Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj mali vrt (monna)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj mali vrt (monna)

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 7>
Korisnik
Poruka
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2008 u 22:57
Rajčice su ti stvarno prekrasne Clap 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2008 u 21:53
monna sve je super, lubenice sam i ja stavila iz vrećice, ali kako su u mom vrtu jako hladne noći sumnjam da će biti.
Predivan je i pomidor, ista stvar moji su još ful zeleni.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2598
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 18:12
Mala ukrasna tikvica, sakrila se ispod lišća

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2008 u 22:52
Izgleda kao balončić, tko zna kakve će biti boje kad dozrije.
Obožavam ukrasne tikvice i velike i male.
RIJEKA

Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 09:36
Ovako je jučer predveče izgledalo poslije kiše (pogled iz vrta na obližnji šumarak).

Ovo je tužna vrba ispred kuće, prelijepa mi je, stara je oko 30-tak god.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 11:06
Uopće ne izgleda tužno, a vjerujem da i tebe uveseljava.
RIJEKA

Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 11:14
U pravu si,prelepa ti je zalosna vrba,uvek sam zelela da je imam.Mozda jednog dana.
Svidja mi se tvoja ograda!Trebali bi promeniti nasu staru ali meni ne bi odgovarala ta bela boja.A opet mislim kad bi se ofarbalo u drugu farbu da to ne bi bilo tako divno.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Srpanj 2008 u 22:48
I moja je želja imati jednom žalosnu vrbu. Za sad imam "noru" vrbu, ali i tužda bu definitivno jednog dana u mom dvorištu.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 09:59
Silvek, ako hoćeš pošaljem ti grane tužne vrbe, vjerujem da će se primiti, vrba kao vrba.... ja tražim onu frčkavu (jel* to nora vrba???)!
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 16:39
Da, to je nora vrba, tak ju ja zovem (radi tih frčkavih grana). Bumo na jesen trampile grančicesmile198
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2008 u 20:52
suuuuuuppeeeerrr!!!!
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 08:47
Vrba je največa i samim time bi najočitija trebala biti.No ja sam prvo vidjela ono malo čupavo kaj ti visi  ispod krova.Ajme medeni jeHug
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 08:49
A htjela sam ti reći da i za mene pokupiš malčice sjemena od "volovskog srčeka"Wink(zbunio me ovaj tvoj "čupavac" visećiLOL)
Na vrh
ammmikulic View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 58
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ammmikulic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 09:07
vau vrt ti je predivan i dvoriste ti je odlicno!svida mi se!sve odise nekak posebno i vidi se po slikama da je dano puno truda i ljubavi a svi znamo da je to jako bitno!svaka cast i primi sve pohvale!
cao!Clap
Ana Marija
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 21:38
Shasha, zapisano za sjemenke, javim ti kad sakupim dovoljno! Onaj mali čupavac visi ispod krova na bunaru, kaže da mu je tamo dobro Hier%20klicken!

...hvala na komplimentu ammmikulic, trudim se urediti sve sa uživanjem!
Na vrh
bergenia View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2776
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bergenia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 21:51
Nema čega nema u tvom vrtu! Bravo za vrijednu monnu-1!ClapClapClapClapClap
Na vrh
andrea01 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5238
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje andrea01 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2008 u 22:22
Mona, predivne slike! A meni zapele one grablje ispred pogleda na šumarak na prvoj slici! Wink Jesi li ih kako ukrasila?
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2008 u 09:20
Nisam ih još ukrasila, stoje iza da nikome ne smetaju. Koristio ih je davno moj djed, nismo poslije znali kuda s njima i tako ostale...već ću ja nešto smisliti Wink
Na vrh
mali gogo View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 780
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali gogo Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2008 u 10:09

Imaš baš lijep vrt. Lubenice dobro napreduju? Moje su nekako spržene onim strašnim vrućinama, no možda se ipak oporave nakon ove kiše. Kakav je ono grah, ludilo? Koliko su mu dugačke mahune? Gdje si nabavila sjeme za to čudo od graha?

Ograda ti je divna, bijela a u zelenilu. Odlično se uklapa. Dobijem želju odmah nešto pofarbat u bijelo. Jel ju kiša jako isprlja, kako stojiš s tim? Moraš li često prati ogradu?
Namjeravam napravit sjenicu u vrtu pa sam ju mislio obojat u bijelo. Jedino me brine da će ju kiša jako isprljat pa da neće izgledat baš lijepo.

Žalosna vrba se, kao i sve vrbe, odlično razmnožava reznicama. Vrbe su pravi majstori kad je zakorjenjivanje u pitanju. Šibe joj sadrže salicilnu kiselinu (Salix=vrba) i još neke spojeve koji se koriste kao "hormoni" za ožiljavanje.
Postoji i narodni "hormon" koji se spravlja od isjeckanih grančica vrbe namočenih u vodu. Reznice se neko vrijeme drže u toj otopini i tek onda zabadaju u zemlju.

Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
Na vrh
monna-1 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monna-1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Rujan 2008 u 11:07
Mali gogo, lubenice smo već pojeli, nisu bile velike ali bile su fine!

Ono ti je "baš ludi grah", mahune narastu jako duge i super su kad se spreme za jelo dok su još zelene, sjemenki nebude puno ako ga se ostavi da dozrije, ako ti treba javi!

što se tiče ograde, jako sam zadovoljna, nije od drveta nego od neke tvrde smjese obložene aluminijem i zalivene u plastiku, tako da se jako lako pere ako se zaprlja. Inače, još je kiša nije isprljala jer nije odmah blizi travnjaka!

Sorry na čekanju na odgovor, dugo me nije bilo, ali evo, stigla sam!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 7>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.