18 Lipanj 2009 u 22:51
Šalji Mamita za nedaj Bože
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 18 Lipanj 2009 u 23:00
evo budem sutra, upravo sam spremila sve teke u kutiju da ne rondam opet dok dečki spavaju
|
Datum objave: 18 Lipanj 2009 u 23:25
Ma nemoraš hitati, kad budeš imala vremena. Samo nemoj zaboraviti zauvjek . Meni su počeli problemi sa bubrezima, a mama mi je sada u bolnici zbog početka dijalize. Kod nje je i počelo sa kamencima prije par godina.
|
Objavio: cykada
Datum objave: 06 Rujan 2010 u 12:10
prokuhati pivu (kol. 1 boce) i dodati malu žlićicu hrena (kupovnog iz staklenke) te pustiti da proključa par sekundi. Pustiti da se ohladi i popiti tokom dana. postupak se može primjenjivati svakodnevno. hren razbija kamenac a piva potiče rad bubrega te onda tak pijesak izgura vani!
nema dileme, ovo će joj sigurno pomoći
|
|