Moj mali vrt (monna) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Korisnik | |
marijankica ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 152 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
lijepi vrt a i koristsn
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Kontesa, pravo me svrbe prsti, pogotovo na nove sjemenke!
Hana, vidiš kako je vrijedna ta mala šljiva, a tek fiiiiina!
Triša, tako si i ja mislim, pa onda ispadne kontra!
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Mona super je sve, ja isto svake godine odlučim smanjit vrt, a onda kupim neku novu kulturu i opet sve iskoristim.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
prekrasan vrt! I ja ga proširujem ove godine a one tvoje divne divlje šljive već se spremaju cvasti! Kad procvatu šaljem ti slike
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
vrt ti je bio super prošle godine,a vidim da si se dodatno nabrusila za ovu godinu i to će biti zanimljivo
![]() ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
monna-1 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2598 |
Polako je počela priprema za sijanje!
Jo š dok se vrt preštiha i sve usitni, taman će doći i ljepše vrijeme.
Ove godine ću ga malo proširiti, slađe mi je ipak domaće, bez prskanja i kojekakvih čuda koje jedemo iz trgovine. Salata ne miriše na salatu, kao da žvačem karton, bljak!
Pošto sam sakupila dosta sjemenki razmjenom, treba i veće mjesto za sadnju, joj, jedva čekam!!!
![]() |
|
![]() |
|
zvonkica ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 968 |
Bila sam u posjeti tvom vrtu, jako ti je lijepo. prošle godine i sama sam uspjela uzgojiti dinju i bila je super.Sada kada vidim da se može uzgojiti doma lubenica probati ću i sama. Moram priznati da sam bila skeptična da li će uspjeti kod nas u Rijeci.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Kod mene su normalne veličine, a niti ih nešto zalijevam niti gnojim...možda ima neke veze podneblje...
|
|
![]() |
|
E da još probam i ova dva načina uzgoja.......!!!!
Muči me što, usprkos njezi, zalijevanju, one ostanu nekako male, kao nedorasle, prestanu rasti....ima li još netko neki savjet kako uzgojiti lubenicu "normalne" veličine?
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Šteta, da smo znali lokaciju lubenica ranije
![]() I ja imam isti problem triša, hladne noći. Imam posijane i samonikle lubenice, ali ploda vidjeti neću. Njih sam najbolje pođubrila ovčijim eko humusom i zaljevala vodom izvorskom. I ništa nebu bilo, ali naći ću ja način za ubuduće. Čula sam od dva izvora: 1. Jedan gospodin koji je živo od uzgoja i prodaje lubenica i povrća , kaže da su oni u Vojvodini za lubenice pravili rupe od 1metra. 80cm su stavljali stajsko đubrivo u rupu i 20 cm zemlje. I da je tonjabolji način dobit dobar urod lubenice. 2. sam nedavno čula da se lubenice nakalema na lozu tikve na slovo V . Prvo se sadnice uzgoje u čašama. I dok se kalem neprimi mora biti na mjestu sa manje svjetlosti |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Mali gogo, lubenice smo već pojeli, nisu bile velike ali bile su fine!
Ono ti je "baš ludi grah", mahune narastu jako duge i super su kad se spreme za jelo dok su još zelene, sjemenki nebude puno ako ga se ostavi da dozrije, ako ti treba javi!
što se tiče ograde, jako sam zadovoljna, nije od drveta nego od neke tvrde smjese obložene aluminijem i zalivene u plastiku, tako da se jako lako pere ako se zaprlja. Inače, još je kiša nije isprljala jer nije odmah blizi travnjaka!
Sorry na čekanju na odgovor, dugo me nije bilo, ali evo, stigla sam!
|
|
![]() |
|
mali gogo ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 780 |
Imaš baš lijep vrt. Lubenice dobro napreduju? Moje su nekako spržene onim strašnim vrućinama, no možda se ipak oporave nakon ove kiše. Kakav je ono grah, ludilo? Koliko su mu dugačke mahune? Gdje si nabavila sjeme za to čudo od graha? Ograda ti je divna, bijela a u zelenilu. Odlično se uklapa. Dobijem želju odmah nešto pofarbat u bijelo. Jel ju kiša jako isprlja, kako stojiš s tim? Moraš li često prati ogradu?
Namjeravam napravit sjenicu u vrtu pa sam ju mislio obojat u bijelo. Jedino me brine da će ju kiša jako isprljat pa da neće izgledat baš lijepo.
Žalosna vrba se, kao i sve vrbe, odlično razmnožava reznicama. Vrbe su pravi majstori kad je zakorjenjivanje u pitanju. Šibe joj sadrže salicilnu kiselinu (Salix=vrba) i još neke spojeve koji se koriste kao "hormoni" za ožiljavanje.
Postoji i narodni "hormon" koji se spravlja od isjeckanih grančica vrbe namočenih u vodu. Reznice se neko vrijeme drže u toj otopini i tek onda zabadaju u zemlju.
|
|
Slavonijo, zemljo plemenita, vele ti si lipo uzorita. Okićena zelenim gorama, obaljana četirim vodama, na priliku zemaljskoga raja.
|
|
![]() |
|
Nisam ih još ukrasila, stoje iza da nikome ne smetaju. Koristio ih je davno moj djed, nismo poslije znali kuda s njima i tako ostale...već ću ja nešto smisliti
![]() |
|
![]() |
|
andrea01 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 5238 |
Mona, predivne slike! A meni zapele one grablje ispred pogleda na šumarak na prvoj slici!
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Nema čega nema u tvom vrtu! Bravo za vrijednu monnu-1!
|
![]() |
|
![]() |
|
ammmikulic ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 58 |
vau vrt ti je predivan i dvoriste ti je odlicno!svida mi se!sve odise nekak posebno i vidi se po slikama da je dano puno truda i ljubavi a svi znamo da je to jako bitno!svaka cast i primi sve pohvale!
cao! ![]() |
|
Ana Marija
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
A htjela sam ti reći da i za mene pokupiš malčice sjemena od "volovskog srčeka"
![]() ![]() |
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Vrba je največa i samim time bi najočitija trebala biti.No ja sam prvo vidjela ono malo čupavo kaj ti visi ispod krova.Ajme medeni je
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |