Listovi žute i otpadaju, upomoć
Web: Cvijet.info
Kategorija: Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću
Ime foruma: Bolesti biljaka
Opis foruma: Sve o bolestima i kako ih sprječiti
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1435
Datum ispisa: 07 Srpanj 2025 u 15:53 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Listovi žute i otpadaju, upomoć
Objavio: perunika
Tema: Listovi žute i otpadaju, upomoć
Datum objave: 18 Travanj 2008 u 22:40
Sobne biljke su mi obolile od nečega. Dva velika filadendrona i jedan fikus. Listovi žute i otpadaju a na zemlji se hvataju nešto kao gljivice. Pokušala sam ih presaditi u nove posude s novom zemljom ali opet isto. Ako netko zna o čemu se radi molim za pomoć!!!
|
Odgovori:
Objavio: ines
Datum objave: 19 Travanj 2008 u 07:01
Mislim da je to posljedica previše vode.
|
Objavio: Naca
Datum objave: 19 Travanj 2008 u 14:01
i ja bi rekla da si malo vise zalivala, ako si skoro presadila nemoras ponovo nego ostavi ih neko vreme bez zalivanja dok se zemlja ne osusi vecim delom pa ih inda zali da voda prdje u podmetac i sacekaj 10-ak minuta da upije i prospi visak a to sto se uhvatilo na povrsini zemlje malo prekopaj povrsinski sloj da se pre osusi to je samo hlor iz vode i vodi racuna na zalivanje koje mozes da pojacas kad ih izneses napolje kad bude visa temperatura. Probaj tako pa javi sta se desava.
|
Objavio: vule
Datum objave: 19 Travanj 2008 u 18:14
sigurno je gradska voda,a njima se neklad zna omaknuti klora malo više,imal sam i ja te situacije,dok sam direk zaleval,a sad koristim akvarijsku vodu i se je OK
|
Objavio: Triša
Datum objave: 19 Travanj 2008 u 19:13
vule, bravo, svi se hvale s korišćenjem akvarijske vode, kažu da su super zadovoljni, ali nema toliko akvarija.
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: kika
Datum objave: 19 Travanj 2008 u 19:38
Klor u vodi nije problem kad voda odstoji. Ishlapi. Biljke bi trebalo zalijevati odstajalom vodom bez obzira da li je voda klorirana ili ne. Mislim da je kod Perunike ipak presudno prečesto zalijevanje.
|
Objavio: perunika
Datum objave: 20 Travanj 2008 u 23:15
Hvala na savjetima. Ovo s klorom je moguće jer sam ga osjetila. Akvarij nemam ali od sada zalijevam s odstajalom vodom. A mislim da ga nisam previše zalijevala jer imam te cvijetove 7-8 godina i do sada nisam imala ovakvih problema. u svakom slučaju hvala!!!!
|
|