Moj mali vrt (monna) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 7> |
Korisnik | |
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Rajčice su ti stvarno prekrasne
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
monna sve je super, lubenice sam i ja stavila iz vrećice, ali kako su u mom vrtu jako hladne noći sumnjam da će biti.
Predivan je i pomidor, ista stvar moji su još ful zeleni.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Mala ukrasna tikvica, sakrila se ispod lišća
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Izgleda kao balončić, tko zna kakve će biti boje kad dozrije.
Obožavam ukrasne tikvice i velike i male.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Ovako je jučer predveče izgledalo poslije kiše (pogled iz vrta na obližnji šumarak).
![]() ![]() Ovo je tužna vrba ispred kuće, prelijepa mi je, stara je oko 30-tak god.
![]() |
|
![]() |
|
Uopće ne izgleda tužno, a vjerujem da i tebe uveseljava.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
U pravu si,prelepa ti je zalosna vrba,uvek sam zelela da je imam.Mozda jednog dana.
Svidja mi se tvoja ograda!Trebali bi promeniti nasu staru ali meni ne bi odgovarala ta bela boja.A opet mislim kad bi se ofarbalo u drugu farbu da to ne bi bilo tako divno. |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
I moja je želja imati jednom žalosnu vrbu. Za sad imam "noru" vrbu, ali i tužda bu definitivno jednog dana u mom dvorištu.
|
|
![]() |
|
Silvek, ako hoćeš pošaljem ti grane tužne vrbe, vjerujem da će se primiti, vrba kao vrba.... ja tražim onu frčkavu (jel* to nora vrba???)!
|
|
![]() |
|
Da, to je nora vrba, tak ju ja zovem (radi tih frčkavih grana). Bumo na jesen trampile grančice
![]() |
|
![]() |
|
suuuuuuppeeeerrr!!!!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Vrba je največa i samim time bi najočitija trebala biti.No ja sam prvo vidjela ono malo čupavo kaj ti visi ispod krova.Ajme medeni je
![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
A htjela sam ti reći da i za mene pokupiš malčice sjemena od "volovskog srčeka"
![]() ![]() |
|
![]() |
|
ammmikulic ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 58 |
vau vrt ti je predivan i dvoriste ti je odlicno!svida mi se!sve odise nekak posebno i vidi se po slikama da je dano puno truda i ljubavi a svi znamo da je to jako bitno!svaka cast i primi sve pohvale!
cao! ![]() |
|
Ana Marija
|
|
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Nema čega nema u tvom vrtu! Bravo za vrijednu monnu-1!
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Mona, predivne slike! A meni zapele one grablje ispred pogleda na šumarak na prvoj slici!
![]() |
|
![]() |
|
Nisam ih još ukrasila, stoje iza da nikome ne smetaju. Koristio ih je davno moj djed, nismo poslije znali kuda s njima i tako ostale...već ću ja nešto smisliti
![]() |
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Imaš baš lijep vrt. Lubenice dobro napreduju? Moje su nekako spržene onim strašnim vrućinama, no možda se ipak oporave nakon ove kiše. Kakav je ono grah, ludilo? Koliko su mu dugačke mahune? Gdje si nabavila sjeme za to čudo od graha? Ograda ti je divna, bijela a u zelenilu. Odlično se uklapa. Dobijem želju odmah nešto pofarbat u bijelo. Jel ju kiša jako isprlja, kako stojiš s tim? Moraš li često prati ogradu?
Namjeravam napravit sjenicu u vrtu pa sam ju mislio obojat u bijelo. Jedino me brine da će ju kiša jako isprljat pa da neće izgledat baš lijepo.
Žalosna vrba se, kao i sve vrbe, odlično razmnožava reznicama. Vrbe su pravi majstori kad je zakorjenjivanje u pitanju. Šibe joj sadrže salicilnu kiselinu (Salix=vrba) i još neke spojeve koji se koriste kao "hormoni" za ožiljavanje.
Postoji i narodni "hormon" koji se spravlja od isjeckanih grančica vrbe namočenih u vodu. Reznice se neko vrijeme drže u toj otopini i tek onda zabadaju u zemlju.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Mali gogo, lubenice smo već pojeli, nisu bile velike ali bile su fine!
Ono ti je "baš ludi grah", mahune narastu jako duge i super su kad se spreme za jelo dok su još zelene, sjemenki nebude puno ako ga se ostavi da dozrije, ako ti treba javi!
što se tiče ograde, jako sam zadovoljna, nije od drveta nego od neke tvrde smjese obložene aluminijem i zalivene u plastiku, tako da se jako lako pere ako se zaprlja. Inače, još je kiša nije isprljala jer nije odmah blizi travnjaka!
Sorry na čekanju na odgovor, dugo me nije bilo, ali evo, stigla sam!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1234 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |