Moj mali vrt (monna)
Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1902
Datum ispisa: 05 Srpanj 2025 u 08:21 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Moj mali vrt (monna)
Objavio: monna-1
Tema: Moj mali vrt (monna)
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 09:24
Nije velik, ali meni je lijep
Rastu i lubenice: 
|
Odgovori:
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 09:27
a i grah još raste, veeeeeeeliiiikiiii
SilveK, bit će sjemenki!
|
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 09:30
Ovaj paradajz (volovo srce) baš voljim, mljac
|
Objavio: iris
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 09:54
ludilo ti je taj grah 
-------------
|
Objavio: SilveK
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 10:13
Grah je stvarno nešto posebno. Na slici 2 je isto lubenica? moja baka je imala nekad takvu vrstu.
|
Objavio: gioiaa
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 10:38
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 13:35
SilveK, isto lubenica. Bude duguljasta i blijedo zelene kore (kao one što viđamo u crtićima ). Sad sam je prvi puta posadila, pa čekam rezultate.
|
Objavio: TILjO
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 14:59
Lijepo ti to raste...
Ja bih te zamolio za sjeme ovog paradajza.
Moj majka ga je dugo godina imala, a ove godine joj je sjeme nestalo (vjerojatno seka bacila), pa ako nije bed... da se pribilježim...
-------------
|
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 20:26
Tiljo, no problem, evo bilježim! Kad bude sjemenki, obavijestim te na pm.!
|
Objavio: Triša
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 21:44
monna-1 super su ti plodovi. Lubenice su predivne, a ja posadila u vikendici (ogulinski kraj) no ne vjerujem da će biti nešto, ali počele su cvjetati i dinje isto.
Paradajz koji imaš obožavam, na žalost ove godine imam neku drugu vrstu, koji su mi "uvalili".
------------- RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
|
Objavio: rijeka53
Datum objave: 08 Srpanj 2008 u 22:18
....molim te prosvjetli me sa lubenicama, kada kako si sijala i tako redom, hvala
|
Datum objave: 09 Srpanj 2008 u 09:02
rijeka53, sjemenke posijala prije 1,5 mjeseca, u čašice od papira i složila u dublji podložak, normalno zalijevaš (malo sam ih pokrila prozirnom folijom koju sam povremeno skidala da se prozrači) i kad su narasle oko 8 cm - u vrt preko folije (da nema korova između njih).Sada rastu, a kolike će biti, to nezmam. Obično mi lubenice narastu oko par kg. neke veće, neke manje, ali budu fine
|
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 11:53
Ovu samoniklu lubenicu sam jučer uočila pored betonske staze, vjerojatno pala sjemenka prošle godine kad smo ih papali
Ostavit ću je tu gdje je, neka raste .
|
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 11:54
Moj čudesni grah i krastavci u cvatu
|
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 11:55
već ima i finog paradajza
a do njega su jagode
|
Objavio: rijeka53
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 14:28
Znaci sada kada papam lubenice svo sjemenje sacuvam i u svibnju posadim kako si navela ili je bolje odmah staviti u zemlju sjemneke kao ona tvoja......slucajna, hvala hvala (davi seljovic seljo)
|
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 15:08
i nama je tako prosle godine iznikla lubenica,i pustili smo da izraste
|
Objavio: dada28
Datum objave: 11 Srpanj 2008 u 23:40
Tako je nekad izgledala moja bašća, sve veliko, zdravo...milina za pogledati, a tek okus i miris povrća.., a ne kao ovo što kupujemo u trgovačkim centrima...plastično, bez okusa i mirisa...u mraku ne bi znao raspoznati što jedeš. Krasno, čestitam na trudu, a uspjeh je očigledan!
------------- Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
|
Objavio: manči
Datum objave: 12 Srpanj 2008 u 08:16
Monna, divan povrtnjak...moj san....ah....
Da li se mogu zabilježiti za malo sjemenaka volovskog srca, odlična pomadora!? 
|
Datum objave: 12 Srpanj 2008 u 09:50
manči, evo bilježim , jučer sam počela sakupljati njegove sjemenke, pa kad nakupim dosta, šaljem!
|
Datum objave: 12 Srpanj 2008 u 22:57
Rajčice su ti stvarno prekrasne
|
Datum objave: 13 Srpanj 2008 u 21:53
monna sve je super, lubenice sam i ja stavila iz vrećice, ali kako su u mom vrtu jako hladne noći sumnjam da će biti.
Predivan je i pomidor, ista stvar moji su još ful zeleni.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 14 Srpanj 2008 u 18:12
Mala ukrasna tikvica, sakrila se ispod lišća
|
Datum objave: 14 Srpanj 2008 u 22:52
Izgleda kao balončić, tko zna kakve će biti boje kad dozrije.
Obožavam ukrasne tikvice i velike i male.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 19 Srpanj 2008 u 09:36
Ovako je jučer predveče izgledalo poslije kiše (pogled iz vrta na obližnji šumarak).
Ovo je tužna vrba ispred kuće, prelijepa mi je, stara je oko 30-tak god.
|
Datum objave: 19 Srpanj 2008 u 11:06
Uopće ne izgleda tužno, a vjerujem da i tebe uveseljava.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 19 Srpanj 2008 u 11:14
U pravu si,prelepa ti je zalosna vrba,uvek sam zelela da je imam.Mozda jednog dana.
Svidja mi se tvoja ograda!Trebali bi promeniti nasu staru ali meni ne bi odgovarala ta bela boja.A opet mislim kad bi se ofarbalo u drugu farbu da to ne bi bilo tako divno.
|
Datum objave: 19 Srpanj 2008 u 22:48
I moja je želja imati jednom žalosnu vrbu. Za sad imam "noru" vrbu, ali i tužda bu definitivno jednog dana u mom dvorištu.
|
Datum objave: 21 Srpanj 2008 u 09:59
Silvek, ako hoćeš pošaljem ti grane tužne vrbe, vjerujem da će se primiti, vrba kao vrba.... ja tražim onu frčkavu (jel* to nora vrba???)!
|
Datum objave: 21 Srpanj 2008 u 16:39
Da, to je nora vrba, tak ju ja zovem (radi tih frčkavih grana). Bumo na jesen trampile grančice
|
Datum objave: 21 Srpanj 2008 u 20:52
Objavio: shasha
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 08:47
Vrba je največa i samim time bi najočitija trebala biti.No ja sam prvo vidjela ono malo čupavo kaj ti visi ispod krova.Ajme medeni je
|
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 08:49
A htjela sam ti reći da i za mene pokupiš malčice sjemena od "volovskog srčeka" (zbunio me ovaj tvoj "čupavac" viseći )
|
Objavio: ammmikulic
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 09:07
vau vrt ti je predivan i dvoriste ti je odlicno!svida mi se!sve odise nekak posebno i vidi se po slikama da je dano puno truda i ljubavi a svi znamo da je to jako bitno!svaka cast i primi sve pohvale! cao!
------------- Ana Marija
|
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 21:38
Shasha, zapisano za sjemenke, javim ti kad sakupim dovoljno! Onaj mali čupavac visi ispod krova na bunaru, kaže da mu je tamo dobro http://www.incredimail.com/app/?tag=emoticon_click_me&lang=7&version=5803693&setup_id=7000007&aff_id=509&addon=IncrediMail&id=95202&guid=EEEACE56-2D0E-4785-81D7-4EC0B6D8DC89">
...hvala na komplimentu ammmikulic, trudim se urediti sve sa uživanjem!
|
Objavio: bergenia
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 21:51
Nema čega nema u tvom vrtu! Bravo za vrijednu monnu-1!   
|
Objavio: andrea01
Datum objave: 22 Srpanj 2008 u 22:22
Mona, predivne slike! A meni zapele one grablje ispred pogleda na šumarak na prvoj slici! Jesi li ih kako ukrasila?
|
Datum objave: 24 Srpanj 2008 u 09:20
Nisam ih još ukrasila, stoje iza da nikome ne smetaju. Koristio ih je davno moj djed, nismo poslije znali kuda s njima i tako ostale...već ću ja nešto smisliti
|
Objavio: mali gogo
Datum objave: 24 Srpanj 2008 u 10:09
Imaš baš lijep vrt. Lubenice dobro napreduju? Moje su nekako spržene onim strašnim vrućinama, no možda se ipak oporave nakon ove kiše. Kakav je ono grah, ludilo? Koliko su mu dugačke mahune? Gdje si nabavila sjeme za to čudo od graha?
Ograda ti je divna, bijela a u zelenilu. Odlično se uklapa. Dobijem želju odmah nešto pofarbat u bijelo. Jel ju kiša jako isprlja, kako stojiš s tim? Moraš li često prati ogradu?
Namjeravam napravit sjenicu u vrtu pa sam ju mislio obojat u bijelo. Jedino me brine da će ju kiša jako isprljat pa da neće izgledat baš lijepo.
Žalosna vrba se, kao i sve vrbe, odlično razmnožava reznicama. Vrbe su pravi majstori kad je zakorjenjivanje u pitanju. Šibe joj sadrže salicilnu kiselinu (Salix=vrba) i još neke spojeve koji se koriste kao "hormoni" za ožiljavanje.
Postoji i narodni "hormon" koji se spravlja od isjeckanih grančica vrbe namočenih u vodu. Reznice se neko vrijeme drže u toj otopini i tek onda zabadaju u zemlju.
------------- Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
Datum objave: 04 Rujan 2008 u 11:07
Mali gogo, lubenice smo već pojeli, nisu bile velike ali bile su fine!
Ono ti je "baš ludi grah", mahune narastu jako duge i super su kad se spreme za jelo dok su još zelene, sjemenki nebude puno ako ga se ostavi da dozrije, ako ti treba javi!
što se tiče ograde, jako sam zadovoljna, nije od drveta nego od neke tvrde smjese obložene aluminijem i zalivene u plastiku, tako da se jako lako pere ako se zaprlja. Inače, još je kiša nije isprljala jer nije odmah blizi travnjaka!
Sorry na čekanju na odgovor, dugo me nije bilo, ali evo, stigla sam!
|
Objavio: smrcko
Datum objave: 04 Rujan 2008 u 12:38
Šteta, da smo znali lokaciju lubenica ranije . I ja imam isti problem triša, hladne noći. Imam posijane i samonikle lubenice, ali ploda vidjeti neću. Njih sam najbolje pođubrila ovčijim eko humusom i zaljevala vodom izvorskom. I ništa nebu bilo, ali naći ću ja način za ubuduće.
Čula sam od dva izvora: 1. Jedan gospodin koji je živo od uzgoja i prodaje lubenica i povrća , kaže da su oni u Vojvodini za lubenice pravili rupe od 1metra. 80cm su stavljali stajsko đubrivo u rupu i 20 cm zemlje. I da je tonjabolji način dobit dobar urod lubenice.
2. sam nedavno čula da se lubenice nakalema na lozu tikve na slovo V . Prvo se sadnice uzgoje u čašama. I dok se kalem neprimi mora biti na mjestu sa manje svjetlosti
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Datum objave: 06 Rujan 2008 u 18:01
E da još probam i ova dva načina uzgoja.......!!!!
Muči me što, usprkos njezi, zalijevanju, one ostanu nekako male, kao nedorasle, prestanu rasti....ima li još netko neki savjet kako uzgojiti lubenicu "normalne" veličine?
|
Datum objave: 06 Rujan 2008 u 20:52
Kod mene su normalne veličine, a niti ih nešto zalijevam niti gnojim...možda ima neke veze podneblje...
|
Datum objave: 17 Rujan 2008 u 22:37
Vrt smo skoro "pojeli" do kraja http://www.incredimail.com/app/?tag=emoticon_click_me&lang=7&version=5803693&setup_id=7000007&aff_id=509&addon=IncrediMail&id=95202&guid=108FF06D-1633-4449-B034-854D099C502B"> , ostalo je još paradajza, mrkve, malo patliđana, crni korijen koji još uvijek raste.
Sutra opet pljevim slak između jagoda, joj, izluđuje me!
|
Objavio: zvonkica
Datum objave: 14 Siječanj 2009 u 09:46
Bila sam u posjeti tvom vrtu, jako ti je lijepo. prošle godine i sama sam uspjela uzgojiti dinju i bila je super.Sada kada vidim da se može uzgojiti doma lubenica probati ću i sama. Moram priznati da sam bila skeptična da li će uspjeti kod nas u Rijeci.
|
Datum objave: 26 Ožujak 2009 u 21:44
Polako je počela priprema za sijanje!
Jo š dok se vrt preštiha i sve usitni, taman će doći i ljepše vrijeme.
Ove godine ću ga malo proširiti, slađe mi je ipak domaće, bez prskanja i kojekakvih čuda koje jedemo iz trgovine. Salata ne miriše na salatu, kao da žvačem karton, bljak!
Pošto sam sakupila dosta sjemenki razmjenom, treba i veće mjesto za sadnju, joj, jedva čekam!!! 
------------- "Friends are Flowers in the Garden of Life"
http://cvjetnavila.blogspot.com/ - cvjetnavila.blogspot
|
Objavio: kontesaa
Datum objave: 26 Ožujak 2009 u 22:13
vrt ti je bio super prošle godine,a vidim da si se dodatno nabrusila za ovu godinu i to će biti zanimljivo stvarno veseli pojesti nešto iz svog vrta
------------- Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi
|
Objavio: hana
Datum objave: 27 Ožujak 2009 u 10:30
prekrasan vrt! I ja ga proširujem ove godine a one tvoje divne divlje šljive već se spremaju cvasti! Kad procvatu šaljem ti slike
|
Datum objave: 27 Ožujak 2009 u 14:15
Mona super je sve, ja isto svake godine odlučim smanjit vrt, a onda kupim neku novu kulturu i opet sve iskoristim.
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 27 Ožujak 2009 u 21:39
Kontesa, pravo me svrbe prsti, pogotovo na nove sjemenke!
Hana, vidiš kako je vrijedna ta mala šljiva, a tek fiiiiina!
Triša, tako si i ja mislim, pa onda ispadne kontra! 
|
Objavio: marijankica
Datum objave: 05 Travanj 2009 u 23:11
lijepi vrt a i koristsn
|
Objavio: baka
Datum objave: 06 Travanj 2009 u 07:10
Ja tek sad svratila u tvoj mali vrt.Ne mogu stići sve....
Ali ako je vrt mali lubenice i paradajzi su veliki. Naročito paradajzi! 
To mi je jedino žao r,radi njih, što više nemamo povrtnjak. Ali truda puno, urod, osim paradajza, slab, a njih jedino jedem ja. Ali onako mirišljav iz vrta .....mmmmmm
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Datum objave: 16 Travanj 2009 u 14:15
Svojom si me pošiljkom ugodno iznenadila, a i podsjetila da malo dođem u tvoj mali vrt. Sigurno si u velikom poslu pa nam ne stigneš ništa napisati, ali kako ti rano počmeš saditi i sijati, nebi me čudilo da već jedeš paradajze - svoje naravno.
------------- RIJEKA
|
Objavio: rose
Datum objave: 16 Travanj 2009 u 15:05
prekrasan je
------------- http://tininkreativnikutak.blogspot.com/ - Moj Blog
|
Datum objave: 16 Travanj 2009 u 18:30
Monna,nikako da stignem javiti ti se i zahvaliti na najljepšoj Uskršnjoj čestitci koju sam ikada dobila .Nosim je u torbi i svima je pokazujem(ko malo djete sam sa njom sad).Danas sam i sjemenkice posadila kod mame.
Puno ti hvala,stvarno si me razveselila ne samo onaj dan kad je stigla nego i duže 
|
Objavio: kaća43
Datum objave: 16 Travanj 2009 u 19:57
monna ima li ista sto ti radis,a da nije prekrasno 
|
Datum objave: 12 Svibanj 2009 u 22:56
Curice, hvala svima! Bit će i ove godine svakakvog paradajza,. Novosti: posadila sam puzavi paradajz (nešto kao lijana) i vrstu "Babuska", taj navodno raste preko kile, onda one sjemenke koje mi je poslala Silvek...i svega drugog. Bijeli krastavac je niknuo samo jedan (za sada), kivano je nešto spor, ali zato su niknule sve gigantske bundeve i one rebraste za pečenje. Jedva čekam! Ja ih zovem Jesenskim tortama, kad se fino ispekuu rerni i pospu šećerom,mmmmmm....
Uskoro će bit i najnovijih fotkica!
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 14:12
Evo konačno da i ja nešto napišem uz koju frišku sliku iz mog vrta!
vrt na prvi pogled:
bit će uskoro i koji paradajzić
pa graša
krastavci dobro napreduju
na drugoj strani, svega po malo, cvjetače, paradajza, salate, ...
Snoopy u obilasku malina...
jagode u bačvi već rode....
...a sad malo cvijeća...
ruže
ovu sam pustila da izraste, pa ću je oblikovati kao stablo
puzava ruža koju sam uzgojila iz jedne reznice...
zjevalica ili lavlji zub
dalije poćinju cvatnju
ukrasna djetelina
svjetlozeleni grmić cvate
lobelija
|
Objavio: korijenko
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 14:36
Monna, kao ti je lijepo u povrtnjaku sve ko po špagi, moj bi tata uživao kod tebe, njemu mora biti sve ko u vojsci. Ja kad nešto sadim svu me izludi sa odmjeravanjem razmaka, ja bi to onako od oka, malo šlampasto ali on neda.
Jagode su lijepe u bačvi, ruža narančasta - moj favorit 
Ovaj svjetlozeleni grmić imam i ja prvu godinu (baš sam danas stavljala slike) i to ti je suručica ili Spirea bumalda "Anthony Waterer"
Sviđa mi se vaza u kojoj je lobelija 
------------- Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije)
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 15:45
vrt je prekrasan,ima svega,sve je za 5! cvjeće je WOW,ružu si uzgojila iz reznice? fantastično,svaka čast!
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 15:54
Hvala, hvala!
Rose, prije nekoliko godina prolazila navečer ispred jednog kafića, gazda imao vani istu takvu ružu, otkinula jednu i kad su latice otpale piknula u zemlju....od tada je na istom mjestu i cvate cijelu godinu kao luda!
|
Objavio: bromelija
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 16:03
vrt je jako zelen, njegovan a ruže vau
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 16:11
divno monna-1
povrtnjak za desetku,kao i ostalo
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 21:55
Prekrasno, povrtnjak me se dojmio jako.  E sad mi objasni zašto imaš mreže za krastavce, jesu li to kupovne mreže i za koje se sve biljke to koristi.
------------- Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
Objavio: macak
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 22:00
Krasno
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 23:02
Hvala!
@smrcko, mreže su kupljene kod pevca, plastične, mogu se koristiti i iduće godine. Koristim ih za puzave biljke, grašak, krastavce...može i grah. Krastavci se fino penju, imaju hlada od lišća a nisu prljavi od zemlje ako padne kiša
...inače, ove godine sam grah posadila uz žičanu ogradu, iskoristim prostor, a nemoram nabavljati prutove za pentranje.
|
Datum objave: 02 Lipanj 2009 u 23:05
Hvala na informaciji i ja ću tako nešto napraviti, baš je lijepo i uredno. Mogu li i tikvice tako rasti uz mrežu? I kako usmjeravaš biljke vežeš li ih uz tu mrežu ili se same penju?
|
Objavio: Željka23
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 08:43
Stvarno lijepi vrt ,sve je savršeno...
Zanima me postupak sadnje jagode u bačvu ?
Super izgleda ,imam jednu bačvu u vrtu pa bi voljela zasaditi jagode u nju...
|
Objavio: baka
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 08:45
monna-1 napisao:
Hvala, hvala!
Rose, prije nekoliko godina prolazila navečer ispred jednog kafića, gazda imao vani istu takvu ružu, otkinula jednu i kad su latice otpale piknula u zemlju....od tada je na istom mjestu i cvate cijelu godinu kao luda! |
Ma kažu da iz ukradenih pelcera najbolje uspjeva! 
A tebi sve prekrasno  ,kao da je sve iz ukradenog 
------------- Nikad neću biti stara Riječanka.<br /><br />Stari su oni koji su barem 10 godina stariji od mene i to po cijelom svijetu!
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 08:56
monna-1 napisao:
Hvala!
@smrcko, mreže su kupljene kod pevca, plastične, mogu se koristiti i iduće godine. Koristim ih za puzave biljke, grašak, krastavce...može i grah. Krastavci se fino penju, imaju hlada od lišća a nisu prljavi od zemlje ako padne kiša
...inače, ove godine sam grah posadila uz žičanu ogradu, iskoristim prostor, a nemoram nabavljati prutove za pentranje. |
Kupila sam i ja neku plastičnu mrežu za biljke penjačice i pokušala je jučer postaviti uz jednu neravnu stijenu. Ukratko, mrežu sam skroz zapetljala, jedva sam se iz nje izvukla, ulovila sam se baš kao riba u mrežu.
Danas ću pokušati otpetljati.
Inače, kod tebe se ne zna što je ljepše, cvijetnjak ili povrtnjak
|
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 08:59
i povrtnjak i cvijeće....sve je suuuuper 
-------------
|
Objavio: maslacak7
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 12:56
sve sam pregledala i obilazila tvoj vrt...krasan je
|
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 13:28
smrcko, mogu i tikvice uz mrežu, samo je dobro i čvrsto rastegni između kolaca da nebude labava...
željka, bačvi izbij dno, izbuši rupe uokolo koliko misliž da će bit dovoljno, natrpaj zemljom, u rupe posadi jagode i na kraju gore na vrhu bačvice, zalijevaj i čekaj da dozriju ;)
...i hvala svima što ste svratili u moj vrt! 
|
Datum objave: 03 Lipanj 2009 u 15:48
hvala!
Ma kako ne bi svratili ,kada je vrt je predivan 
|
Datum objave: 04 Lipanj 2009 u 00:07
E hvala Mona , u tvom vrtu sam naučila nešto novo i jako korisno
|
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 15:46
Od danas imam novog stanvnika vrta: plumbago
dio mog cvjetnog kutka
bambus
različak
mirisna grahorica počinje cvatnju
dalija
počela sam stvarati kamenjar..
panj po kojem sam posadila sukulente
crveni lan
|
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 19:40
super ti je cvijeće....plumbago je divan a crveni lan djeluje nestvarno
a tek panj aaa 
-------------
|
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 20:37
Objavio: josipa
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 21:02
kakav koristan vrt,vidi se da si vrijedna.Ona roza ruža na ulazu mi se najviše sviđa.
|
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 22:27
Hvala cure! Panj je dosta velik, to sam našla kod susjeda, on sretan što ga se riješio, a ja sretna što mi ga je dovezao u tačkama , ...nisam ništa puno dirala po njemu, neka ostane tako prirodan, samo ga oprala vodom. Još će biti stanovnika na njemu, samo kad ih sakupim.
Kamenjar ću proširivati kako bude biljčica!
Samo neznam za plumbago, dali da ga ujesen pred zimu iskopam i stavim u posudu pa u garažu, ili može preživjeti kontinentalnu zimu??
|
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 22:34
plumbago ne podnosi minuse
evo tema o njemu : http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1374&PID=62705 - http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=1374&PID=62705
-------------
|
Datum objave: 12 Lipanj 2009 u 23:43
Hvala Iris! premjestit ću ga u posudu!
|
Datum objave: 13 Lipanj 2009 u 10:22
u povrtnjaku je nastala prava gužva...
paprika i salata
patliđani cvatu
feferoni narasli
mali krastavci
grašak
cvjetača
malina
|
Datum objave: 13 Lipanj 2009 u 10:33
Jako lijepo izgleda ,ali koliki feforoni...već su za papati ,a moji još nisu ni procvijetali.
|
Datum objave: 13 Lipanj 2009 u 10:37
koja ljepota. Nadam se da će i moja rajčica biti takva.
|
Datum objave: 13 Lipanj 2009 u 11:48
monna sve pohvale za cvjeće i povrtnjak
|
Objavio: hoya
Datum objave: 13 Lipanj 2009 u 12:34
Bit će gužva i na stolu, a ja baš volim takvu gužvu!
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
Datum objave: 23 Lipanj 2009 u 15:06
danas sam spremila nekoliko flašica krastavaca..
nemogu raditi u vrtu jer je sve mokro, ali zato mogu slikati cvijeće 
bijela dalija..
pompon dalija..
saponika..
hosta u cvatu...
crvena dalija s veeelikim cvjetovima..
stanovnici na panju su se lijepo udomili..
gladiola..
|
Datum objave: 23 Lipanj 2009 u 15:49
Predivno cvijeće...
Po kojem receptu kiseliš krastavce?
Ja ove godine prvi puta radim zimnicu ,pa bi htjela isprobati više recepata...
|
Datum objave: 23 Lipanj 2009 u 18:55
koja ljepota.
|
Datum objave: 23 Lipanj 2009 u 19:10
Željka, ja ti recept radim od oka, jer nevolim jako kisele da mi se skupljaju usta
Osim toga, dodajem biber u zrnu i vršne dijelove kima, što daje fini okus. Pomiješam i svježe cvjetače između krastavaca, i mlade mrkvice...
Ovo je jedan od recepata pa probaj:
2 l vode
1 l alkoholnog octa
6 žlica soli
5 žlica šećera
biber u zrnu.....ove se sve zajedno prokuha i ohladi prije zalijevanja bočica.
Količina je za 5 kg krastavaca.
|
Objavio: kat.rea
Datum objave: 23 Lipanj 2009 u 21:53
Lijepi vrt i povrtnjak, a monna-1 vrijedna kao i uvijek , a sve tako uredno. Panj već sada super izgleda..... ruže prekrasne.
|
Datum objave: 23 Lipanj 2009 u 23:11
Baš si ga mogla nazvati malim vrtom. To je grandiozno. Voće, povrće , cvijeće za pamćenje, tvoj mali vrt je jako "veliki".
------------- RIJEKA
|
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 00:13
Hvala ti na receptu ,kada isprobam ,javim kako je ispalo!
|
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 00:15
vauuuu,divno cvece
|
Objavio: OTOK
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 11:08
Kod tebe nahranim i dušu (cvijeće) i tijelo (povrće)
|
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 13:45
Hvala cure! Konačno je sunčano, samo da se vlaga osuši, strašno je sparno poslije ovih kiša, pa onda na posao u vrti i povrtnjak! 
|
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 13:56
kod mene je malo pre bio pljusak,sad ugrijalo,jadne biljke:(
|
Objavio: Anaida
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 14:24
Ljepota u tvom vrtu...
------------- "Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca." P.Bosmans
|
Objavio: hoya
Datum objave: 24 Lipanj 2009 u 19:32
Koje gladiole !!!!! Moje imaju samo list i baš sam ljubomorna, e ....
------------- Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|