Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :)
Web: Cvijet.info
Kategorija: Vrt - Forum o vrtovima
Ime foruma: Moj vrt u slikama
Opis foruma: Pogled u moj, tvoj i Vaš vrt, kroz slike...
URL: http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=7273
Datum ispisa: 01 Srpanj 2025 u 19:09 Verzija softvera: Web Wiz Forums 10.15 - http://www.webwizforums.com
Tema: Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :)
Objavio: drazana
Tema: Zelim da na proljece moj vrt procvjeta :)
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 22:57
Dobro vece drage moje obozavateljke cvijeca. Evo mene nove medju vama, mada se ja vec danima vrtim po vasim temama, studiram ih, gledam, divim se, pa tako sve opet iz pocetka. Ovo sto cu za pocetak napisati vec sam sve ispricala jednoj forumasici (Free), te me je ona posavjetovala da otvorim jednu temicu jer mi je potrebna veeelika savjetodavna pomoc iskusnih forumasica. Njoj sam vec ispricala o cemu se radi, ali sad cu morati jos jednom, skracenom verzijom. U glavnom, radi se o tome da sam dobila jednu kucu "na cuvanje" :)..kuca manje-vise..ali ona ima veeeliko dvoriste, sa veeelikim dijelom za cvijecnjake, i jos vecim prelijepim travnjakom sa nekih 10-ak posadjenih vockica....Cijeli zivot sam zivjela u stambenim zgradama, stanovi nekad veci, nekad manji, ali uvijek puni cvijeca, a uvijek mastala o vanjskim cvijetnjacima. Sad mi se zelja ostvarila, ali sam se bukvalno pogubila, nemam pojma odakle da pocnem :)...zato mi treba vasa pomoc...Za pocetak bih zeljela vase savjete, bar sto se tice toga, sta odabrati i kupiti od sadnica , lukovica, sjemena i svega sto se moze u jesen spremiti i posaditi, sto direktno vani, sto pripremati u zatvorenom....Nadam se da nisam bila bas mnogo opsirna..to je u najkracim crtama...A ako jesam, oprostite... .... ...Bozeeee, hocu li sad izabrati pravi Font, nece mi slova valjda ispasti kao zrno pasulja
------------- Svi cvjetovi buducnosti su u sjemenu sadasnjosti
|
Odgovori:
Objavio: bebolina
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:08
Dobro nam došla u cvjetno društvo
Drago mi je da ti se ostvario dugo sanjani san i daćeš od dvorišta napraviti svoje željeno cvjetno carstvo!
Prvo što trebaš napraviti je uzeti fotić i sve nam poslikati, tada ćemo ti moći nešto savjetovati, vjerovatno i ponuditi nešto biljaka iz svojih kolekcija.
-------------
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
Objavio: Monna
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:19
mozda si jedino trebala temu otvoriti u "moj vrt u slikama" tako da bude zajedno sa svim vrtovima....ja recimo svaki dn pregledam vecinu vrtova, sto se novoga pisalo...i tako...bojim se da ce se ovdje izgubiti smisao onoga sto trazis....
u svakom slucaju nase forumasice su cudo....savjeta uvijek predobrih i originalnih ideja....
------------- pozdrav iz Zlatne doline
|
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:22
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:25
Bebolina...spasila si me bruke "slovo na slovo"
|
Objavio: monstera
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:25
Isto kao i ja! Ne znam u čije je dvorište Bebi zalutala ,ali ja sam zalutala u njeno, nije li tako Bebi?
-------------
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
|
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:27
Objavio: 11111
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:28
------------- što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:41
Ahahaha Monna, pa tako ce biti i samnom, cuj Moj vrt u slikama, "aj' ga bre nadji od prve"...
|
Objavio: zribal
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:42
Nisi zalutala dražana, na pravom si mjestu i dobro nam došla. Cure su dobro sugerirale presleljenje u Moj vrt u slikama jer ćeš tamo biti lakše uočena. Ja sam na forumu već godinu dana i skoro svaki dan, ali negdje tamo među novim vrtovima, lijena sam za napisati adminu da i mene preseli, ali uskoro ću.
Ostani dugo u ovom zaista iznimnom društvu ljubitelja cvijeća.
------------- Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
Datum objave: 05 Studeni 2012 u 23:46
Zribal, hvala ti...pa ja odavde ne mrdam vise nikud...ovo je raj
|
Objavio: natalija
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 05:07
drazana dobro nam dosla,
moje mišljenje je da se slobodno možeš pogubiti sa biljkama - što se tiče uređenja vrta
ja stalno gubim glavu i ne mogu odoliti skoro ničemu pa imam svaštaru, ali kakva je, takva je, moja je i volim je
mislim da je sad nabitnije iz kojeg si kraja - zbog podneblja, klime i biljaka koje mogu opstati u tvom vrtu zimi ili ljeti
pogledaš malo po vrtovima i slikama forumaša ili na webu, brzo ćeš naći biljke koje ti se sviđaju, a sigurno i stil kojem težiš
poslije alat u ruke i navali
-------------
|
Objavio: dijana7566
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 07:41
Dobro nam došla ! Gubljenje po forumu-ništa neobično. Večina se pogubi ,neki više neki manje, kad tu zaista ima svega zanimljivog. Cijela zima je pred tobom pa ćeš polako sva pregledati, savjetovati se s pametnim glavama, a onda na proljeće sve će ti procvasti. Bilo bi zgodno kako kaže natalija da naznačiš iz kog si kraja i možda da staviš slikicu vrta.
------------- Pozdrav iz Osijeka
|
Objavio: Andina
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 07:49
Lijep ti pozdrav, Drazana, i dobro nam došla! Napokon netko kome i ja mogu udijeliti pokoji savjet. Naime, prije samo godinu dana bila sam u istoj situaciji kao ti sada, s tim da, za razliku od tebe, nisam imala pojma o uzgajanju cvijeća. Zahvaljujući dobrim ljudima na ovom forumu, puno sam naučila i puno biljčica razmijenila.   Moj prvi savjet ti je da dobro pripremiš zemlju. Ono što ja nisam učinila sa svojim učenicima (uređujem školski vrt), a trebala sam, je to da nisam uništila sav korov prilikom jesenskog štihanja. Zato sad muku mučim s plijevljenjem. Dakle: 1. Napravi skicu kako želiš da ti izgleda cvijetnjak. Isplaniraj stazice tako da što lakše dođeš do gredica, tj. da što manje hodaš po gredicama prilikom rada u vrtu. Dobro bi bilo napraviti stazice što prije kako ne bi morala premještati cvijeće ili ga kasnije pogaziti kod izrade stazica. 2. Preštihaj dio na kojemu želiš posaditi cvijeće (ne treba to odmah biti cijeli vrt) i počupaj sav korov. 3. Dodaj gnojivo, najbolje stajsko, a ako nemaš, dobro bi bilo kupiti prirodno kokošje gnojivo već pripremljeno za vrtove. Ako ti je zemlja teška, glinasta, možeš je razrahliti dodavanjem pijeska, a plodnost joj poboljšati dodavanjem komposta (pazi gdje ga nabavljaš da ne bi bio pun sjemenja korova). 4. Imaš li gdje kakvu smreku ili bor, vjerojatno je ispod njega tlo kiselo pa to možeš iskoristiti za uzgoj hortenzija, rododendrona, kamelija... 5. Provjeri koliko je vremena vrt (ili budući cvjetnjak) na suncu, kolika je izloženost vjetrovima i padalinama. Prema tome ćeš birati koje će cvijeće tu najbolje uspijevati. 6. Nakon pripreme tla, ako to učiniš otprilike u sljedeća dva tjedna i ako ne bude smrzavanja, još uvijek možeš posaditi lukovice proljetnica kao što su zumbuli, tulipani, presličice, narcisi. Sadiš ih u skupinama na dubinu trostruku od njihove visine. 7. Jesen je vrijeme za sadnju ukrasnih grmova i stabala pa razmisli i o tome. Bitno je da sve posadiš prije smrzavanja tla da bi se biljčice lijepo ukorijenile. Za sada toliko od mene. Želim ti lijep vrt i u njemu puno rskošnog cvjetnog šarenila.
------------- “Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”. Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
|
Objavio: anđelkad
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 07:49
Dobro došla i od mene Slobodno se pogubi koliko god ti volja i nemoj da te to brine.Neke biljke će ti uspiti neke neće ali bože moj....desi se to i iskusnijima.U tome jeste čar da otkrivaš i kombiniraš a u vrtu hvala bogu to možeš stalno. Ma vidićeš ti a i mi kako će na proliće biti lip i rascvitan!
|
Objavio: Camellia
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 08:06
Dobro nam došla Dražana.Mislim da ti je ta početak Andina sve napisala što trebaš napraviti.Zima je duga i imat ćeš dovoljno vremena ,uz našu pomoć,izabrati i mjesto i biljke na kojem ćeš saditi.Slatke muke su te naše biljke.
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 08:54
natalija napisao:
drazana dobro nam dosla, moje mišljenje je da se slobodno možeš pogubiti sa biljkama - što se tiče uređenja vrtaja stalno gubim glavu i ne mogu odoliti skoro ničemu pa imam svaštaru, ali kakva je, takva je, moja je i volim jemislim da je sad nabitnije iz kojeg si kraja - zbog podneblja, klime i biljaka koje mogu opstati u tvom vrtu zimi ili ljetipogledaš malo po vrtovima i slikama forumaša ili na webu, brzo ćeš naći biljke koje ti se sviđaju, a sigurno i stil kojem težišposlije alat u ruke i navali
|
baš tako ... odakle si Dražena?
------------- što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
Objavio: aralija
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 10:45
Dobro došla drazena, nesnalaženje na forumu u početku nije samo tvoja boljka, eto i ja sam na početku stavljala sličice u tuđe teme i na prvoj mojoj stranici se izvinila, ali vidim da ovjedje izvinjenja ne trebaju jer svi smo tolerantni i prihvaćamo slučnosti i različitosti svih. A što se tiče vrta baš si sretnica što si ga dobila, a Andina je rekla većinu ali ti ćeš najbolje sama osmisliti svoj vrt jer svatko ima u sebi neku žicu ili osobnost kako hoćeš, i po tome ga slaže i uređuje, (neko voli minimalizam, netko šarenilo, netko šblone) . Mi smo tu da savjetujemo u smislu može li opstati u tvojoj klimi, koliko vode treba, prehrane i sl. naravno i pomoć u biljkama. Još jednom dobro došla u klub cvjetoljubaca
------------- Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
Objavio: Mari,5510
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 16:01
dobrodošla
|
Objavio: kamenjar
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 16:29
i od mene dobro dosla ,želim ti da sljedece proljece uzivas u svom rascvjetanom vrtu
------------- pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 16:35
Jos jednom hvala svima na dobrodoslici (dobro je meni rekla Free, da ste sve divne i krasne, i zeljne pruzanja pomoci) Da bih napravila sve sto zelim trebat ce mi itekako vasa pomoc. Znam da mi je prvo sto moram da poslikam ovaj svoj prostor oko kuce, danas nisam stigla a i kisa lije kao iz kabla...to cu uraditi vec sutra. Andina mi je dala svoje sugestije da prvo sto moram je da u narednom periodu pripremam povrsine, samo sto nemam cijelu zimu ispred sebe, jer kada padne snijeg (kao prosle zime) nista se nece moci. Pitale ste me odakle sam. Izmedju Laktasa i Banja Luke, i daaa, sunce je na osnovnim povrsinama bukvalno po cijeli dan. Evo ga, mislim da imam dvije slicice koje je malocas sin napravio pa cete vidjeti o cemu se radi, mada ja licno planiram ove retke oko staza znatno prisiriti i napraviti na ova dva travnjaka ispred balkona dva ostrvceta, a sta i kada posaditi to cete mi vi reci. Inace ovdje gdje je prekopano prije par dana sam pocupala kadifice, nocne frajle i pijetlove kreste (bilo ih je u izobilju) Dosta tulipana je ostalo u zemlji, a ove "borice ili kako se vec zovu" ispod balkona cu da pocupam, nije im tu nikako mjesto...evo sin mi je napravio dvije slicice pa cete da vidite otprilike o cemu se radi.....eeeeeeeeeee, sad treba da ih postavim AJOOOJJJJJ
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 16:38
Hvala Kamenjar, nadam se da cu uzivati, ali tesko da cu ovu pustos oko sebe bas oziviti u jednom potezu, ali uz vasu malu pomoc oko savjeta mozda nesto i uradim :)
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 17:01
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/moja_pusta_okucnica/51999.aspx">
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 17:02
Evo je...ali JEDVA :) :) :0
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 17:19
http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/slike_od_clanova/evo_je_i_druga___/52002.aspx">
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 17:33
ovdje se moža napraviti čudo...na godinu u ovo vrime ti ćeš uživati...ja bi uz jedan dio one žičane ograde stavila indijsku kanu...visoka je oko 1,5 m i još dan danas cvijeta...a ja je iman pa ti je mogu nekako na proljeće poslati... a i dođem ja u Banja luku u samostan kod jedne prijateljice časne sestre..možda se i vidimo
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 17:44
11111...ma ljubim ja tebe, a da znas da sam vec razgledala po sjemenarama za gomolje kanne i za mocvarca, on mi je takodje prekrasan, za kannu kazu da je jos rano da bude u prodaji...Kad god te put nanese u Banja Luku slobodno se javi, naravno bez obaveza....trebam se ja bas napatiti da nesto stvorim od ove pustosi..polako, ima vremena....mnogo ti hvala
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 17:55
Nije to pustoš već ljepota koja će se oplemeniti s vremenom i onda će biti cure i dečki (da njih ne zaboravim jer ih ima ovdje na forumu dosta) imam višak biljkica što s njima, kome da pošaljem još jednom sretno došla u oazu mira i zadovoljstva 
------------- Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 18:13
Jooj Aralija...kad ce toooo biti, ali da ce biti, bice
|
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 18:39
Hoće , hoće vrlo brzo vidjet ćeš
|
Objavio: milica7
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 19:10
Dražana, dobro došla i uživaj na ovim stranicama zajedno s nama. Svi smo jednom bili početnici pa polako učimo....
------------- Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
Objavio: zribal
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 19:25
Ovo je prekrasna parcela i lijepa kuća, može se napraviti čudo. Kako ništa nije zapušteno ja ti predlažem da ti žurno odeš u sjemenarnu i kupiš lukovice tulipana,narcisa, zumbula, šafrana, presličica i dr. jesenske lukovice koje će te obradovati u rano proljeće. Sad ti je pokasno za ozbiljnije planiranje dugoročnih gredica, zato imaš cijelu zimu, a sve navedene lukoice možeš izvaditi u lipnju pa ih ponovo u rujnu zasaditi. Tako ćeš ujedno i sama sei razmnožiti lukovice. Meni je bilo jako važno da me u proljeće obraduje šarenilo i bila sam sretna ko malo dijete. Sretno
------------- Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
Objavio: dadinica
Datum objave: 06 Studeni 2012 u 23:59
Dobro nam došla i sretan ti posao!
Ovo je prekrasna okućnica koju ćeš pretvoriti u svoju cvjetnu bajku. Već nagodinu u ovo doba će sve biti za ne prepoznati.
------------- Pozdravi iz Baranje!
|
Objavio: natalija
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 05:43
stvarno ima potencijala, meni su odmah pali na pamet božuri i njihova raskošna cvatnja u proljeće, a pošto sam ja ipak uz obalu, mislim da bi mogla ubaciti i koju lavandu, ako mogu u zagorskim bregima, zašto ne bi i kod tebe, bar probati i kadulja, naravno, ako ti se sviđa kako te biljke izgledaju
a tek trave i razne trajnice prekrivačice tla... sedumi...
evo vidiš, ja sam se već raspametila 
mi ćemo davati porijedloge, a ti guglaj biljke pa skiciraj sebi u glavi ili na papiru, kako bi to moglo izgledati
-------------
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 08:19
dražena....ja san ovog proljeća bila u Banja luci i baš mi je božur pao u oko....vidila sam prekrasne božure... a zapeja mi je za oko jer ga ja neman
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 08:56
Hvala jos jednom na dobrodoslici...ma da 11111, jako puno bozura ima na ovom podrucju i bas se lijepo razrastu...imam ga vec na popisu za nabavku (haha, evo nekoliko velikih grmova bas preko puta kod komsije)
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 08:58
Natalija, ponegdje sam znala naici na lavandu, nije bas nesto impozantna, ali vjerovatno nije ni njegovana....pokusat cu ja sve sto mi padne na pamet i do cega dodjem...hvalaaaa
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 08:59
vidila san tamo i puno vrtova ograđeni sa zimzelenim biljkama ...čempresi,ukrasni grmovi......evo slike koju san slikala baš u Banja lucu sa samostanskog prozora gdje san spavala
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/moje_cvijece/44443.aspx">
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 09:35
Da, Banja Luka je uvijek bila poznata po mnooogo zelenisa, jako puno privatnih imanja je ogradjeno BAS ovako....krasno
|
Objavio: Free
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 09:48
Andina napisao:
Lijep ti pozdrav, Drazana, i dobro nam došla! Napokon netko kome i ja mogu udijeliti pokoji savjet. Naime, prije samo godinu dana bila sam u istoj situaciji kao ti sada, s tim da, za razliku od tebe, nisam imala pojma o uzgajanju cvijeća. Zahvaljujući dobrim ljudima na ovom forumu, puno sam naučila i puno biljčica razmijenila.   Moj prvi savjet ti je da dobro pripremiš zemlju. Ono što ja nisam učinila sa svojim učenicima (uređujem školski vrt), a trebala sam, je to da nisam uništila sav korov prilikom jesenskog štihanja. Zato sad muku mučim s plijevljenjem. Dakle: 1. Napravi skicu kako želiš da ti izgleda cvijetnjak. Isplaniraj stazice tako da što lakše dođeš do gredica, tj. da što manje hodaš po gredicama prilikom rada u vrtu. Dobro bi bilo napraviti stazice što prije kako ne bi morala premještati cvijeće ili ga kasnije pogaziti kod izrade stazica. 2. Preštihaj dio na kojemu želiš posaditi cvijeće (ne treba to odmah biti cijeli vrt) i počupaj sav korov. 3. Dodaj gnojivo, najbolje stajsko, a ako nemaš, dobro bi bilo kupiti prirodno kokošje gnojivo već pripremljeno za vrtove. Ako ti je zemlja teška, glinasta, možeš je razrahliti dodavanjem pijeska, a plodnost joj poboljšati dodavanjem komposta (pazi gdje ga nabavljaš da ne bi bio pun sjemenja korova). 4. Imaš li gdje kakvu smreku ili bor, vjerojatno je ispod njega tlo kiselo pa to možeš iskoristiti za uzgoj hortenzija, rododendrona, kamelija... 5. Provjeri koliko je vremena vrt (ili budući cvjetnjak) na suncu, kolika je izloženost vjetrovima i padalinama. Prema tome ćeš birati koje će cvijeće tu najbolje uspijevati. 6. Nakon pripreme tla, ako to učiniš otprilike u sljedeća dva tjedna i ako ne bude smrzavanja, još uvijek možeš posaditi lukovice proljetnica kao što su zumbuli, tulipani, presličice, narcisi. Sadiš ih u skupinama na dubinu trostruku od njihove visine. 7. Jesen je vrijeme za sadnju ukrasnih grmova i stabala pa razmisli i o tome. Bitno je da sve posadiš prije smrzavanja tla da bi se biljčice lijepo ukorijenile. Za sada toliko od mene. Želim ti lijep vrt i u njemu puno rskošnog cvjetnog šarenila.
|
Mila moja, želim ti dobrodošlicu na tvojoj temici !! Drago mi je da si krenula pravim putem a cure će te pokušavati vratiti na pravi put ako skreneš ili te povede zeleni zov u bespuća vrtlarenja !! (Iako su ta zelena bespuća vrtlarenja jako privlačna duši a i potrebna !) Andina ti je dala dobar plan, a sretna sam kaj sam te i ja usmjeravala istim putem !! Žao mi je da nisi bliže pa da ti se pridružim u nezaobilaznim fizičkim radovima, ja i lopata i motika se jako rado družimo!
A još mi je draže, u što nisam ni sumnjala, poznajući ih, da će se pridružiti forumašice sa idejama i prijedlozima !
A želim ti da u proljeće bude cvjetno, bar upola kao što želiš, a do sljedečeg je 100 posto biti i cvjetnije nego što si željela !!

------------- Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 10:05
Free, nemas pojma koliko sam sretna sto sam vam se pridruzila, a da si bila u pravu govori sve ovo iznad....ma vi ste svi skupa vise nego divni ljudi...I ja se nadam da cu nesto napraviti, bar dio od onoga sto zelim. sa motikama sam do sada bila na "vi"...ali vec cemo se mi upoznati. Hvala ti jos jednom na uputama na pravi put....pa vidi koliko mi se vas javilo samo za jedan dan. Bit cu ja vama ponekad dosadna, cekaj samo kad ja KRENEM, ovo do sada su samo jos uvijek mastanja i zelje....veliko ti hvala jos jednom, draga moja Free
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 10:47
Ovaj smajlić sve govori !! Prvo pograbljaj lišće , možeš se kad je na hrpi i malo povaljati po njemu, nije te briga kaj će susjedi reči ,ako te vide-kaži im da moraš vidjeti kako VRT DIŠE!! Onda, il na papir il u glavi, napravi skicu kako želiš da približno nešto izgleda (gredice i otoci-ne zaboravi, sve u životu...mijena jest!) pa nakon upoznavanja s gospođom Lopatom, obaviš kaj moraš !! A onda, na sađenje !! Da te ne uhvati !!! Bez obzira kaj češ koji dan napraviti, na kraju dana ćeš jako uživati, (umorna-to je najslađe!) u rezultatima svog rada ! A mi te ...pratimo !!
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 14:45
Haha, pa znas Free, sto se tice , u mom dvoristu s prednje strane nema niti jedno stablo, a ja svaki dan za sta su kriva dva veelika oraha od komsije preko puta. Znas ja nemam MM, a komsija se zove isto kao ti FREE... , a bas slatko izgleda, tako daaaaa.....mogao bi on doci i pokupiti svoje lisce, sta kazes, da se ja malo "kobajagi" naljutim?
|
Objavio: Glikica
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 17:53
Dražana, dobro došla u naše cvjetno društvo ! Vidim da si već primjetila da su cure (neka mi oproste na izrazu) lude za cvijećem i biljkama općenito ! Imaš jako dobar potencijal za napraviti ovozemaljski raj , a i savjeti ti neće nedostajati. Ja neću, i ja sam relatvno početnik. Samo da ti napomenem, obavezno moraš opravdati povjerenje koje ti je naša Free ukazala i pozvala te u naše društvo, jer ona ti je opasna, samo da znaš . Ma ipak, samo jedan savjet od mene: nemoj ponoviti moju grešku i saditi sve redom što ti dođe pod ruku. Mislim da ti je Zribal dobro rekla, posadi sad lukovice da ti na proljeće zablistaju, a tijekom zime si pregledavaj vrtove na ovom CIF- u i smisli što ti odgovara, tebi po ukusu i podneblju u kojem živiš. Tj, za slijedeću sezonu imaš fore smisliti što ti odgovara. Uživaj !!!
------------- ...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 18:09
Glikić hvala ti na dobrodoslici, vec sam par puta napomenula da ste mi sve divne i krasne, vesele i raspolozene, uvijek tu da se pohvale svojim dostignucem, ali nimalo manje spremne podijeliti savjet...hahaha, potpuno suprotno kuharima od kojih za milog Boga ne mozes dobiti neki recept.... Sto se tice Free, ma necu je iznevjeriti, pa prvoj sam se njoj i javila, taman posla :)...Tvoj savjet cu poslusati, bar na pocetku, inace ni u zivotu ne volim nered, tako da cu se potruditi da napravim ono sto mi je godinama u glavi, a nisam imala ono osnovno da to sprovedem u djelo. e sad jedino sto to necu moci odmah prve godine jer, priznat ces da su povrsine ogromne i treba to popuniti. Ono ispred kuce sto se vidi je samo jedan mali dio, ali glavni, do ulice je...iza ima jos 5 puta vise golog prostora..ali polako, sve cu ja to MIC po MIC, sto bi se reklo ovdje kod nas...Danas sam kupila nekih 40-ak lukovica, sutra krecem sa kopanjem...Hvala ti jos jednom na posjeti 
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 18:30
drazana napisao:
Haha, pa znas Free, sto se tice , u mom dvoristu s prednje strane nema niti jedno stablo, a ja svaki dan za sta su kriva dva veelika oraha od komsije preko puta. Znas ja nemam MM, a komsija se zove isto kao ti FREE... , a bas slatko izgleda, tako daaaaa.....mogao bi on doci i pokupiti svoje lisce, sta kazes, da se ja malo "kobajagi" naljutim?
| A što se čeka?! Šarmiraj ga odma ženo!
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 18:32
http://www.cvijet.info/slike_cvijeca/slike_od_clanova/ovako_ja_sanjam/52079.aspx">
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 18:34
Ajooooj, pa gdje mi je tekst za ovu slicicu ???? Rekla sam da ja ovako sanjam... Andjelka, zaboravila sam ja kako se to radi  ...jel' ovako?
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 18:38
Anđelka, jesi vidila ovu malu ? Tek došla, još ništa nije posadila, a već je vidila komšiju, ccc.... .
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 18:47
Znala sam da me slede kritike, a sta cu kad se stalno vrti tamo preko puta...evo necu vise niti jednu progovoriti dok nesto ne posadim..(sutra sadim tulipane)samo da ne bude a komsija to vidi
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 19:16
Ženo, jesi li ti ćula za prvu pomoć, ako se i to dogodi ?? A tko će ti je prvi pružiti do susjed ili susjeda ?? A ova slikica kaj si je stavila ........

........je prelijepa ali zato sam ti i napisala :da te ne povede ili zavede zov vrtlarenja, pa se onda pretjera, nakrca, kak sam ja napravila više puta ! Al samo tako možeš znati koliko visoko ili široko mjesto treba neka biljčica pa ih lijepo seliš nekoliko puta, dok slika nije onakva kakvu si željela !!!....
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 19:23
Free, jeste ova slikica je prelijepa..to ce mi biti KROJ za radove na proljece, jedino ce mi trebati pomoc, ne mogu sve da raspoznam (za nabavku) a tako nesto moram uraditi...Za nanijeti novu zemlju..eeeee, to ce morati neka muska snaga
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 20:40
drazana napisao:
Ajooooj, pa gdje mi je tekst za ovu slicicu ???? Rekla sam da ja ovako sanjam... Andjelka, zaboravila sam ja kako se to radi  ...jel' ovako?
| Jadna mala zaboravila je!?
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 20:45
Glikica napisao:
Anđelka, jesi vidila ovu malu ? Tek došla, još ništa nije posadila, a već je vidila komšiju, ccc.... .
| Ma vidiš ti to ženo ha?A kao sadila bi tulipane?...... aha moš mislit.....
|
Datum objave: 07 Studeni 2012 u 20:55
Hahahaha, e bas ste mi neke drugarice ..evo necu vise ni pisnuti ...casna rijec ...pa neka jadna sama kopam , a vidjele ste koliko me posla ceka
|
Datum objave: 08 Studeni 2012 u 14:10
Samo ti počni kopati, susjed će proviriti preko ograde, a ti malo jauči, malo protegni leđa, možda ti susjed pomogne kad vidi koliko se ti mučiš !! A i moraš razvijati dobrosusjedske odnose !! Jel i susjed solo ? Pa kavicu morate i onako popiti !
Samo ti budi vrijedna, a mi te pratimo, pa znaš da je ovo gore sve bila šala, sve se volimo zezati i rad okrenut na šalu !!
|
Datum objave: 08 Studeni 2012 u 15:25
Draga Free, bez smijeha i sale ni zivot nicemu ne vrijedi...to je moja parola, a komso ce morati doci bar svoj list od oraha da pokupi. Je solo je, zato sam i rekla da je tvoj imenjak Free-Sloboda..a ko zna zbog cega je solo !!!
|
Datum objave: 09 Studeni 2012 u 11:03
. Je solo je, zato sam i rekla da je tvoj imenjak Free-Sloboda..a ko zna zbog cega je solo !!!
[/QUOTE napisao:
Ajde,ajde u akciju.Lipo pripremi dvoje grablje,skuvaj kavu i zovi susjeda na kavu i grabljanje lišća a usput ga ispovidiš sve što te zanima.Što prije pokupiš lišće i pripremiš zemlju to ć |
Ajde,ajde u akciju.Lipo pripremi dvoje grablje,skuvaj kavu i zovi susjeda na kavu i grabljanje lišća a usput ga ispovidiš sve što te zanima.Što prije pokupiš lišće i pripremiš zemlju to će prije lukovice bit u zemlji
|
Datum objave: 09 Studeni 2012 u 11:13
Eh moja Andjee..tesko, ali sutra mi komso definitivno ide na "ispit", ne radim sutra u firmi pa planiram dan provesti vani, izvjestaj stize
|
Objavio: blue sky
Datum objave: 09 Studeni 2012 u 17:54
Dobro došla ...Prostora imaš i što je najvažnije volje imaš sve drugo se polako nadograđuje
|
Datum objave: 09 Studeni 2012 u 19:54
Hvala Blue sky....dugo sam samo mastala o ovakvom prostotu i okucnici...necu moci sve odjednom sto sam pozeljela ali polako, mic po mic i sve ce da procvjeta
|
Datum objave: 12 Studeni 2012 u 16:23
drazana napisao:
Eh moja Andjee..tesko, ali sutra mi komso definitivno ide na "ispit", ne radim sutra u firmi pa planiram dan provesti vani, izvjestaj stize
|
gosp.Solo je od 9.11. na ispitu, a ni ispitivačica se ne javlja s rezultatima ispita !!! Ili su obadvoje na kućnoj njezi !!
|
Datum objave: 12 Studeni 2012 u 16:33
Aj aaj aaaj....upravo se htjedoh javiti, ali me zanese razgledanje vasih vrtova, uvijek i iznova imam sta za vidjeti. Dakle, gosp. Solo je pao na ispitu. Dva dana sam samo kopala i raznosila zemlju po dvoristu...sama , zuljeve nabila na oba dlana, i nista osim "dobar dan komsinice"i jednog pitanja (hoce li se gazda ljutiti sto mu prekopavam travnjak)...Ma bas me briga, ja sam uzivala sama planirajuci kako ce to sve skupa da izgleda sledece ljeto, a mislim da ce se imati sta vidjeti, pa ja se vec zaljubila u golo ostrvce
|
Datum objave: 12 Studeni 2012 u 16:42
Gdin. Solo baš nije zainteresiran za motiku
|
Datum objave: 12 Studeni 2012 u 16:47
Aralija, u pravu si, nije definitivno, cuvat cu ga za popravke kosilice (izgleda da samo to umije)...isprobano proljetos 
|
Datum objave: 12 Studeni 2012 u 21:50
Gospon Solo vidio snažnu i strašnu ženu pa se prepo. Jadnik ! Daj ti nešto poslikaj, bilo šta, makar i kolica sa zemljom, rupe za lukovice, šta god .
|
Datum objave: 13 Studeni 2012 u 20:26
Bice slikica Glikice , samo da se dokopam aparatica, moj stari aparat se napis djusa i nece vise da skljoca. A nema se sta za vidjeti. Samo sam prekopala malo gredice duz staza i formirala jedno srednje ostrvce, planiram ici u sumu po malo bolje zemlje, ova moja mi se cini mnogo teska i zuta je vise nego smedja. Jedino konkretno sto sam uradila to je da sam na 4 mjesta ubacila po 10-ak lukovica tulipana. Necu se mnogo trositi na jesenje lukovice jer cu morati dosta toga kupiti od sjemenja i gomolja za proljetnu sadnju jer mi je povrsina sa sadnju zaista dosta velika. Zamislila sam ja vec u svojoj glavi sve...Kad ja krenem sa slikicama ima da vam pozli
|
|